Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Varovanje zasebnosti in piškotki

29. marec 2016


Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Nastavi le piškotek _ga, ki velja zgolj na naši domeni in poteče skupaj s trenutno sejo, vanj pa zapiše le id obiskovalca.

Poleg lastnega sistema za serviranje oglasov, ki ne nastavlja piškotkov, uporabljamo tudi storitev Google Adsense (in hčerinsko mrežo Doubleclick), ki je nastavljena, da ne zbira podatkov in jih posledično ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam. Ti piškotki praviloma potečejo takoj, kar pomeni, da zbiranje podatkov ni možno.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID napoved-vremena.si id trenutne seje ob koncu trenutne seje
_ga napoved-vremena.si id obiskovalca ob koncu trenutne seje
NID google.com id obiskovalca čez 6 mesecev
_drt_ doubleclick.net "NO_DATA" čez 10 ur
id doubleclick.net id obiskovalca
(občasno)
takoj
test_cookie doubleclick.net ali so piškotki
dovoljeni (občasno)
15 minut

Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, YouTube, Google, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Specifikacije storitve Universal Analytics, ki jh uporabljamo (v angleščini)

Google privacy policy (v angleščini)

Naše Analytics nastavitve (v angleščini)

Naše AdSense nastavitve (v angleščini)

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani