Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Previdno pri vožni po gorenjski avtocesti

29. maj 2020, Promet.si, Novice, Promet

Na gorenjski avtocesti DARS med Naklim in Radovljico opravlja preplastitve vozišča s pomočjo posebne tehnologije. Zaradi zahtev tehnološkega postopka na vozišču ostaja kamenje. Voznike opozarjamo naj se držijo varnostne razdalje in omejitev, saj jim kamenje lahko poškoduje vozilo.


Na gorenjski avtocesti DARS med Naklim in Radovljico opravlja preplastitve vozišča s pomočjo posebne tehnologije. Zaradi zahtev tehnološkega postopka na vozišču ostaja kamenje. Voznike opozarjamo naj se držijo varnostne razdalje in omejitev, saj jim kamenje lahko poškoduje vozilo.

Posebej previdni naj bodo motoristi.

V ponedeljek, 25. maja 2020, je družba DARS začela po posameznih etapah nanašati dvoslojno površinsko prevleko na približno 400 m vozišča na odseku avtoceste A2 med priključkom Kranj zahod in Podtaborom proti Jesenicam, na območju viaduktov Tržiška Bistrica, Lešnica, Ljubno, Peračica, Dobruša in Zgoša na odseku med Podtaborom in Radovljico, ravno tako proti Jesenicam, ter delu razcepa Podtabor in priključku Naklo.

 

Dvoslojna površinska prevleka je učinkovit ukrep za preprečitev nadaljnjega propadanja obrabno-zaporne plasti asfaltne površine, na kateri se pojavljajo manjše poškodbe zaradi staranja bitumenskega veziva. DARS je takšno površinsko prevleko leta 2016 poskusno izvedel na dveh viaduktih na gorenjski avtocesti. Ukrep je dosegel zastavljena pričakovanja, zato ga bo DARS začel v prihodnje uporabljati v širšem obsegu.

Dela, ki se izvajala predvidoma do sredine junija letos v več fazah - najprej bodo potekala na prehitevalnem pasu, v naslednji fazi pa na voznem in odstavnem. Po zaključku del in odstranitvi zapore bo na posamezni lokaciji še deset dni ostala omejitev hitrosti na 60 km/h.

DARS voznike opozarja, naj dosledno upoštevajo predpisano hitrost vožnje, ki jo bodo poostreno nadzirali tudi policisti, ter ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo, saj je na teh lokacijah možno izletavanje zrn. 

Predstavitev tehnologije si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

https://www.youtube.com/watch?v=RCkmuSJIfXk

https://www.youtube.com/watch?v=osuKiKAzp-g&feature=emb_logo

Vir: DARS d.d.

 


Objavljeno 29.5.2020 v/na Promet.si
http://www.promet.si/portal/sl/previdno-pri-vožni-po-gorenjski-avtocesti.aspx




Meritev stanja vozišč z merilnim vozilom - marec in april 2024

26.3.2024, Promet.si

Od petka, 29. marca do 9. aprila bodo izvajali meritve stanja vozišč na avtocestah in hitrih cestah. 

18 let - Prometnoinformacijskega centra

14.3.2024, Promet.si

18 let – Polnoletni Prometno-informacijski center – 15. 3. 2024

18 let Prometnoinformacijskega centra 15. 3. 2024

14.3.2024, Promet.si

Promet vsak posameznik dojema po svoje. Poznamo različne vrste prometa: cestni, pomorski, letalski, železniški… Z razvojem infrastrukture, globalne družbe in tehnologije pa so postale pomemben del tudi prometne informacije.

Sferično snemanje vozišča na gorenjski avtocesti

6.3.2024, Promet.si

Meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja bodo izvajali na A2, in sicer med priključkoma Kranj zahod in Vodice, v obe smeri. Meritve bodo potekale v petek, 8. 3., med 9.30 in 14. uro.

Avstrija - priporočila kolegov ASFINAG - napoved snega

23.2.2024, Promet.si

 Konec tega tedna (23., 24. in 25. februarja 2024), je napovedan dež in sneg do nižin, kar lahko povzroči oviran promet na cestah. Med bolj obremenjenimi območji je Brenner, na avtocesti Tauern, predeli severne Tirolske in Koroške. 



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani