Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Promet

Dela v predoru Kastelec

24.2.2015|Promet

Na odseku A1, Divača - Kozina, odsekom Kozina - Črni Kal, priključku Kozina ter Kastelec bodo zaradi tehničnih del v predoru Kastelec v smeri Kopra in Ljubljane potekala dela v spodaj navedenih terminih.

Dela na odseku A1, Divača – Kozina ter Kozina - Črni Kal

24.2.2015|Promet

Na odseku A1, Divača - Kozina ter Kozina - Črni Kal, priključku Kozina ter Kastelec bodo zaradi tehničnih del v predoru Kastelec v smeri Kopra in Ljubljane potekala dela v spodaj navedenih terminih.

Prometna napoved od 20. do 27. februarja 2015

19.2.2015|Promet

Ker se zaključujejo zimske šolske počitnice na vzhodnem delu, hkrati pa začenjajo v preostali Sloveniji, je predvsem konec tedna pričakovati povečan promet proti zimsko športnim središčem oz. turističnim krajem ter obratno. V okolici Maribora bodo zgostitve prometa tudi zaradi smučarske prireditve 51. Zlate lisice, ki bo v soboto in nedeljo, 21. In 22. Februarja 2015. Ta konec tedna ne bo običajnih popolnih zapor štajerske avtoceste zaradi del v predorih.

Prometna napoved od 13. do 20. februarja 2015

12.2.2015|Promet

V prihodnjih dneh je pričakovati povečan promet v smeri zimsko športnih središč in obratno, saj se začenjajo enotedenske zimske šolske počitnice za osnovnošolce in dijake na vzhodnem delu države. Ob bližajočem se pustu in prireditvah, ki spremljajo pustovanje, voznike opozarjamo, naj za volan ne sedajo vinjeni, ravno tako je prepovedana vožnja s pustno masko, ki bi na kakršen koli način motila voznikove sposobnosti za vožnjo. Ob petkih je promet tudi sicer povečan, 13. februarja bo lahko dodatno zaradi informativnega dne v srednjih šolah. Ta konec tedna bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora.

Prometna napoved od 5. do 13. februarja 2015

5.2.2015|Promet

V prihodnjih dneh je pričakovati obilne snežne padavine ter zmanjšano vidljivost zaradi megle v pasovih. V družbi DARS d.d. bomo jutri zgodaj zjutraj izvedli prepoved vstopa priklopnikov in polpriklopnikov v Slovenijo na vseh meddržavnih avtocestnih povezavah. Težka tovorna vozila, ki bodo takrat že na naših avtocestah, pa bomo že od zgodnjih jutranjih ur izločali predvsem na počivališča. Sicer pa drugim uporabnikom avtocest svetujemo, naj jutri v čim večji možni meri uporabljajo tudi javna prevozna sredstva, če ni nujno, naj se v času obilnejšega sneženja ne odpravljajo na pot, če pa to ni mogoče, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot odpravijo prej kot po navadi. DARS d.d. bo aktiviral vso razpoložljivo mehanizacijo in delavce, da bodo glede na pričakovane težke razmere zagotavljali prevoznost avtocestnega sistema.

Zadnja faza del nadgraditve prezračevalnega sistema v predoru Karavanke

30.1.2015|Promet

Izvajalci del bodo v predoru Karavanke na avtocesti A2 v ponedeljek, 2. februarja 2015, nadaljevali dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu, ki jih bodo v celoti zaključili do konca marca 2015. Zaradi del bodo februarja in marca potrebne tako polovične kot popolne zapore predora. Dela v zvezi nadgraditvijo prezračevanja so nujna zaradi uskladitve predora z direktivo evropskega parlamenta in sveta o minimalnih varnostnih zahtevah za predore in zaradi povečanja varnosti udeležencev v prometu ob morebitnih izrednih dogodkih v predoru.

Prometna napoved od 30. januarja do 6. februarja 2015

29.1.2015|Promet

Na avtocestah in hitrih cestah je zaradi napovedanih padavin in nižjih temperatur že drevi, predvsem pa ponoči in jutri pričakovati posipne in plužne skupine vozil družbe DARS d.d., zato voznikom svetujemo, naj bodo pri vožnji še posebej previdni ter upoštevajo varnostno razdaljo. Kljub temu da bodo avtoceste v čim večji možni meri splužene in posipane, bo ponekod še vedno možnost snežne brozge na cestišču, zato naj se vozniki na pot odpravijo s predpisano zimsko opremo. V pripravljenosti so vse razpoložljive plužne skupine, ki bodo s preventivnim posipanjem vozišč začele še pred sneženjem, nato pa še s pluženjem. V zimsko službo DARS d.d. je sicer vključenih 450 delavcev z 270 vozili ter nadzorniki prometa v nadzornih centrih in operaterji Prometnoinformacijskega centra (PIC).

Prometna napoved od 23. do 30. januarja

22.1.2015|Promet

Na avtocestah v prihodnjih dneh za zdaj ni pričakovati večjih posebnosti. V petek, 23. januarja, je v južni in vzhodni Sloveniji pričakovati manjše padavine, zato previdnost na cesti ne bo odveč. Konec tedna bo zaradi del v smeri Maribora zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko, zato so zlasti v soboto, 24. januarja, čez dan na izvozu Blagovica proti Mariboru možne občasne zgostitve prometa.

Nočna dela na odseku A1 Blagovica - Vransko proti Mariboru

20.1.2015|Promet

V času od 16. januarja do 02. marca bo v nočnem času od petka zvečer, do ponedeljka zjutraj zaradi del za nadgraditev hidrantnega omrežja v predoru Ločica zaprta polovica štajerske avtoceste A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora. Obvoz za ves promet je predviden od petka od 21.00 do ponedeljka do 6.00 po vzporedni cesti. Zaprta bosta uvoza Blagovica in Trojane proti Mariboru.

Prometna napoved od 16. do 23. januarja 2015

15.1.2015|Promet

Konec tedna, zlasti v soboto in nedeljo, 17. in 18. januarja, so možne zgostitve prometa v smeri zimsko športnih središč in obratno. Načrtovane so tudi delovne zapore predorov.

Dela v predoru Karavanke

13.1.2015|Promet

V času med 13.01. in 30.01.2015 bodo potekala dela v predoru Karavanke. Predvidene so popolne zapore predora Karavanke zaradi geoloških raziskav in vrtin na avstrijski strani.

A quarter of Europe’s population exposed to harmful traffic noise

19.12.2014|Promet

More than 125 million Europeans could be exposed to levels of road traffic noise above legal guidelines. This causes a range of health problems, according to a new assessment from the European Environment Agency (EEA).

Europe's transport network vulnerable to climate change

10.12.2014|Promet

Disasters such as floods and storms have led to several high-profile disruptions of Europe's transport network over the last few years. As the climate changes, the transport system urgently needs to adapt, according to a new assessment.

More action needed to reduce transport's environmental impact

8.12.2014|Promet

The transport sector is still generating excessive greenhouse gas emissions and harmful levels of air pollution and noise, according to the latest edition of the European Environment Agency's annual report on environment and transport.

Urejenost vozil, prilagoditev zimskim razmeram in informacije

15.11.2014|Promet

V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi.

Dela na odseku Koper - Črni Kal

6.11.2014|Promet

Zaradi tehničnih del v predoru Dekani bodo med 10. in 30. novembrom 2014 delne in popolne zapore primorske avtoceste A1 med razcepom Srmin in priključkom Črni Kal proti Ljubljani..

Dela na odseku Črni Kal - Koper

6.11.2014|Promet

Zaradi tehničnih del v predoru Dekani bodo med 10. in 30. novembrom 2014 delne in popolne zapore avtoceste A1 Šentilj - Koper, na odseku med Črnim Kalom in razcepom Srmin.

19. ljubljanski maraton

21.10.2014|Promet

Ta vikend bo v Ljubljani potekal 19. ljubljanski maraton. Prireditev bo v soboto, 25. oktobra in v nedeljo, 26. oktobra. V času prireditve bodo zaprte številne ceste.

Popolne nočne zapore odseka Vransko - Blagovica

16.9.2014|Promet

Odsek štajerske avtoceste A1 Vransko–Blagovica bo v smeri Ljubljane zaradi izvajanja nujnih vzdrževalnih del od drevi do predvidoma 13. oktobra 2014 v nočnem času zaprt za ves promet. V času zapor bo v obe smeri, proti Ljubljani in Mariboru, zaprt tudi avtocestni priključek Trojane. Med avtocestnima priključkoma Vransko in Blagovico bo tako v smeri Ljubljane obvoz urejen po vzporedni glavni cesti. več

Dela na avtocesti mimo Unca

10.9.2014|Promet

Začelo se je postavljanje zapore za obnovo dela primorske avtoceste mimo priključka Unec.

21

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani