Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Sanacija mostu čez reko Dravo v Rušah

6. november 2020, Promet.si, Novice, Promet

Direkcija RS za infrastrukturo bo predvidoma v letu 2021, pristopila k sanaciji mostu čez Dravo v Rušah (R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi). V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu.


Direkcija RS za infrastrukturo bo predvidoma v letu 2021, pristopila k sanaciji mostu čez Dravo v Rušah (R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi). V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu.

Na odseku R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi, na mostu čez Dravo, je od 6. 11. 2020 do "začetka del", omejitev hitrosti na 30 km/h in omejitev prometa za vozila z največjo dovoljeno maso nad 25 ton.

Pri zadnjem obdobnem pregledu mostu čez Dravo v Rušah, je bila evidentirana poškodba, na katero bi lahko negativno vplivale vremenske razmere oziroma druge obremenitve konec leta. Tako bo v novembru  in do pričetka izvedbe rekonstrukcije, z namenom zagotavljanja varnosti in stabilnosti mostu vzpostavljen ukrep omejitve prometa nad 25 tone in hitrosti 30 km/h.

V času gradnje je predvidena popolna zapora prometa, obvoz je predviden preko Maribora.

Predviden potek obvozov:

- iz smeri Ruš po Kolodvorski ulici ter po regionalni cesti R2-435, Maribor – Ruše preko krajev Bezena, Bistrica ob Dravi ter Limbuš. Obvoz se bo nadaljeval po glavni cesti G1-1, na odseku Maribor (Koroški most) – cesta Proletarskih Brigad čez Koroški most, kjer se bo v krožnem krožišču preusmeril na glavno cesto G1-1, odseka Ruta – Maribor (Koroški most) do Selnice ob Dravi. V času popolne zapore prehod mostu pešcev in kolesarjev ne bo možen.

Zaradi stanja mostu čez Dravo v Rušah, ki se nahaja na državni cesti R2-435, na odseku Ruše - Selnica, v km 2,000, je Direkcija RS za infrastrukturo pristopila k aktivnostim za potrebe rekonstrukcije mostu in navezovalne ceste v območju objekta. V sklopu rekonstrukcije premostitvenega objekta  bo izvedena tudi razširitev objekta s hodnikom za pešce (pločnikom) na eni strani in z dvosmerno kolesarsko stezo na drugi strani mostu, ki bo del Dravske kolesarske povezave. Vsi objekti na glavnih in regionalnih cestah se pregledujejo z namenom spremljanja in vodenja njihovega stanja ter zagotavljanja varnosti prometa preko njih.

Gradbena dela se bodo začela v prvi polovici prihodnjega leta. Zaključek gradnje je predviden leta 2022.

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo


Objavljeno 6.11.2020 v/na Promet.si
https://www.promet.si/portal/sl/sanacija-mostu-čez-reko-dravo-v-rušah.aspx




Meritev stanja vozišč z merilnim vozilom - marec in april 2024

26.3.2024, Promet.si

Od petka, 29. marca do 9. aprila bodo izvajali meritve stanja vozišč na avtocestah in hitrih cestah. 

18 let - Prometnoinformacijskega centra

14.3.2024, Promet.si

18 let – Polnoletni Prometno-informacijski center – 15. 3. 2024

18 let Prometnoinformacijskega centra 15. 3. 2024

14.3.2024, Promet.si

Promet vsak posameznik dojema po svoje. Poznamo različne vrste prometa: cestni, pomorski, letalski, železniški… Z razvojem infrastrukture, globalne družbe in tehnologije pa so postale pomemben del tudi prometne informacije.

Sferično snemanje vozišča na gorenjski avtocesti

6.3.2024, Promet.si

Meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja bodo izvajali na A2, in sicer med priključkoma Kranj zahod in Vodice, v obe smeri. Meritve bodo potekale v petek, 8. 3., med 9.30 in 14. uro.

Avstrija - priporočila kolegov ASFINAG - napoved snega

23.2.2024, Promet.si

 Konec tega tedna (23., 24. in 25. februarja 2024), je napovedan dež in sneg do nižin, kar lahko povzroči oviran promet na cestah. Med bolj obremenjenimi območji je Brenner, na avtocesti Tauern, predeli severne Tirolske in Koroške. 



Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani