Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Stotine majhnih želvic na kupu - naravovarstveni projekt in turistična znamenitost

15.2.2014|Okolje

V vodah Šrilanke živi kar pet od sedmih vrst morskih želv, ki svoja jajca odlagajo na peščene plaže. Ker so bile močno ogrožene, jih skušajo zaščititi z organiziranjem valilnic, kjer si je želvice . . .

V živalski vrt se vračajo obiskovalci, samica risa (še) ne

14.2.2014|Okolje

Ljubljanski živalski vrt bo po razdejanju, ki ga je povzročil žled, v soboto znova odprl vrata. Nekaterih živali sicer še vedno ne bo mogoče videti, tudi samice risa, ki je še vedno niso našli.

Foto: Na indonezijskem otoku Java izbruhnil vulkan in s pepelom prekril okolico

14.2.2014|Okolje

Na indonezijskem otoku Java je v četrtek izbruhnil vulkan Kelud. Zaradi izbruha sta umrla dva človeka, več kot 200. 000 ljudi pa so že evakuirali.

Eko krog se je pritožil na dovoljenje Lafargeu

13.2.2014|Okolje

Društvo Eko krog se je pritožilo na okoljevarstveno dovoljenje za proizvodnjo cementa v trboveljski cementarni, ki ga je agencija za okolje po več letih znova izdala januarja letos.

V nemškem ZOO-ju poginil polarni medved, ki je požrl plašč in torbo

12.2.2014|Okolje

V živalskem vrtu v Stuttgartu je poginil polarni medved, potem ko je požrl plašč in torbo, ki sta padla v njegovo ogrado. Obiskovalce zdaj eksplicitno opozarjajo, naj med obiskom živalskega vrta . . .

Sanacija gozdov: Vprašajte na klepetu

12.2.2014|Okolje

V sredo, 12. februarja ob 18. 30 bo gost MMC-jeve spletne klepetalnice bo Damjan Oražem iz Zavoda za gozdove.

Opozorilo: Krka še narašča, umaknite vse, kar je vrednega

12.2.2014|Okolje

Sneg in narasli vodotoki v številnih krajih otežujejo promet. Promet ovirajo tudi številna podrta drevesa, ki jih še niso odstranili, v Florjanu pri Šoštanju se je sprožil zemeljski plaz.

Na lignjelov v slovensko morje

12.2.2014|Okolje

Vsako zimo se večina veseli snega in vseh, z njim povezanih aktivnosti, koliko izmed vas pa pomisli na lovljenje lignjev, in to v slovenskem morju?

Led se je stajal, vode naraščajo in že ogrožajo nekatere objekte

11.2.2014|Okolje

S tajanjem ledu, razmočeno zemljo in svežimi padavinami se nad običajne vrednosti dvigujejo nekateri vodotoki, predvsem na Notranjskem.

Obvestilo glede odstranjevanja plavja iz strug vodotokov

10.2.2014|Okolje

Obveščamo javnost, da so interventna dela v zvezi z odstranjevanjem podrte vegetacije s strug najbolj prizadetih vodotokov s strani izvajalca obvezne državne gospodarske javne službe urejanja voda v izvajanju že od prejšnjega tedna. Intervencija se izvaja do nadaljnjega. Vse službe, ki v teh dneh izvajajajo odstranjevanje in čiščenja podrte in polomljene vegetacije v območju prizadetih cest, cestnih objektov in drugih zemljišč, pozivamo, da se odstranjena drevesa, polomljena debla in …

Linija 112 v času vremenske ujme zasuta s klici

10.2.2014|Okolje

Med vremensko ujmo je bilo na območju Slovenije prejetih 41. 883 klicev v sili na številko 112, največ v regijske centre za obveščanje.

Kam z vsem tem lesom? Oražem: Najbolj smiselno je, da se predela.

9.2.2014|Okolje

Ko bomo iz gozdov pospravili poškodovano drevje, bomo imeli ogromne količine lesa, za katerega bo treba najti kupce. Kam z vsem tem lesom?

Če bi gasilci in električarji ustvarili stranko, bi ta na volitvah spucala parlament

9.2.2014|Okolje

"Izjemna solidarnost in napori za pomoč vsem prizadetim v slabem vremenu! Ko bi se vedno znali tako odzivati skupaj," je bil le eden izmed odzivov na solidarnost v času ledenega oklepa v Sloveniji.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

9.2.2014|Okolje

Diego je živahen in prijazen kuža, star približno 10 mesecev. Je izredno učljiv, zato bi potreboval vodnika, ki bi se dejavno ukvarjal z njim. Primeren bi bil za šolanje poslušnosti, premagovanje . . .

Samica risa še vedno na prostosti

7.2.2014|Okolje

Risa, ki je pred dnevi pobegnila iz poškodovane ograde v živalskem vrtu, se tudi to noč ni ujela v živolovko. Še naprej ji nastavljajo hrano v ogrado in ob živolovkah.

Elektrika prihaja in spet odhaja. Grozijo pa še poplave.

7.2.2014|Okolje

Razmere v državi so se po ledeni ujmi večinoma umirile, se je pa zdaj povečala splošna poplavna ogroženost na območjih vodotokov. Težave so zaradi veliko podrtih dreves ob žledolomu ter taljenja . . .

Sporočilo za javnost

6.2.2014|Okolje

kakovost zraka v gorenjski regiji Kranj,6.februar 2014. Agencija RS za okolje (ARSO) je skupaj z MO Kranj in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje organizirala strokovno srečanje »Kakovost zraka in zdravje ljudi–skupen interes nas vseh«. Srečanje v Kranju sodi v sklop dogodkov, ki potekajo v slovenskih občinah, v Kranju tokrat že sedmič, pod okriljem leta zraka. Namen dogodkov je podati informacijo o stanju kakovosti zraka ter vplivih na zdravje ljudi, cilj pa povezati različne ravni odločanja ter izmenjati …

V boj z žledom in s snegom kar 25.000 junakov - prostovoljnih gasilcev

6.2.2014|Okolje

Gasilci so dovolj usposobljeni za tako nevarna dela, kot jih morajo opravljati v tokratni naravni katastrofi, težave so le pri opremi, pojasnjuje poveljnik prostovoljnih gasilcev,

Živolovka ujela risjega samca

6.2.2014|Okolje

Dežurni veterinar Živalskega vrta Ljubljana je ob 4. uri in 6 minut prejel SMS-sporočilo, da se je nekaj ujelo v živolovko. Tam je naletel na risjega samca, ki se je vrnil k ulovljenemu plenu, gamsu.

Elektriko bodo v Postojno poskušali pripeljati prek podeželskega voda iz Pivke

6.2.2014|Okolje

V Postojni čakajo na dva 800-kilovatna agregata iz Bratislave in tri večje agregate iz Italije. Elektrika prek omrežja pa se jim obeta šele v nedeljo.

203

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani