Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Promet

Zapora priključka Unec

10.9.2014|Promet

Prihodnji teden se bodo predvidoma začela dela na primroski avtocesti mimo priključka Unec. Zaprta bo polovica avtoceste, promet pa bo potekal po drugi polovici dvosmerno. Predvidena je tudi zapora priključka Unec.

Zapora priključka Unec

10.9.2014|Promet

Priključek Unec – uvoz proti Ljubljani in izvoz iz smeri Kopra bosta zaprta od 15.09.2014 do 15.10.2014 – en mesec.

Zgostitve prometa ter možnost zastojev tudi konec tedna

4.9.2014|Promet

V mnogih evropskih državah se je že začelo novo šolsko leto, vendar ne povsod, zato se zastojem zaradi počitniškega prometa tudi ta konec tedna ne bomo mogli izogniti. Predvsem iz Nemčije ta konec tedna še vedno pričakujemo nekaj počitniškega prometa, še več pa v obratni smeri, torej od morja proti meji z Avstrijo. Največ zgostitev in zastojev tako pričakujemo v petek in soboto pred predorom Karavanke, pa tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, največ na MP Dragonja in največ pri vstopu v Slovenijo, kar pomeni, da bo veliko prometa tudi na cesti med MP Dragonja in Koprom.

Sanacije talnega oboka v predoru Karavanke vse do decembra 2014

4.9.2014|Promet

Izvajalci del bodo v predoru Karavanke v času med 15. septembrom in 19. decembrom 2014 nadaljevali zadnjo fazo sanacije talnega oboka na slovenski strani predora, obenem pa bodo začeli dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v celotnem predoru.

Prometna opozorila za prihajajoči konec tedna

27.8.2014|Promet

Nekaj opozoril za prihajajoči konec tedna:

Spremenjena prometna ureditev v razcepu Kozarje

17.7.2014|Promet

Na ljubljanski obvoznici, na razcepu Kozarje (razcep, ki vodi iz Ljubljane proti Primorski), je med letošnjimi poletnimi prometnimi konicami spremenjena prometna ureditev. Z njo želi Dars povečati pretočnost prometa, skrajšati najdaljše kolone in s tem povečati varnost, saj je ob največjih zgostitvah prometa kolona segala tudi do predora Šentvid (zapiranje predora), kar je veliko tveganje s stališča prometne varnosti.

Nočna dela v predoru Šentvid

17.7.2014|Promet

V času med 16. in 25. julijem bodo potekala dela v predoru Šentvid v nočnem času predvidoma med 20:00 in 6:00 ure zjutraj v spodnjih terminih.

Zapore ob kolesarski dirki med 19. in 22. junijem

18.6.2014|Promet

Zaradi kolesarske dirke po Sloveniji, ki bo potekala v štirih etapah med 19. in 22. junijem, bodo kratkotrajno zaprti tudi nekateri odseki državnih in lokalnih cest.

Prometna opozorila za poletje 2014

17.6.2014|Promet

Tako kot vsako poletje, naj vozniki tudi letos vsak konec tedna, vse do sredine septembra, računajo na povečan promet proti morju oz. Hrvaški in nazaj.

Povečan promet zaradi binkoštnih praznikov in počitnic v Avstriji in Nemčiji

4.6.2014|Promet

Čeprav se vsako leto promet zaradi večjega števila turistov poveča šele konec junija, najbolj pa v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, pa letos pričakujemo prvi val že ob binkoštnih praznikih, ko se v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije začnejo krajše počitnice. Ob ugodni vremenski napovedi bo prometa še več.

Ovire in zapore ob kolesarskem Maratonu Franja

4.6.2014|Promet

Petek, 6. 6. 2014, vožnja na čas

Dela od 19. maja dalje

18.5.2014|Promet

A1, Vransko - Arja vas

Finding Europe's quiet areas

30.4.2014|Promet

At least 110 million people are adversely affected by noise from Europe’s busiest roads alone. People need to escape this pollution and access quiet places to work, relax and live a healthy life. Such ‘quiet areas’ should be protected under EU legislation, but how does this work in practice?

Po 5. maju ponovno dela na slovenskih avtocestah

27.4.2014|Promet

V maju 2014 voznike čakajo delovne zapore na kar enajstih odsekih slovenskih avtocest. Večina del se bo izvajala med vikendi in v nočnem času. Zastojem se povsod kljub temu ne bo dalo v celoti izogniti. Voznike zato pozivamo, da si svoja potovanja, v primeru, da so na njihovi poti zapore, načrtujejo izven največjih prometnih konic ali pa poiščejo možne alternativne poti.

Promet pred prvomajskimi prazniki in med njimi

23.4.2014|Promet

Pred prvomajskimi prazniki v Sloveniji pričakujemo povečan promet že v petek, 25. aprila, največ iz mestnih središč proti turističnim krajem. V sredo, 30. aprila, pa bo povečan predvsem promet od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je četrtek praznik tudi v drugih evropskih državah.

Pred velikonočnimi prazniki pričakujte več prometa

15.4.2014|Promet

Zaradi bližajočih velikonočnih praznikov prihajajoči konec tedna na slovenskih cestah pričakujemo povečan promet od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Pomladne obnove slovenskih avtocest

3.4.2014|Promet

Trenutno potekajo dela na več odsekih slovenskih avtocest. Dlje trajajoča dela so na gorenjski, primorski in štajerski avtocesti.

Začetek obnovitvenih del na gorenjski avtocesti med Brnikom in Kranjem

22.3.2014|Promet

Na odseku gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj/vzhod in Brnik so delavci DARS d.d. danes zjutraj začeli postavljati zapore odstavnih in voznih pasov, pri čemer bo danes in v nedeljo moten promet samo v smeri Ljubljane, ne pa tudi Gorenjske. Po postavitvi zapore bo izvajalec del predvidoma v ponedeljek, 24. marca 2014, začel z obnovo skupno 3,8 kilometra vozišča v smeri Jesenic ter 2,2 kilometra priključka Brnik. Predvideno je, da bo prva faza del zaključena do velikonočno-prvomajskih praznikov, ko bo zapora predvidoma 16. aprila 2014 tudi v celoti umaknjena, z drugo fazo obnovitvenih del bo izvajalec začel šele po prvomajskih praznikih, 5. maja.

Povečan promet med 20. in 23. marcem - Planica 2014

19.3.2014|Promet

V času Svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici (20. - 23. marca 2014) pričakujemo na območju Rateč - Podkorena zelo povečan promet, prav tako na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic ter na cesti Jesenice - Rateče.

Zapore trojanskih predorov

13.3.2014|Promet

Odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Trojanami bo od nedelje, 23. marca 2014 od 7. ure, do ponedeljka, 24. marca 2014 do 5.ure, v smeri Ljubljane zaradi del v predorih zaprt za ves promet. Približno 10-kilometrski obvoz do priključka Trojane bo potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet proti Mariboru bo po avtocesti potekal nemoteno.

22

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani