Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Sanacija mostu čez reko Dravo v Rušah

6. november 2020, Promet.si, Novice, Promet

Direkcija RS za infrastrukturo bo predvidoma v letu 2021, pristopila k sanaciji mostu čez Dravo v Rušah (R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi). V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu.


Direkcija RS za infrastrukturo bo predvidoma v letu 2021, pristopila k sanaciji mostu čez Dravo v Rušah (R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi). V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu.

Na odseku R2-435, Ruše - Selnica ob Dravi, na mostu čez Dravo, je od 6. 11. 2020 do "začetka del", omejitev hitrosti na 30 km/h in omejitev prometa za vozila z največjo dovoljeno maso nad 25 ton.

Pri zadnjem obdobnem pregledu mostu čez Dravo v Rušah, je bila evidentirana poškodba, na katero bi lahko negativno vplivale vremenske razmere oziroma druge obremenitve konec leta. Tako bo v novembru  in do pričetka izvedbe rekonstrukcije, z namenom zagotavljanja varnosti in stabilnosti mostu vzpostavljen ukrep omejitve prometa nad 25 tone in hitrosti 30 km/h.

V času gradnje je predvidena popolna zapora prometa, obvoz je predviden preko Maribora.

Predviden potek obvozov:

- iz smeri Ruš po Kolodvorski ulici ter po regionalni cesti R2-435, Maribor – Ruše preko krajev Bezena, Bistrica ob Dravi ter Limbuš. Obvoz se bo nadaljeval po glavni cesti G1-1, na odseku Maribor (Koroški most) – cesta Proletarskih Brigad čez Koroški most, kjer se bo v krožnem krožišču preusmeril na glavno cesto G1-1, odseka Ruta – Maribor (Koroški most) do Selnice ob Dravi. V času popolne zapore prehod mostu pešcev in kolesarjev ne bo možen.

Zaradi stanja mostu čez Dravo v Rušah, ki se nahaja na državni cesti R2-435, na odseku Ruše - Selnica, v km 2,000, je Direkcija RS za infrastrukturo pristopila k aktivnostim za potrebe rekonstrukcije mostu in navezovalne ceste v območju objekta. V sklopu rekonstrukcije premostitvenega objekta  bo izvedena tudi razširitev objekta s hodnikom za pešce (pločnikom) na eni strani in z dvosmerno kolesarsko stezo na drugi strani mostu, ki bo del Dravske kolesarske povezave. Vsi objekti na glavnih in regionalnih cestah se pregledujejo z namenom spremljanja in vodenja njihovega stanja ter zagotavljanja varnosti prometa preko njih.

Gradbena dela se bodo začela v prvi polovici prihodnjega leta. Zaključek gradnje je predviden leta 2022.

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo


Objavljeno 6.11.2020 v/na Promet.si
https://www.promet.si/portal/sl/sanacija-mostu-čez-reko-dravo-v-rušah.aspx
PRIPRAVA NA ZIMSKE RAZMERE

15.11.2020, Promet.si

 

Vstop na Madžarsko iz Slovenije

8.9.2020, Promet.si

Madžarska je zaradi naraščanja števila okužb z novim COVID 19, s 1. 9., znova spremenila prestop meje za tuje državljane. Vstop na Madžarsko je mogoč v določenih izjemnih primerih, poleg tega bodo mejo pod določenimi pogoji smeli prečkati dnevni migranti.

Nekatere prireditve do 6. 9. in zapore na cestah

25.8.2020, Promet.si

Vrhnika - Logatec

Pričetek nujne sanacije brežine Ajdovščina - Predmeja

20.8.2020, Promet.si

Direkcija za infrastrukturo je 17. avgusta 2020 pričela s sanacijo obcestnih brežin in predorov na državni regionalni cesti R3-609, Ajdovščina–Predmeja.

Nujna sanacije brežine Ajdovščina - Predmeja

20.8.2020, Promet.si

22. in 23. 8. 2020 (sobota, nedelja) bo popolna zapora ceste, saj je stanje trase takšno, da ne omogoča zagotovitve varnostnih standardov za odprtje ceste preko vikenda.Več: Vse novice |Promet


Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani