Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Voda na Planinskem polju še narašča, a počasneje

24.2.2014|Okolje

Gladina vode na Planinskem polju je zadnjih 24 urah je na Planinskem polju narasla še za šest centimetrov. V prihodnjih dneh naj bi se ustalila. Hiše ostajajo zalite.

Vodja gasilcev o radovednežih: Preraslo je mejo razuma

23.2.2014|Okolje

Gladina vode na Planinskem polju je od jutra narasla za okoli pet centimetrov, do ponedeljka zjutraj pa bo narasla še za dodatnih pet centimetrov. Težave so tudi zaradi številnih radovednežev.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

23.2.2014|Okolje

Sandy je bila pred letom dni zavržena na ulici in že od takrat čaka na svojega skrbnika.

Ocene poškodovanega lesa na Koroškem so se podvojile

22.2.2014|Okolje

Po zadnjih ocenah slovenjgraške enote zavoda za gozdove je žledolom poškodoval okoli 180. 000 kubičnih metrov lesa. To je precej več od prvih ocen, ki so omenjale 60. 000 kubičnih metrov.

Planinsko polje: Voda narašča. Ponoči bedela nočna straža.

22.2.2014|Okolje

Zaradi celodnevnega deževja se je gladina vode na Planinskem polju dvigovala hitreje, kot so pričakovali, zato so tam ves dan nameščali protipoplavne vreče in utrjevali nasipe.

Pritlikavi šimpanzi imajo občutek za ritem

21.2.2014|Okolje

Tako kot ljudje tudi nekatere živali zaznajo glasbeni ritem in se nanj odzovejo. Tudi skupina bonobov v nekem ameriškem živalskem vrtu ob posebnem bobnu. Bonobi so sorodniki šimpanzov

Kmetje in obrtniki razočarani nad vladno intervencijo

21.2.2014|Okolje

Vlada je sprejela predlog zakona za odpravo posledic ledene ujme. Izvajati ga bo treba čim prej, sicer se lahko večstomilijonska gospodarska škoda še poveča.

Planini grozi katastrofa. Vreče ne zaležejo več.

21.2.2014|Okolje

Po napovedih so padavine v noči na soboto zajele vso Slovenijo, kar skrbi predvsem prebivalce Notranjske, kjer so ojezerjene površine še naprej povečujejo. Na Planinskem polju, Cerkniškem jezeru

Europe's seas: A valuable asset that must be used sustainably

20.2.2014|Okolje

Many of Europe's marine species, habitats and ecosystems have been threatened for decades. As maritime economic activities are predicted to increase in coming years, a new briefing from the European Environment Agency (EEA) argues that the cumulative impact of human activity should be better managed to avoid irreversible damage to ecosystems.

Na kraških poljih bo voda naraščala še vse do konca tedna

20.2.2014|Okolje

Gladina vode na Planinskem polju je v sredo naraščala počasneje kot prejšnje dni, a se naraščanje še ni ustavilo. V zaselku Jakovica je voda zalila nasip in zaselek odrezala od sveta.

Takšne škode v gozdovih veter in žled nista povzročila v 50 letih

19.2.2014|Okolje

Ledena ujma je v gozdovih naredila za 194 milijonov evrov škode. Posekati bo treba sedem milijonov kubičnih metrov lesne mase, kar 660 hektarjev gozda bodo morali posekati popolnoma.

Po žledolomu sadnega drevja: ni treba žagati vsepovprek!

19.2.2014|Okolje

Precej škode je nedavni žledolom povzročil tudi na sadnem drevju, predvsem na starejših, višjih drevesih. Zdaj je najpomembneje, da sadjarji zaščitijo rane na deblih in vejah, poudarjata strokovnjaka.

Plaz med Kobaridom in Drežnico še ni saniran, cesta ostaja zaprta

18.2.2014|Okolje

Plaz, ki je v ponedeljek zasul cesto med Kobaridom in Drežnico, še ni saniran. Cesta za promet še nekaj časa ne bo odprta, saj bo treba počakati na mnenje geologov in tudi sanacijo pobočja.

Foto: Narasla Unica poplavila Planinsko polje

18.2.2014|Okolje

Vodostaji na Notranjskem še vedno naraščajo. Dvigujeta se tako gladina Cerkniškega jezera kot Planinskega polja. V vasi Laze so prebivalci brez pitne vode, elektriko pa jim še vedno zagotavljajo . . .

Vlada praska sredstva za sanacijo gozdov - denar išče tudi po Evropi

17.2.2014|Okolje

Zaradi ujme bo Slovenija v program za razvoj podeželja vključila nov ukrep za sanacijo gozdov, za kar namerava v letih 2014-2020 nameniti do 20 milijonov evrov. Obenem bo EIB zaprosila za pomoč pri . . .

Risa opažena v nedeljo, a je še na svobodi; v živolovko zašli domači mački

17.2.2014|Okolje

V nedeljo okoli sedmih zvečer so v Živalskem vrtu Ljubljana prejeli klic občana, ki se je po brezpotjih Tivolskega hriba sprehajal s svojo psičko.

Foto: V snežnem viharju na Japonskem umrlo 19 ljudi

17.2.2014|Okolje

Iz Japonske poročajo o izrednih vremenskih razmerah. V snežnem viharju je v zadnjih treh dneh umrlo 19 ljudi, več kot 1. 600 pa je ranjenih.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

16.2.2014|Okolje

Petletni Apolon, nemška doga, prek društva Lajka že dalj časa išče primerne skrbnike. Je prijazen in nežen do ljudi, s pravilnim pristopom se razume tudi z drugimi psi, z mucami in drugimi živalmi . . .

Zbujeni plaz lahko v dolino pošlje pol milijona kubičnih metrov plazovine

15.2.2014|Okolje

Zaradi obilnega deževja v zadnjih mesecih je plaz velikega obsega Slano blato nad Lokavcem pri Ajdovščini spet začel drseti - samo v zadnjih 12 urah se je premaknil za en meter.

Foto: Hudo neurje na Otoku zahtevalo dve žrtvi

15.2.2014|Okolje

V Veliki Britaniji se že več tednov spopadajo z obilnimi padavinami in neurji, ki so v zadnjih dneh zahtevali dve žrtvi, nekaj ljudi je pogrešanih.

202

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani