Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: Zamrznjeni prizori Slovenije, vkovane v led in sneg

6.2.2014|Okolje

In kako se je vse skupaj začelo? Agencija za okolje je pripravila vremensko poročilo o preteklih dneh, ki opisuje "šolski recept za obilno sneženje, žled in poledico na južnem obrobju Alp".

Nevarnost za nov žled mimo šele prihodnji teden

5.2.2014|Okolje

Vreme se vsaj še dober teden ne bo ustalilo, svarijo vremenoslovci in dodajajo, da bodo padavine še bolj obremenile že požledenela drevesa in konstrukcije, svoje pa bo dodal še veter.

Risa še vedno na prostosti, vrstijo se lažne prijave

5.2.2014|Okolje

Risa, ki sta v noči na nedeljo pobegnila iz podrte ograde v živalskem vrtu, naslednje jutro pa ubila "soseda" gamsa, sta še vedno na prostosti, a to noč nista plenila.

Pri sanaciji pretrganega daljnovoda umrl 20-letni električar

5.2.2014|Okolje

Odpravljanje posledic vremenske ujme je zahtevalo smrtno žrtev - na PU-ju Maribor so za MMC potrdili, da je pri delu na terenu na Pohorju umrl mlad električar.

Zaradi dežja in vetra številni Angleži brez električne energije

5.2.2014|Okolje

Jugozahod Anglije in Wales je v torek zvečer zajela nevihta, ki je s seboj prinesla obilno deževje in močan veter. Več kot 15. 000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike. Vreme povzroča težave tudi . . .

Foto: Padajoča drevesa ogrožajo tudi živali v parku Rožman pri Horjulu

5.2.2014|Okolje

V zadnjih dneh hude naravne nesreče po vsej Sloveniji so nemilost posledic ledene ujme občutile tudi oskrbovane divje in eksotične živali v ZOO Parku Rožman.

V Iranu dva metra snega, negotove razmere v Avstriji

4.2.2014|Okolje

Z velikimi vremenskimi nevšečnostmi se poleg dela Evrope spopadajo tudi v Iranu, kjer je zapadlo kar dva metra snega. Medtem so na Hrvaškem za celotno območje Gorskega kotarja razglasili naravno . . .

Dokler gozdovi ne bodo prevetreni, ne bodo varni

4.2.2014|Okolje

"Najbolj se bojimo padavin konec tedna, če bi še prihajale na poledenelo, podhlajeno podlago, da bi se žled debelil," pravi Damjan Oražem, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove.

Risa pobegnila iz ograde. Njuna žrtev: sosed gams.

4.2.2014|Okolje

Oba risa, ki živita v ljubljanskem živalskem vrtu, sta ponoči pobegnila iz svoje ograde in napadla in ubila gamsa. Oskrbniki poudarjajo, da risa nista nevarna za ljudi.

V zavesti čeških jelenov železna zavesa še ni padla

4.2.2014|Okolje

Mnogi jeleni na Češkem še vedno ne prečkajo točke, kjer je nekoč stala bodeča žica, ki je ločevala nekdanjo Češkoslovaško od Zahodne Nemčije.

Po Sloveniji zunaj obratovanja 174 kilometrov daljnovodov

4.2.2014|Okolje

Po približno 24-urnem vremenskem zatišju nas je že dosegel rob nove vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla to noč.

Mleka ne smejo prodajati še tri kmetije z Gorenjskega

3.2.2014|Okolje

Prepoved prodajanja mleka velja še za tri kmetije, pri katerih so tudi preiskave dokazale prisotnost aflatoksina v mleku. Krmo so kupile v Sloveniji.

Minister prisluhnil kolesarjem in umaknil omejitve

3.2.2014|Okolje

Zaradi burnega odziva javnosti na predlog, da bi v zakonu omejili možnosti kolesarjenja v naravi, je minister Židan ta del iz osnutka zakona zdaj umaknil.

ARSO: Ponovna nevarnost žleda že v noči na sredo

3.2.2014|Okolje

Na Arsu opozarjajo, da se bo nestanovitno vreme še nadaljevalo. Nekaj padavin, ki lahko povzročijo žled, bo padlo v noči s torka na sredo, predvsem na Notranjskem in Primorskem.

Foto: Padlo drevje otežilo oskrbo v živalskem vrtu, volkove so preselili

3.2.2014|Okolje

Živalski vrt bo vsaj še teden dni za obiskovalce zaprt. Največja težava je ograja, ki jo je zaradi poledenelih oziroma razmočenih strmin in padajočega drevja nemogoče menjati.

Brez elektrike četrt milijona Slovencev, v Podravju težave s pitno vodo

3.2.2014|Okolje

Gasilci, civilna zaščita in vojaki že ves dan odstranjujejo posledice vremenske ujme, a obenem napovedujejo, da bo za odpravo vseh težav zagotovo potrebnih več dni.

Kanada ima največji otok na jezeru na otoku na jezeru na otoku

2.2.2014|Okolje

Kanadski otok Victoria (osmi največji otok na svetu) je med ljubitelji kartografije zelo priljubljen zaradi enega samega razloga: na enem izmed tamkajšnjih številnih jezer leži otok, na katerem leži . . .

Risi lahko pobegnejo iz živalskega vrta

2.2.2014|Okolje

V ljubljanskem živalskem vrtu so se odločili, da bo zaradi nevarnosti živalski vrt nekaj dni zaprt. Padla drevesa so namreč na nekaterih mestih poškodovala zunanjo ograjo in nekaj zgradb.

Indonezija: Po izbruhu vulkana 16 mrtvih, 50 pogrešanih

2.2.2014|Okolje

Na indonezijskem otoku Sumatra je v izbruhu vulkana umrlo najmanj 16 ljudi, med njimi štirje srednješolci in novinar lokalne televizijske postaje.

Izredne razmere v Srbiji, ohromljen promet na Hrvaškem in v Avstriji

2.2.2014|Okolje

V več delih Srbije, predvsem v Vojvodini, so danes zaradi orkanskega vetra in snežnih zametov razglasili izredne razmere. Te veljajo v Zrenjaninu, Pančevu, Kanjiži in Bački Topoli.

204

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani