Novice

Tajfun Hato dosegel Hongkong - oblasti izdale najvišja opozorila

23.8.2017|Voda

Hongkongu se je približal tajfun Hato, ki je s seboj prinesel močne padavine in silovit veter. Ulice so poplavljene, odpovedanih je bilo več sto poletov, zaprta je ostala tudi borza.

Pogrešana žival: pes pasme jack russel terrier (Maribor)

23.8.2017|Okolje

Opis živali: Izgubil se je pes pasme jack russel terrier, star je 1,5 leta. Okoli vratu ima rdečo ovratnico z obeskom, na katerem sta njegovo ime (Jack) in telefonska številka lastnika.

Zadnji dan za prijavo škode po spomladanski pozebi

23.8.2017|Okolje

Kmetijska gospodarstva, ki so spomladi imela škodo po pozebi, lahko to še danes prijavijo na svojo občino. Prijave bodo do 15. septembra na terenu preverile nadzorne komisije.

Hmeljarji pričakujejo podpovprečen pridelek

22.8.2017|Okolje

Hmeljarji v Savinjski dolini te dni začenjajo obiranje zelenega zlata, hmelja, ki je najpomembnejša sestavina piva.

Hrvaška v boju s požari - ognjena črta pri Drnišu daljša od 6 kilometrov

22.8.2017|Okolje

Hrvaški gasilci na območju Šibenika in Zadra se še vedno borijo z obsežnimi požari.

Ischia: Po potresu rešili vse pogrešane; dve smrtni žrtvi

22.8.2017|Potresi

Priljubljeni turistični otok Ischia blizu Neaplja je v ponedeljek zvečer stresel potres z magnitudo 4,0. Umrla sta dva človeka, več deset je poškodovanih, reševalci pa so rešili vse pogrešane.

30-letni odpis katastrskega dohodka zaradi podlubnikov

22.8.2017|Okolje

V javni obravnavi je interventni zakon za odpravo posledic namnožitve podlubnikov po žledolomu. Le-to obravnava kot naravno nesrečo in našteje ukrepe. Nanje imajo zainteresirani precej pripomb.

Požari na Hrvaškem dosegli avtocesto pri Benkovcu

21.8.2017|Okolje

Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.

Po hrvaški Istri divjal orkanski veter, v Sloveniji le manjše težave

20.8.2017|Okolje

Prehod hladne fronte je nekaj nevšečnosti povzročil na Obali, kjer je v avtokampu večja veja padla na baldahin prikolice, drevo pa je delno padlo na avtomobil.

Po ajdi čebelarji zdaj spodbujajo tudi setev sončnic

20.8.2017|Okolje

Projekt Čebelarske zveze Slovenije Kar sejemo, to žanjemo je bil zadnja leta namenjen spodbujanju setve medovite ajde, zdaj pa dobro prakso nadgrajujejo s spodbujanjem setve sončnic.

S hladno fronto prihajajo tudi nevihte in neurja

19.8.2017|Okolje

V noči na nedeljo bo Slovenijo prešla hladna fronta, ki bo ozračje ohladila za okoli 10 °C. Možne so močne lokalne nevihte, zlasti na zahodu države.

Delo na pogorišču v Kemisu ni imelo zdravstvenih posledic

18.8.2017|Okolje

Na zdravstveno poročilo o gasilcih, ki so gasili požar v podjetju Kemis, nestrpno čakamo. So pa pravkar dobili izvide zaposlenih v podjetju, ki so več mesecev delali na pogorišču strupenih odpadkov.

Jug Azije se spopada z enim najhujših monsunov - prizadetih 16 milijonov ljudi

18.8.2017|Voda

Več kot 16 milijonov prebivalcev juga Azije so prizadele obsežne monsunske poplave.

V Tanzaniji ubili znanega zaščitnika slonov

18.8.2017|Okolje

V Tanzaniji so ubili vodilnega zaščitnika slonov in vodjo nevladne organizacije za zaščito živali Wayna Lotterja, ki je bil pred smrtjo redno deležen groženj s smrtjo.

Slavne normandijske plaže prekrile gnusne zelene alge

17.8.2017|Okolje

Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.

Prva faza sanacije Tojnice zaključena. Sledijo nove analize.

17.8.2017|Okolje

Prva faza sanacije potoka Tojnica po požaru v družbi Kemis se je že zaključila. Strokovnjaki nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano bodo zdaj vzorčili mulj iz potoka.

Posledice suše bodo presegle prag za razglasitev naravne nesreče

17.8.2017|Okolje

Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tanja Strniša je ob ogledu posledic suše v občinah Semič in Črnomelj poudarila, da bo letošnja suša gotovo presegla prag za razglasitev naravne nesreče.

Poletne suše še ni konec

17.8.2017|Okolje

Ekstremne sušne razmere še naprej ostajajo na jugozahodu države, kjer so padavine v preteklih dveh tednih le kratkotrajno osvežile površinski sloj tal, velikost vodnega primanjkljaja pa je primerljiva z izjemno sušnim letom 2003, oziroma je ta večji od primanjkljajev v bližnjih preteklih sušnih letih 2013 in 2015. Tudi na jugovzhodu in severovzhodu države so posledice suše nepopravljive. Dokaj enakomerno porazdeljene padavine v preteklih dveh tednih pa obnavljajo zaloge vode v površinskem …

Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo

17.8.2017|Okolje

Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.

Uničevalski pohod podlubnikov v smrekovih gozdovih se nadaljuje

17.8.2017|Okolje

Lubadar v letošnjem letu nadaljuje uničevalni pohod v smrekovih gozdovih. Letos se je rekordno razširil na območju Bleda in zaradi njega se spreminja podoba nad Bohinjskim jezerom.

1
FACEBOOK