Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: Podrta drevesa, sneg in veter ovirajo (tovorni) promet

24.1.2014|Okolje

Zaradi snega se pojavljajo težave v prometu - na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim sta močan veter in sneg zmanjšala vidljivost, ponekod promet ovirajo podrta drevesa.

Javni natečaj za poimenovanje oceanografskih boj

23.1.2014|Okolje

ARSO je v sklopu projekta BOBER januarja 2014 na območju slovenskega morja namestila dve novi oceanografski boji z merilnimi instrumenti, ki bosta zagotavljali neposreden prenos podatkov. Boji bosta merili višino in smer valovanja morja, smeri in hitrosti morskih tokov po celotnem vodnem stolpcu ter temperaturo morja na površini. Podatki z novih oceanografskih boj bodo omogočali spremljanje trenutnih razmer ter v prihodnje izboljšali tudi napovedi dinamike morja v Tržaškem zalivu.S pomočjo …

Prihaja zima

23.1.2014|Okolje

Vremensko dogajanje v preteklem mesecu Ko so nekaj dni pred Božičem izračuni meteoroloških modelov nakazovali razvoj zelo globokega ciklonskega območja nad severnim Atlantikom – središče naj bi imelo zračni tlak okoli 930 mb – smo vedeli, da zime pri nas še nekaj časa ne bo. Taka ogromna vremenska tvorba, ki je v svojem zaledju potiskala mrzel polarni zrak nad Kanado in ZDA, na svoji sprednji strani pa topel zrak iznad Atlantika nad Evropo, je ponavadi zelo trdoživa. Vremenske fronte so se v …

Vse bolj priljubljeno urbano čebelarstvo

23.1.2014|Okolje

Čebele se v mestih pasejo na drevesih, grmičevju in cvetlicah, ki jih ne škropijo proti škodljivcem. Laboratorijske preiskave so pokazale, da v mestnem medu tudi sledi izpušnih plinov ni.

Pričakujte sneg. Zapade ga lahko tudi 30 cm.

23.1.2014|Okolje

Vremenoslovci opozarjajo pred močno burjo in sneženjem, ki bosta Slovenijo zajela v noči na petek in v petek dopoldne. Ponekod lahko zapade tudi do 30 centimetrov snega.

Nevarna odlagališča odpadkov: Bruselj toži Slovenijo

23.1.2014|Okolje

Evropska komisija je na Sodišču EU-ja vložila tožbo proti Sloveniji, ker krši evropsko zakonodajo o odpadkih zaradi dveh nezakonitih odlagališč z nevarnimi odpadki.

Prihaja zima

23.1.2014|Okolje

Od petka, 24. januarja V noči na petek se bodo začele pojavljati padavine. V severni Sloveniji bo predvidoma začelo snežiti, drugod pa lahko sprva po nižinah pričakujemo dež. Ob dotoku vse hladnejšega zraka se bo zjutraj ali pa najpozneje dopoldne snežna meja povsod spustila do nižin. Sredi dneva in popoldne bo snežilo v večjem delu države, deževalo bo le za Kraškim robom in v Vipavski dolini ter na Goriškem. Zvečer in v noči na soboto bodo padavine oslabele in do sobote zjutraj povsod ponehale, najpozneje v …

ARSO izdala okoljevarstveno dovoljenje za Lafarge Cement

22.1.2014|Okolje

Agencija RS za okolje (ARSO) je upravljavcu Lafarge Cement d.o.o. izdala okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje obstoječe naprave za proizvodnjo cementa, s proizvodno zmogljivostjo 1250 ton cementnega klinkerja na dan. Dovoljenje je izdano na podlagi sprememb in dopolnitev Zakona o varstvu okolja (ZVO-1F). V skladu s tem je naprava za proizvodnjo cementa upravljavca Lafarge Cement d.o.o. obstoječa naprava, ker je obratovala na dan 1.maja 2004, in sicer v obsegu, za katerega je Lafarge …

Morda bo ta zima ena izmed treh najtoplejših v več kot 100 letih

22.1.2014|Okolje

Pretoplo vreme, ki se je v Sloveniji začelo konec decembra, še vedno traja. Ljubljana je bila temperatur pod ničlo nazadnje deležna 20. decembra.

Na Japonskem so začeli vsakoletni množični poboj delfinov

21.1.2014|Okolje

V zalivu Taidži na Japonskem so začeli vsakoletni pomor delfinov. Dejanje ostro obsoja zahodni svet, Japonci pa vztrajajo, da gre za tradicijo in njihovo pravico.

Žensko, ki je izginila v deroči Paki, našli mrtvo

19.1.2014|Okolje

V Srednjem Doliču v občini Mislinja so našli truplo ženske, ki je utonila v naraslih vodah. O poplavah, strelah in zalitih kleteh so sicer poročali iz Ilirske Bistrice, s širšega celjskega območja, . . .

Žival, ki potrebuje pomoč, ne pozna meje

19.1.2014|Okolje

Pred kratkim je bil v Bosni in Hercegovini sprejet zakon, ki po hitrem postopku (14 dni) dovoljuje evtanazijo psov v zavetiščih. Sledili so protesti ljubiteljev živali v Sarajevu, trenutno pa . . .

Na zahodu in jugu opozorila pred naraslimi rekami, v visokogorju pred snežnimi plazovi

18.1.2014|Okolje

V nedeljo čez dan bodo reke po državi močneje narasle, ob močnejših nalivih pa lahko hitro narastejo tudi manjše reke in hudourniki, opozarjajo na Agenciji RS za okolje.

Krivolov - krvava industrija, v kateri se obrnejo milijarde

16.1.2014|Okolje

Sloni, nosorogi, losi, gorile, tigri . . . To je le nekaj ogroženih živali, ki so zaščitene, a jih vseeno vsako leto na stotine konča pod streli grabežljivih krivolovcev. Ocene kažejo, da je trg . . .

Cepljenje psov ne bo več obvezno vsako leto

15.1.2014|Okolje

Cepljenje psov ostaja obvezno, a bo za nekatere pse od prihodnjega leta naprej manj pogosto, najverjetneje na dve oz. tri leta.

Obisk direktorja hrvaške okoljske agencije

15.1.2014|Okolje

Ljubljana, 15.1.2014. Generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez je sprejel direktorja hrvaške okoljske agencije dr.sc. Nevena Voćo z njegovimi sodelavci. Namen obiska je seznanitev z delom in nalogami obeh okoljskih institucij ter možnostmi sodelovanja na primerljivih področjih in možnostmi skupnega nastopanja v mednarodnem okolju.

Foto: Zaradi vročinskega vala požari, taljenje asfalta in omedlevanje tenisačev

15.1.2014|Okolje

Avstralci so navajeni na vročino, a razmere na jugovzhodu države se bližajo ekstremnim. Območje je zajela izjemna vročina s temperaturami do 46 stopinj Celzija, vse več je tudi požarov.

Čebele letajo iz panjev, cvete rožmarin, kmetje pa s strahom gledajo na žitna polja

14.1.2014|Okolje

Na Agenciji za okolje ugotavljajo, da je letošnja zima (za zdaj) nadpovprečno topla, zaradi česar so ogroženi ozimni posevki, čebelarje pa skrbi za čebele, ki marsikje že zapuščajo panje.

Foto: Dunajski panda - sramežljiv pred obiskovalci, pogumen pred fotografi

13.1.2014|Okolje

Petmesečni panda, ki je oskrbnike in obiskovalce dunajskega živalskega vrta s prihodom na svet razveselil avgusta in ki je na začetku decembra dobil ime, že zabava obiskovalce.

Foto: Na tisoče ljudi zbežalo pred vulkanom na Sumatri

12.1.2014|Okolje

Več kot 25 tisoč Indonezijcev je zapustilo svoje domove, potem ko je vulkan Sinabung na otoku Sumatra v soboto večkrat bruhal pepel in kamne.

206

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani