Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Zelena luč za uporabo industrijske konoplje za prehrano

25.5.2015|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo pravilnik, ki dovoljuje uporabo industrijske konoplje za pridelavo hrane.

Kaj storiti, da pes ne bo osamljen in zdolgočasen?

25.5.2015|Okolje

"Kdor nima časa, naj ne kupi psa. Pes je živo bitje, s katerim se je treba ukvarjati," je dejal Roman Starman iz Pasje šole Burja o pravilni vzgoji psov.

Človekov najboljši prijatelj je z njim že zelo dolgo

24.5.2015|Okolje

Sožitje med psom in človekom se je začelo do pred 40. 000 leti, kar je precej bolj zgodaj od dozdajšnjih ocen. Takrat naj bi se od volčje družbe ločila pasja vrsta.

Posvojite žival: prijazen Šrek išče potrpežljive skrbnike

24.5.2015|Okolje

Šrek je prijazen mešanček srednje rasti, star približno leto in pol. Bil je odvzet socialno ogroženi skrbnici skupaj z drugimi psi.

Reka Sotla v spodnjem toku še narašča

23.5.2015|Okolje

Večina zaradi m očnega deževja naraslih rek na jugovzhodu in severovzhodu države je začela upadati, reka Sotla pa v spodnjem toku še narašča in v prihodnjih urah lahko njen pretok za krajši čas . . .

Živalim, ki jim tukaj lahko damo dom, jim ga z veseljem damo

23.5.2015|Okolje

Predstavljamo družino Židanik, ki je številnim živalim, potrebnim pomoči, ponudila drugo priložnost. Zdaj skupaj živijo v sožitju.

Ljubljenčki, nas povabite na svojo zabavo?

22.5.2015|Okolje

Psički, muce, hrčki, zajčki, kače in drugi živalski prijatelji imajo odslej najprej svojo zabavo. Imenuje se Družinski dan s hišnimi ljubljenci.

V Trzinu rastejo žerjavčki in lepi čeveljci

22.5.2015|Okolje

Slovenija ima kljub svoji majhnosti še sorazmerno dobro ohranjeno naravo in zelo pestro izbiro naravnih okolij.

Poleg obilnega deževja možnost poplav in nevarnost proženja zemeljskih plazov

22.5.2015|Okolje

Ob napovedanih močnejših nalivih v noči na soboto meteorologi opozarjajo na možnost hitrega porasta manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji.

Kakovost naravnih kopalnih voda v Sloveniji

22.5.2015|Okolje

Kopalne vode ustrezne kakovosti, na morju odlične! Ob začetku kopalne sezone Agencija RS za okolje (ARSO) objavlja podatke o kakovosti kopalnih voda v Sloveniji. Glede na poenotene kriterije ocenjevanja stanja kopalnih voda po Evropi so bile kopalne vode v Sloveniji v letu 2014 razvrščene v ustrezne „razrede” kakovosti na osnovi 4 letnega niza podatkov (2011-2014). Kopalne vode na morju pa zadnja leta izpolnjujejo tudi strožje - priporočene zahteve kakovosti oziroma so tudi leta 2014 razvrščene kot odlične. S tem se Slovenija uvršča v sam …

Novi HF radar za spremljanje valov in tokov v Tržaškem zalivu

22.5.2015|Okolje

Umestitev in predstavitev bo v Piranu Razlitja nafte ali nevarnih snovi na morju imajo lahko hude posledice za okolje. Za čim hitrejše in pravilno ukrepanje ob takšnih nesrečah je potrebno imeti, poleg že izdelanega načrta zaščite in reševanja ob nesrečah na morju, tudi ustrezno tehnologijo in usposobljene ljudi. V okviru mednarodnega projekta IPA »Strengthening common reaction capacity to fight sea pollution of oil, toxic and hazardous substances in Adriatic sea» HAZADR, smo jeseni 2014 v Piranu postavili » Merilnik …

Cherishing nature: World Biodiversity Day

22.5.2015|Okolje

Today, 22 May, is the International Day for Biological Diversity. We are currently witnessing a steady loss of biodiversity, with profound consequences for the natural world and for human well-being. Through its extensive network and close collaboration with partners, the European Environment Agency (EEA) brings together the most comprehensive knowledge base on Europe’s biodiversity in order to help policymakers, civil society and the public tackle biodiversity loss.

Dramatično izginjanje ledu na Antarktiki

22.5.2015|Okolje

Antarktika je priča dramatičnemu izginjanju ledenikov, za kar je najverjetneje kriva topla voda, ki zaradi spremembe v jakosti vetra v zadnjih desetletjih prihaja iz globin morja.

Srečen konec zgodbe o človeški krutosti: Pasji najdenček Lucky našel nov dom

22.5.2015|Okolje

15. januarja so policisti v Lenartu našli nesrečnega psa: okoli vratu je imel zavezano vrv, ki je bila zategnj ena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja.

Nič bat'! To je smokulja, ne gad!

22.5.2015|Okolje

Kače so tiste vrste živali, ki se jih ljudje običajno najbolj bojimo. Tudi smokulj, ki pa jih številni zamenjujejo za gade in jih posledično tudi neupravičeno pobijajo.

Satelitski program Copernicus

22.5.2015|Okolje

Vabilo na predstavitev Vabimo zainteresirano javnost na predstavitev satelitskega programa Copernicus, in sicer stanje in perspektiva programa ter nabor produktov in storitev, ki jih program zagotavlja. Evropska komisija vlaga znatna sredstva v razvoj in operativno izvajanje integriranega sistema za meritve in opazovanje zemljskega okolja Copernicus (prej GMES). Program zagotavlja storitve (servise) v šestih tematskih sklopih: monitoring zemeljskega površja, atmosfere, morskega okolja, ukrepanja v izrednih …

Sonce kot vir energije in njegovi učinki na ljudi

22.5.2015|Okolje

28. maj - SVETOVNI DAN SONCA Vabimo vas na predstavitev ob SVETOVNEM DNEVU SONCA, ki bo na sedežu Agencije RS za okolje v četrtek, 28. maja 2015 ob 10. uri v veliki sejni sobi na Vojkovi cesti 1 b. Pripravili smo pregled značilnosti trajanja in energije sončnega obsevanja v Sloveniji, na primeru štirih krajev bomo prikazali prostorsko in časovno spremenljivost. Povzeli bomo delitev sončnega spektra, pomen zaščitne ozonske plasti in glavne značilnosti posameznih delov sončne svetlobe na živa bitja ter predstavili UV …

Koper dobil zbiralnik za e-odpadke

21.5.2015|Okolje

Koper je dobil dva zbiralnika za zbiranje manjših e-odpadkov in odpadnih baterij. Gre za pilotni projekt.

Na vzhodu in jugu Slovenije v noči na soboto hudi nalivi

21.5.2015|Okolje

Deževno vreme, ki je zajelo vso Slovenijo, naj bi se nadaljevalo vse do prihodnjega tedna. Padavine bodo popoldne oslabele, vendar se bo v petek dež od jugovzhoda znova razširil nad vso Slovenijo.

Točka preloma: Od čebel odvisna vsaka tretja žlica hrane

20.5.2015|Okolje

Kar tretjina svetovne pridelave hrane je odvisna od opraševanja žuželk. V Evropski uniji naj bi bilo opraševanje vredno okoli 20 milijard evrov, v Sloveniji več kot 100 milijonov evrov.

163

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani