Vremenska napoved za Slovenijo

Četrtek, 14.12.2017 ob 6h

Danes bo v severovzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo občasno krajevne padavine. Meja sneženja se bo na jugozahodu dvignila na nadmorsko višino okoli 1100 m, na severozahodu pa na okoli 800 m. Pihal bo zmeren, na severovzhodu in ponekod v višjih legah zjutraj in dopoldne okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 °C.

Jutri bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severu malo nad 0, najvišje dnevne pa večinoma od 6 do 12 °C.


OPOZORILO

Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države ter ponekod v višjih legah dosegali hitrost okoli 70 km/h.

Stran je dosedaj ocenilo 9 obiskovalcev. Oddajte svojo oceno tudi vi!

Napoved za Primorje in severni Jadran

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Na jugu Avstrije in zahodu Madžarske bo delno jasno, pihal bo jugozahodni veter.

Več:Vreme na Jadranu


Napoved za gorski svet

Napoved izdana: Sreda, 13.12.2017 ob 7h

Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo do večera ponehalo. Zjutraj bo pihal šibak do zmeren veter vzhodnih smeri, čez dan se bo veter nekoliko okrepil in prek južne obrnil na jugozahodno smer. Temperatura na 1500 m bo okoli -5, na 2500 m pa okoli -10 °C.

Več:Gore in hribi podrobno


Vremenski obeti za prihodnje dni

V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na zahodu. Čez dan bo ostalo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja.

Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni.


Vremenska slika

Nad Britanskim otočjem in severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se prek srednje Evrope pomika proti vzhodu. V višinah k nam z jugozahodnimi vetrovi spet doteka toplejši in vlažen zrak.

Prikaži satelitsko sliko Evrope  Animacija oblakov za zadnjih 24 ur


Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Na jugu Avstrije in zahodu Madžarske bo delno jasno, pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo oblačno in predvsem dopoldne tudi vetrovno. Padavine bodo postopno zajele vse sosednje pokrajine. Zvečer se bo meja sneženja od severa začela spuščati.

Hrvaška |Italija|Avstrija|Madžarska


Biovreme

Vremenski vpliv bo v četrtek močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Napoved UV indeksa

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku

Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.


Vir podatkov:ARSO - Agencija RS za okolje


Ljudska modrost za danes

Grudna suh veter piska, poleti po suhi pomladi nato suša pritiska.


Več vremenskih pregovorov

FACEBOOK