Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

12.1.2014|Okolje

Connie je prijazna črna muca, ki že eno leto neuspešno išče dom. Z bratci in sestricami je bila najdena v elitnem naselju, kjer jih okoliški prebivalci niso hranili, ker so mislili, da bodo le tako . . .

Energetska izkaznica vas bo olajšala za do 500 evrov

11.1.2014|Okolje

Še ta mesec naj bi začela veljati novela energetskega zakona, ki med drugim omogoča hitrejšo zamenjavo dobaviteljev elektrike in plina, uvaja pa tudi nove energetske izkaznice.

Neugoden vpliv pretoplega vremena na rastline

10.1.2014|Okolje

Najbolj ogroženi so ozimni posevki Letošnja zima, odstopa od pričakovanj in povprečij v vseh pogledih. Temperatura zraka je taka, kot jo navadno imamo zgodaj spomladi. V teh dneh pa bi pričakovali negativno dnevno povprečje in ne bi nas presenetilo, če se tudi popoldne ne bi ogrelo nad ledišče. Že od pozne jeseni bi lahko na prste šteli dneve, ko so bile temperature zraka pod dolgoletnim povprečjem. Z nadpovprečnimi temperaturami zraka je odstopalo obdobje med 20. oktobrom in 20. novembrom. V tretji dekadi oktobra je …

Foto: Polarni mraz oledenil tudi Niagarske slapove

9.1.2014|Okolje

Polarne temperature, s katerimi se spoprijemajo v Združenih državah in Kanadi, so povzročile oledenitev Niagarskih slapov in omogočile zanimive fotografije. Otoplilo naj bi se do konca tedna.

Polarni mraz v ZDA: vseh 50 zveznih držav pod ničlo, zmrznil tudi Pekel

8.1.2014|Okolje

Polarni mraz se je v torek s srednjega zahoda ZDA razširil tudi na severovzhod in mraz je bil tako hud, da so morali v živalskem vrtu v Chicagu spraviti v zavetišče celo polarnega medveda.

V Babbittu v Minnesoti bolj mrzlo kot na Marsu

7.1.2014|Okolje

Prebivalci Severne Amerike se še naprej spopadajo z izjemnim mrazom. V ponedeljek je bilo najbolj mrzlo v Babbittu v Minnesoti, kjer so izmerili minus 38,3 stopinje Celzija. Mraz se pomika na vzhod.

Za zaseženi les (za zdaj) ni zanimanja

7.1.2014|Okolje

Napovedana prva dražba zaseženega lesa bo, kot kaže, propadla, saj se nanjo ni prijavil nihče od morebitnih kupcev. Na drugi razpisani dražbi bo tako cena lesa najverjetneje za polovico nižja.

Še pingvini in severni medvedi so se v ZDA zatekli na toplo

7.1.2014|Okolje

Kako hladno je trenutno v ZDA? Tako zelo, da niti živali z najhladnejših območij, torej severni medvedi in pingvini, v živalskih vrtovih ne prenesejo takšnega mraza.

Foto: Rekorden mraz v ZDA, lahko tudi do -50 stopinj Celzija

6.1.2014|Okolje

Prebivalci severovzhoda ZDA so navajeni na zimo, a tokratni polarni mraz prinaša najnižje temperature v zadnjih 20 letih. V mnogih šolah ni pouka, odpovedanih je bilo 7. 300 poletov.

Razmere se po včerajšnjem deževju umirjajo

6.1.2014|Okolje

Po včerajšnjih nevšečnostih z obilnim deževjem, zaradi katerega so narasle reke predvsem v zahodni polovici države, se razmere umirjajo. Po podatkih hidrologov trenutno pretoki večine rek upadajo.

Vodotoki se postopoma umirjajo

5.1.2014|Okolje

Po zadnjih podatkih poplavljajo Vipava, Poljanska Sora, Sava Bohinjka, Ljubljanica in Sava v Šentjakobu, a se pretoki počasi umirjajo oz. upadajo.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

5.1.2014|Okolje

Poleg psov in mačk na odgovorne posvojitelje čakajo tudi druge živali. Zeus je bil kot žrebiček rešen s pomočjo veterinarske inšpekcije. Njegova mama je zaradi podhranjenosti umrla, Zeus pa je . . .

Kdo in kaj – Agencija RS za okolje

3.1.2014|Okolje

Predstavitvena knjižica S publikacijo želimo na razumljiv način širši javnosti predstaviti delo agencije in ga ilustrirati z nekaj nazornimi dosežki v letih 2012 in 2013 z vseh področij delovanja: meteorologije, hidrologije, upravljanja z vodami, spremljanja stanja okolja, ohranjanja biodiverzitete, podnebnih sprememb, seizmologije, geoinformatike, okoljskih kazalcev in zagotavljanja kakovosti. K reševanju okoljskih problemov prispevamo z izvajanjem okoljske zakonodaje. Vodimo …

Foto: Sneg in mraz na severovzhodu ZDA zahtevala enajst žrtev

3.1.2014|Okolje

Velik del Združenih držav so zajeli hud mraz in siloviti snežni viharji, ki so do zdaj zahtevali enajst smrtnih žrtev. Prizadet je predvsem severovzhod države, kjer živi skoraj tretjina vsega . . .

Prvi kosi zaplenjenega lesa že romajo na javno dražbo

2.1.2014|Okolje

Inšpektorat za kmetijstvo in okolje je razpisal prvo dražbo gozdno lesnih sortimentov, ki so bili odvzeti zaradi transporta brez prevoznice oz. zaradi dajanja nezakonito pridobljenega lesa na trg.

New Year, new focus: EEA priorities in 2014

1.1.2014|Okolje

The start of the year is often a time for new projects and change. At the European Environment Agency, 2014 marks the start of a new 5-year work programme and a new set of environmental policy priorities.

Srečno 2014

31.12.2013|Okolje

Prvi novoletni dan med najbolj onesnaženimi dnevi v letu

31.12.2013|Okolje

Onesnaženost z delci se v dnevih okoli novega leta močno poveča tudi zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, zato je opuščanje uporabe koristno za zdravje, opozarjajo na Arsu.

V Salvadorju se ljudje umikajo pred grozečim ognjenikom

30.12.2013|Okolje

V srednjeameriški državi Salvador je v nedeljo ognjenik Chaparrastique začel bruhati vroč pepel in dim, zato so evakuirali okoli 3. 000 ljudi.

A summary of the Year of Air – what we know about air pollution in 2013

30.12.2013|Okolje

In 2013 Europe’s air was a central theme of work at the European Environment Agency (EEA), with several assessments looking at issues related to the gases, liquid droplets and solid particles polluting the atmosphere in many parts of Europe.

207

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani