Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Promet

Stronger measures needed to tackle harm from air pollution

23.11.2016|Promet

Air pollution has significant impacts on the health of Europeans, particularly in urban areas, according to a new report from the European Environment Agency (EEA). While air quality is slowly improving, air pollution remains the single largest environmental health hazard in Europe, resulting in a lower quality of life due to illnesses and an estimated 467 000 premature deaths per year.

Storitev avtovleke na avtocesti in hitri cesti

22.11.2016|Promet

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., je skladno z Zakonom o cestah (ZCes-1) in Zakonom o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) kot upravljavec avtocest in hitrih cest v Republiki Sloveniji dolžna odstraniti vse ovire z avtocest in hitrih cest, med katere sodijo tudi okvarjena, poškodovana ali zapuščena vozila, ter s tem zagotoviti varen pretok prometa.

Popolna zapora priključka Šmarje Sap

14.11.2016|Promet

Na dolenjski avtocesti A2 bo zaradi del v okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) od 15. novembra od 13. ure dalje popolno zaprt priključek (uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz iz smeri Novega mesta). Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017.

Pregled prezračevalnih naprav v predoru Sten

17.10.2016|Promet

V predoru Sten je predvidena v torek, 18.10.2016 od 9. do 13. ure polovična zapora prometa zaradi letnega pregleda prezračevalnih naprav (ventilacije).

Prometna napoved do 21.oktobra

13.10.2016|Promet

Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. V soboto, 15. oktobra je začetek jesenskih počitnic v nekaterih predelih Nemčije ter v osrednjem in severnem delu Nizozemske.

Nočna dela v predorih Šetvid, Golovec, Debeli hrib in Mali Vrh

26.9.2016|Promet

Zaradi okvare vozila za pranje predorov napovedanih del - do nadaljnjega, ni mogoče izvajati, zato pranje predorov kot je navedeno v vsebini odpadejo!

Spremembe na gorenjski avtocesti

19.9.2016|Promet

***Novica, 27.9.2016

Sprememba na gorenjski avtocesta

19.9.2016|Promet

V torek, 20.9.2016, po jutranji prometni konici, bodo med priključkoma Kranj -zahod in Spodnji Brnik v smeri Ljubljane, vzpostavili zaporo tipa C2 + 1 ( dva vozna pasova v smeri Karavank, en vozni pas v smeri Ljubljane).

Z zvišanjem prometnih obremenitev na primorski avtocesti daljši tudi zastoji

16.9.2016|Promet

Številne prometne nesreče zaradi premajhne varnostne razdalje in neprilagojenih hitrosti, visoke prometne obremenitve in delno tudi zapore zaradi izvajanja potrebnih obnovitvenih, investicijskih in vzdrževanih del, so glavni razlogi za večkilometrske zastoje na enem najstarejših odsekov, to je med Brezovico in Vrhniko.

V osmih poletnih sobotah 237 kilometrov manj zastojev

6.9.2016|Promet

Ljubljana, 5. september 2016 – V prvi polovici julija smo v družbi Dars pričeli z izvajanjem ukrepov za večjo pretočnost med Šentiljem in Gruškovjem, ki smo jih pripravili skupaj s Policijo, Direkcijo RS za ceste (DRSI) in Ministrstvom za infrastrukturo. Analiza izvedbe kaže, da je bil cilj večanja pretočnosti kljub pričakovanemu porastu mednarodnega prometa (promet se je povečal za 4%) in gradbišča Draženci - Gruškovje dosežen: z informiranjem smo dosegli zmanjšanje zastojev, saj so se vozniki odpravili na pot tudi med tednom.

V osmih poletnih mesecih 237 manj zastojev

6.9.2016|Promet

Ljubljana, 5. september 2016 – V prvi polovici julija smo v družbi Dars pričeli z izvajanjem ukrepov za večjo pretočnost med Šentiljem in Gruškovjem, ki smo jih pripravili skupaj s Policijo, Direkcijo RS za ceste (DRSI) in Ministrstvom za infrastrukturo. Analiza izvedbe kaže, da je bil cilj večanja pretočnosti kljub pričakovanemu porastu mednarodnega prometa (promet se je povečal za 4%) in gradbišča Draženci - Gruškovje dosežen: z informiranjem smo dosegli zmanjšanje zastojev, saj so se vozniki odpravili na pot tudi med tednom.

S 1. septembrom povečanje jutranje in popoldanske konice

29.8.2016|Promet

LJUBLJANA, 29. avgusta 2016 – Pozor, vozniki, s 1. septembrom bodite kos spremenjenim razmeram v prometu! Pričakujemo povečane jutranje in popoldanske promete konice, ki se jim lahko izognete s spremljanjem prometnih informacij, izbiro alternativnih poti in izračunom potovalnega časa, kar omogoča tudi mobilna prometna aplikacija DarsPromet+.

Spremembe na severni ljubljanski obvoznici

26.8.2016|Promet

Na severni ljubljanski obvoznici H3, že od junija potekajo obsežnejša dela v različnih fazah, ki bodo zaključena v septembru.

Zaprta uvoz in izvoz priključka Arja vas/Žalec proti Ljubljani

22.8.2016|Promet

Na odseku štajerske avtoceste A1 Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežnejša obnovitvena dela. Obnovljeno bo nekaj več kot 11 kilometrov dotrajanega cestišča na obeh polovicah avtoceste, delno tudi premostitveni objekti na tem odseku, ki je bil zgrajen leta 1997 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Samo po enem pasu skozi zaporo na AC pri Kranju

19.8.2016|Promet

V okviru obnovitvenih del, ki od začetka avgusta potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, bo promet od ponedeljka zjutraj, 22. avgusta, do predvidoma srede popoldne, 24. avgusta, v smeri Karavank potekal samo po enem pasu. Proti Ljubljani bo še naprej urejen po dveh zoženih pasovih.

30. julija močno oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane

14.7.2016|Promet

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane močno oviran promet. Zato svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu. khgfpđđž

Kolesarska dirka po Sloveniji 2016

16.6.2016|Promet

Zaradi kolesarske dirke po Sloveniji bodo v času med 16. in 19. 6. kratkotrajne popolne zapore na regionalnih in glavnih cestah, in sicer:

Napoved poletne obnove ljubljanske severne obvoznice H3

7.6.2016|Promet

Že 17. junija se naj bi po načrtih začela pripravljalna dela za zaporo na severni ljubljanski obvoznici. V okviru del, ki bodo predvidoma trajala do druge polovice septembra, bodo obnovili razsvetljavo in voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih med priključkoma Lj.- sever (Celovška cesta) in Tomačevo.

Projekt CROCODILE osvojil nagrado za prometno uporabo podatkov na področju tovornega prometa

20.5.2016|Promet

Prometni ministri so pohvalili dosežke projekta Crocodile na globalnem srečanju v Nemčiji. Konzorcij 13 držav koordinira Agencija AustriaTech.   

Sanacija predora Jasovnik

11.5.2016|Promet

13. maj 2016: v predoru Jasovnik proti Ljubljani sta odprta vozni in prehitevalni pas, ostaja omejitev hitrosti 80 km/h. Do dokončne sanacije v požaru poškodovane opreme in objekta so predvidena še nekatera dela.

16

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani