Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Iz Ljubljanice potegnili tono smeti, tudi otroške vozičke in skuter

20.4.2019|Okolje

Potapljači društva Vivera in Slovenske potapljaške zveze so pred svetovnim dnevom Zemlje znova organizirali čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Iz reke so potegnili več kot tono smeti, med drugim kolesa, prometne znake, smetnjake in otroške vozičke.

V Lenartu po petkovem požaru zahteve za ustavitev delovanja sortirnice odpadkov

20.4.2019|Okolje

Občina Lenart od pristojnih služb zahteva ustavitev delovanja sortirnice odpadkov podjetja Salomon, kjer je v preteklih dneh kar dvakrat zagorelo. Civilna iniciativa med tem za torek zjutraj pripravlja protestni shod.

V sortirnici odpadkov po obisku ministra spet zagorelo: dva gasilca poškodovana

19.4.2019|Okolje

Okoljski minister Simon Zajc si je skupaj z lenarškim županom Janezom Krambergerjem ogledal posledice nedeljskega požara v sortirnici odpadkov, ki jo upravlja podjetje Salomon. Kmalu po ministrovem obisku je v sortirnici znova zagorelo.

Pozabljene kosti pripadajo novo odkritemu gigantskemu levu

18.4.2019|Okolje

Novo vrsto velikanskega sesalca so identificirali po analizi kosti, ki so bile desetletja shranjene v predalniku nacionalnega muzeja v kenijski prestolnici Nairobi.

Foto: Konj in biki gnili pri živem telesu v lastnih iztrebkih

18.4.2019|Okolje

Društvo za zaščito konjev je objavilo fotografije konja in bikov, ki jih je lastnik očitno zanemarjal. Inšpekcija je bila prisiljena konja usmrtiti.

Populaciji medveda in volka se ne moreta širiti brez nadzora

17.4.2019|Okolje

Država si po mnenju Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije ne more privoščiti, da bi populaciji volka in medveda prepustili naravnemu razvoju, s tem pa oporeka odločitvi upravnega sodišča, ki je delno ugodilo tožbi proti odstrelu medvedov.

O odstrelu medvedov bo morala vlada znova odločati

16.4.2019|Okolje

Upravno sodišče je delno ugodilo tožbi okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green proti državi v primeru načrtovanega odstrela medvedov.

Mikroplastika potuje tudi z vetrom

16.4.2019|Okolje

Znanstveniki so doslej domnevali, da majhni delci plastike po svetu "potujejo" predvsem po rekah in morjih, analize v francoskih Pirenejih pa so pokazale, da jih daleč nosijo tudi zračni tokovi.

Izgubljena žival: tigrasto-bel muc (Lj.)

16.4.2019|Okolje

Izgubil se je tigrasto-bel muc na območju Ljubljane.

Dve možnosti rešitve vprašanja hidroelektrarn na Muri

16.4.2019|Okolje

Okoljsko ministrstvo, ki nasprotuje hidroelektrarnam na Muri, vidi dve možnosti rešitve: ali vlada ustavi prostorski načrt ali pa gradivo dopolni z nadomestnimii ukrepi in pusti investitorju, da se odloči, ali jih je pripravljen izvesti.

Delna in popolna zapora na cesti Logatec - Žiri

15.4.2019|Promet

Na cesti R2-408, Logatec Žiri, pri Rovtah, je predvidena popolna zapora, od 17. aprila do 20. junija 2019, zaradi sanacije brežin in rekonstrukcijo ceste. Od 20. junija 2019 do 30. oktobra 2019 je predvidena delna zapora.

Izgubljena žival: črn muc (Slovenske Konjice)

15.4.2019|Okolje

Izgubljen črn muc na območju Slovenskih Konjic.

Izgubljena žival: psička pasme bernski planšar (Zg.Kungota)

15.4.2019|Okolje

Izgubljena psička pasme bernski planšar.

Nad podnebne spremembe na Ajdovskem z zelenimi protivetrnimi pasovi in namakanjem

13.4.2019|Okolje

Zaradi vse očitnejših podnebnih sprememb so se v Občini Ajdovščina pridružili projektu za oblikovanje ukrepov, da bi se izognili negativnim učinkom podnebnih sprememb v kmetijstvu na območju Vipavske doline.

Z Zeleno svetovalnico do ustreznih okoljskih odločitev

12.4.2019|Okolje

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij izvaja projekt Zelena svetovalnica. V sklopu te neodvisne storitve lahko nanje naslovite vprašanja s področja varstva okolja ter urejanja prostora. Svetovalci brezplačno svetujejo vsem, ki se ukvarjajo z varstvom okolja, ohranjanjem narave, urejanjem prostora ter prostorskim načrtovanjem, zainteresiranim posameznikom, civilnim iniciativam ter drugim nevladnim organizacijam.

Hrvaška želi za trikrat povečati rabo obnovljivih virov energije

11.4.2019|Okolje

Hrvaška namerava v naslednjih tridesetih letih z obnovljivimi viri zadostiti 90 odstotkom potreb po energiji, pri čemer naj bi v investicijah vetrno energijo prehitela sončna.

Arso: Zaradi obilnih padavin mogoče poplave do petka

10.4.2019|Okolje

Od popoldneva pa vse do petka lahko hitro in močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki na širšem območju osrednje in vzhodne Slovenije, opozarja Arso.

Izgubljena žival: psička pasme pekinezer (Šentjernej)

9.4.2019|Okolje

Izgubljena psička pasme pekinezer.

Vse več prebivalcev ne more pokriti svojih energetskih potreb

8.4.2019|Okolje

Energetska revščina se poglablja, saj najrevnejši del prebivalstva vse večji del razpoložljivih sredstev porabi za energijo v stanovanjih, in sicer nadpovprečno velik del v primerjavi z drugimi članicami EU-ja.

Izgubljena žival: siv muc (Ljubljana)

8.4.2019|Okolje

Izgubljen siv muc na območju Ljubljane.

1

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani