Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Promet

Prometna napoved do 29. maja

21.5.2015|Promet

Zaradi praznikov ta konec tedna imajo v vseh sosednjih državah do ponedeljka dela proste dneve, v nekaterih deželah Nemčije pa se začnejo počitnice (Bavarska, Baden-Wuerttemberg). Zato že v petek ter v soboto pričakujemo povečan promet od Avstrije proti Hrvaški ter večje število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankami). V ponedeljek, 25. maja pričakujemo povečan promet v obratni smeri.

Prometna napoved do 22. maja

13.5.2015|Promet

Ker je 14. maja v Avstriji in Nemčiji praznik, se tega dne in tudi že dan prej pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, 15. maja pa povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankam). V nedeljo pričakujemo povečan promet v obratni smeri.

Prometna napoved od 8. do 15. maja

7.5.2015|Promet

Konec tedna je pričakovati povečan promet poti turističnim krajem in nazaj, promet pa bo ponekod upočasnjen in oviran zaradi številnih prireditev. Ker je 14. maja v Avstriji in Nemčiji praznik, se tega dne pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako pa se bo povečalo število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo (predvsem pred Karavankam).

Delna in popolna zapora na Hrušici zaradi sanacije nadvoza

29.4.2015|Promet

Gorenjska gradbena družba d.d. bo v času med 4. majem in 15. junijem izvedla sanacijo nadvoza Kompas vključno s povratno dostopnimi cestami. V tem času bo zaradi izvedbe del vzpostavljena delna zapora avtoceste po nadvozom med predorom in Hrušico ter popolna zapora odseka kamionske ceste Karavanke.

Pričakovanja v prometu pred prvomajskimi prazniki

23.4.2015|Promet

Pred prihajajočimi prazniki v Sloveniji pričakujemo povečan promet že v petek, 24. aprila, največ iz mestnih središč proti turističnim krajem. V četrtek, 30. aprila, pa od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je petek praznik tudi v drugih evropskih državah.

Prometna napoved od 17. do 24. aprila

16.4.2015|Promet

Povečan promet je konec tedna pričakovati predvsem proti turističnim krajem in nazaj. Priporočamo pozornost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.

Prometna napoved do 10. do 17. aprila

9.4.2015|Promet

Konec tedna se pričakuje povečana gostota prometa predvsem proti turističnim krajem in nazaj ter proti Avstriji, saj se zaključujejo počitnice v nekaterih deželah Nemčije. Sicer pa priporočamo previdnost predvsem na območjih, kjer je zaradi del spremenjena prometna signalizacija.

Obnova vozišča na odseku A1, Arja vas - Šentrupert

7.4.2015|Promet

Na štajerski avtocesti bo na odseku A1, Arja vas - Šentrupert potekala obnova vozišča ter priključka Šempeter v skupni dolžini 3,46 km v obeh smereh.

Povečan promet v času velikonočnih praznikov (napoved prometa od 2. do 10. aprila)

1.4.2015|Promet

Zaradi bližajočih velikonočnih praznikov prihajajoči konec tedna na slovenskih cestah pričakujemo povečan promet od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Prometna napoved od 26. marca do 3. aprila

26.3.2015|Promet

Prihaja čas praznikov in počitnic, zato se bo na mejnih prehodih in vseh glavnih smereh skozi Slovenijo povečal promet že ta konec tedna. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato je pričakovati zgostitve in občasno tudi zastoje pred večjimi delovnimi zaporami.

Prometna napoved od 28. marca do 3. aprila

26.3.2015|Promet

Prihaja čas praznikov in počitnic, zato se bo na mejnih prehodih in vseh glavnih smereh skozi Slovenijo povečal promet že ta konec tedna. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato je pričakovati zgostitve in občasno tudi zastoje pred večjimi delovnimi zaporami.

Prometna napoved od 19. do 27. marca

19.3.2015|Promet

Močno povečan promet je pričakovati konec tedna, med 19. in 22. marcem, na gorenjski avtocesti A2, saj bo Planica gostila svetovni pokal v smučarskih skokih. Zgostitev je pričakovati na relacijah med Jesenicami in Podkorenom, na prehodih Korensko sedlo in Rateče ter v njeni okolici, kjer bo veljala posebna prometna ureditev. Vsekakor je pričakovati tudi zgostitve na odsekih, kjer potekajo dela.

V Logatcu bo spremenjen prometni režim

18.3.2015|Promet

Iz Direkcije RS za infrastrukturo obveščajo, da so spremenili prometni režim v Logatcu.

Povečan promet med 19. in 22. marcem - Planica 2015

17.3.2015|Promet

V času Svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici (19. - 22. marca 2015) pričakujemo na območju Rateč - Podkorena zelo povečan promet, na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic ter na cesti Jesenice – Rateče, prav tako v obratni smeri.

Prometna napoved od 13. do 20. marca 2015

12.3.2015|Promet

Povečan promet je pričakovati konec tedna, 14. in 15. marca, na gorenjski avtocesti A2, saj bo Kranjska Gora gostila svetovni pokal v alpskem smučanju. Možnost zgostitev je pričakovati tudi na relacijah med Jesenicami in Podkorenom, na lokacijah prireditev in v njeni okolici, kjer bo veljala posebna prometna ureditev ter prehodih Korensko sedlo in Rateče. V Celju je možnost povečanega prometa zaradi sejma med 13. in 15. marcem. Zaradi prireditve v Škofji Loki, so med 15. marcem in 19. aprilom, v popoldanskem času predvidene večurne popolne zapore državne ceste, ki vodi iz Poljanske doline v Škofjo Loko. Voznikom tovornih vozil priporočamo v času zapor obvoz čez Vrhniko in Horjul. Na odseku Škofja Loka–Češnjica bodo v času prireditve izvedene krajše, do 15-minutne popolne zapore brez obvoza za osebna ali tovorna vozila.

Zapore cest v času prireditve v Škofji Loki

12.3.2015|Promet

V času prireditve v Škofji Loki bo izvedena večurna popolna zapora državne ceste, ki vodi iz Poljanske doline v Škofjo Loko. Obvoz za osebna vozila je predviden po trasi Log nad Škofjo Loko – Gabrška Gora – Mlaka nad Lušo – Jarčje Brdo – Spodnja Luša – Praprotno – Podlubnik.

Prometna napoved od 6. do 13. marca

5.3.2015|Promet

Možnost zgostitev prometa je na posameznih avtocestnih odsekih, kjer potekajo dela. Zaradi napovedi močnega vetra v noči s četrtka na petek, s 5. na 6. marec, ne bo napovedane popolne zapore desne cevi predora Kastelec (v smeri Kopra). Izvajalci bodo z deli znova nadaljevali v petek, 6. marca, ko bo ob 20.00 zaprta desna cev, zapora bo trajala neprekinjeno do ponedeljka, 9. marca, do 5.00.

Prometna napoved od 27. februarja do 6. marca 2015

26.2.2015|Promet

Zimske šolske počitnice se zaključujejo, zato je konec tedna lahko pričakovati nekoliko več prometa. Možnost zgostitev prometa je na posameznih avtocestnih odsekih, kjer potekajo dela.

Popolne zapore smernih vozišč na odseku Kozina - Kastelec

25.2.2015|Promet

Na odseku primorske avtoceste A1 Kozina - Kastelec bodo v mesecu marcu in aprilu vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del v predoru Kastelec.

Popolne zapore smernih vozišč na odseku Kozina - Črni Kal

25.2.2015|Promet

Na odseku primorske avtoceste A1 Kozina - Črni Kal bodo v mesecu marcu in aprilu vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del v predoru Kastelec.

20

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani