Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Promet

Prometna napoved do 7. avgusta

30.7.2015|Promet

Ta konec tedna, čeprav bodo po napovedih vremenoslovcev sonce in temperature popustili, bo eden najbolj prometno obremenjenih v turistični sezoni. Začenja se znameniti "ferroagosto", ko se bo veliko Italijanov odpravilo na jadransko obalo. Priporočljivo je, da se vozniki na pot odpravijo predvsem zvečer, ponoči in v zgodnjih jutranjih urah, ko je zastojev bistveno manj. Začenjajo se šolske počitnice še na Bavarskem, zato je tudi s severne smeri pričakovati dodatno povečan promet.

Prometna napoved do 31. julija

23.7.2015|Promet

Vse vikende do konca avgusta je pričakovati zelo visoko gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem iz Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.

Prometna napoved do 24. julija

16.7.2015|Promet

Ta konec tedna je na naših cestah pričakovati še višjo gostoto prometa proti turističnim krajem, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri.

Prireditev v Laškem

16.7.2015|Promet

Zaradi prireditve v Laške so predvidene naslednje POPOLNE ZAPORE:

Prometna napoved do 17. julija

9.7.2015|Promet

V prihodnjih dneh je pričakovati dodatno zmanjšanje prometnih konic med delavniki in še nekoliko povečan turistični promet ob koncu tedna, predvsem od Avstrije proti slovenski in hrvaški Istri ter proti Zagrebu in Dalmaciji. Začenjajo se namreč počitnice v nekaterih deželah Nemčije in Nizozemske.

Prometna napoved do 10. julija

2.7.2015|Promet

Obeta se lepo vreme, zato je še toliko bolj pričakovati povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v smeri turističnih krajev in na lokacije prireditev. Močno povečan promet se obeta že v petek popoldan, v soboto dopoldan; v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri. Zgostitve pričakujemo predvsem na mejnih prehodih, možne pa so tudi pred delovišči. Voznikom priporočamo, da načrtujejo daljši čas potovanja in si vnaprej pripravijo alternativne poti.

Kolesarska prireditev v petek in soboto

1.7.2015|Promet

Zaradi kolesarske dirke v Ljubljani in njeni okolici bodo 3. in 4. julija 2015 na posameznih relacijah veljale popolne zapore prometa. Voznike pozivamo, naj v tem času uporabljajo vzporedne ceste.

Prometna napoved do 3. julija

24.6.2015|Promet

Začenjajo se počitnice v Sloveniji ter tudi na Poljskem in Češkem, kar pomeni, da se bo promet ob dnevnih prometnih konicah še zmanjševal, povečeval pa ob koncih tedna. V četrtek, 25. junija, je tudi državni praznik na Hrvaškem in v Sloveniji, zato že v sredo pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Traffic forecast until 3 July

24.6.2015|Promet

The holidays are starting in Slovenia, as well in Poland and the Czech Republic, which means that the traffic will decrease during the daily rush hours and increase at the weekends. Thursday, 25 June, is a national holiday in Croatia and Slovenia so we are expecting increased traffic on Wednesday from the interior of the country towards Slovenian and Croatian Istria, whereas on Sunday afternoon and evening, we expect increased traffic in the opposite direction.

Prometna napoved do 26. junija

18.6.2015|Promet

Pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri. Prometne konice odslej pričakujemo predvsem ob vikendih, saj se začnejo počitnice na Hrvaškem in v Sloveniji. V torek, 22. junija 2015, je zaradi praznika na Hrvaškem pričakovati povečano število tovornih vozil pred hrvaško mejo. Močno povečan promet v različnih smereh je pričakovati tudi naslednji konec tedna, saj je v četrtek, 25. junija, praznik na Hrvaškem in v Sloveniji.

Ukrepi za povečanje varnosti ter manj nesreč

17.6.2015|Promet

VRANSKO, 17. JUNIJA - Hitrost je eden od poglavitnih faktorjev, ki vplivajo na varen potek prometa. Neprilagojena hitrost je pogost vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V družbi DARS d.d. si v sodelovanju s Policijo in Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) že vrsto let prizadevamo za umiritev hitrosti na avtocestnem omrežju in spoštovanje predpisanih omejitev. Preventivno delovanje in osveščanje udeležencev v prometu sta pomembna dejavnika, a žal ne zadostna. To se je pokazalo v okviru opravljene analize hitrosti po posameznih avtocestnih odsekih, ko je glede prekoračitev še posebej izstopal odsek štajerske avtoceste prek Trojan. Zato smo se odločili, da bomo za umiritev hitrosti vožnje na tem odseku ter zagotovitev večje prometne varnosti v prihodnjih dneh namestili tako imenovani sistem sekcijskega merjenja hitrosti vožnje. Gre za meritve povprečnih hitrosti vožnje na območju trojanskih predorov. Sistem bo prvih nekaj tednov deloval poskusno in Policija v tem obdobju v okviru sekcijskega merjenja hitrosti še ne bo izrekala sankcij za prekrške.

Kolesarska dirka Po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21. junijem 2015.

Kolesarska dirka po Sloveniji

17.6.2015|Promet

Zapore cest v času kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 18.in 21.junijem 2015.

Spremenjen promet v okolici Stožic in okolice

11.6.2015|Promet

Prometna napoved do 19. junija

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Prometna napoved 19. junija

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Prometna napoved 9. junij

11.6.2015|Promet

Ta konec tedna bo na slovenskih cestah manj vozil s tujo registracijo kot pretekli teden, vendar še vedno pričakujemo povečan promet iz notranjosti države proti slovenski in hrvaški Istri, v nedeljo popoldan ter proti večeru pa v obratni smeri.

Prometna napoved do 12. junija

4.6.2015|Promet

V Avstriji in večjem delu Nemčije je danes, 4. junija praznik in zaradi podaljšanega konca tedna je na naših avtocestah pričakovati močno povečan promet. Napovedano je tudi lepo vreme, tako da je pričakovati povečan promet predvsem proti slovenski in hrvaški Istri že danes, pa tudi v petek popoldne, ko bo prometu predan odsek hitre ceste med Koprom in Izolo, skupaj s predorom Markovec; promet bo po novozgrajenem odseku stekel predvidoma v poznovečernih urah. Do ponedeljka je na tem odseku pričakovati še posamezne zapore zaradi urejanja novih cestnih navezav.

Obvestilo o zapori cest - kolesarske prireditve - 12. - 14. junij

29.5.2015|Promet

V okviru kolesarske prireditve Maraton Franja, bodo ovirani različni cestni odseki in zaprte ceste. Maraton bo potekal od 12. do 14. junija v Ljubljani ter širši okolici.

Prometna napoved do 5. junija

28.5.2015|Promet

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, prav tako od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri saj se približujemo poletnem času.

19

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani