Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Mačke lahko napovejo nevihto tri dni vnaprej

14.5.2015|Okolje

Odkar pluje človek, plujejo tudi živali in Patricia Sullivan je našla številne zgodbe o živalskih pomorščakih, pa ne le tistih z Noetove barke.

Ledeni možje nam bodo prizanesli, sv. Zofija pa ne

13.5.2015|Okolje

Do četrtka, ko godujejo ledeni možje, nas čaka lepo vreme. V petek, ko goduje "mokra Zofka", pa bo deževalo. V preteklosti so ljudje ledenim možem, sv.

New vans sold in Europe are increasingly more fuel-efficient

13.5.2015|Okolje

The average van sold in the European Union in 2014 was around 2.4% more fuel-efficient than those sold in 2013, according to preliminary data from the European Environment Agency (EEA). Fuel efficiency has continued to improve and new vans now emit almost 6 grams of CO2/km below the 2017 target.

Ptičarji - pasma, ki je bila vzrejena za lov

13.5.2015|Okolje

Ptičarji so predvsem lovci in imajo zelo veliko energije, zato jih je treba primerno zaposliti, da ne delajo škode, je razložila kinologinja in mednarodna sodnica Andreja Strajnar.

Sharing knowledge on climate change adaptation

12.5.2015|Okolje

For all stakeholders, e.g. policymakers, cities, businesses, relevant and timely information is essential for developing and implementing strategies and measures to adapt to climate change. A new report by the European Environment Agency (EEA) provides an overview of existing information platforms across European countries.

Dan podnebnih sprememb

11.5.2015|Okolje

Kaj prinašajo podnebne spremembe Sloveniji? Pričakujemo, da bodo svetovni voditelji decembra v Parizu sprejeli obvezujoč globalni dogovor o zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov. V pričakovanju tega pomembnega dogodka se mnogi sprašujemo, koliko toplogrednih plinov v ozračje spuščamo v Sloveniji. Če vas zanima, kateri sektorji prispevajo največ izpustov in v katerih se izpusti zmanjšujejo, se nam pridružite ob dnevu podnebnih sprememb, ki ga bomo obeležili na Agenciji RS za okolje. A ne bomo govorili le o toplogrednih plinih, …

Množična živinoreja je ena največjih groženj človeštvu

11.5.2015|Okolje

"Na kmetiji oziroma v kmetijstvu lahko pridelujemo hrano, živimo z vsemi življenjskimi oblikami čim bolj v miru in tudi z vsemi ljudmi - ne glede na razlike, ki smo si jih naredili," je dejal . . .

Slovenija ni izpolnila ciljev pri izpustih toplogrednih plinov

10.5.2015|Okolje

Izpusti toplogrednih plinov v Sloveniji so v letu 2012 znašali 18. 911 gigagramov ekvivalenta ogljikovega dioksida, kar je za 6,4 odstotka manj od izhodiščnega leta 1986.

Posvojite žival: mačja bratec in sestrica iščeta skupen dom

10.5.2015|Okolje

Ela in Erik sta prijazna in mirna mačka. Bila sta posvojena v zavetišču, vendar so se njuni skrbniki odločili, da ju ne morejo več imeti.

Foto: Vojaška parada tjulnjev - v Rusiji

9.5.2015|Okolje

Rusi 70. obletnico konca druge svetovne vojne praznujejo po vsej državi, tudi v živalskih vrtovih.

Kraški ovčar – slovenski ponos

9.5.2015|Okolje

Kraški ovčar ali kraševec je srednje velik in močan pastirski pes. Gre za edino priznano avtohtono slovensko pasmo, o njenem izvoru pa obstaja več teorij.

Foto: Mala šimpanzovka prepotovala pol ZDA za topel mačehin objem

8.5.2015|Okolje

Živalska vrtova v Baltimoru in v Floridi sta se povezala, da bi rešila malo šimpanzovko Keevo, ki jo je mamica kmalu po rojstvu zavrnila.

Princeska Charlotte si, kot kaže, le ne bo delila imena z opico

8.5.2015|Okolje

V živalskem vrtu na jugu Japonske razmišljajo o novem imenu za mlado opico, ki so jo v skladu z rezultati ankete poimenovali Charlotte, kot je ime tudi novorojeni britanski princeski.

S psi malo drugače – PoPasje

8.5.2015|Okolje

»Verjamemo, da je vsako živo bitje dragoceno in si zasluži živeti, zato se bojujemo za živali, za njihove pravice, udeležujemo se protestov, organiziramo dobrodelne akcije. « Takole so zapisali na . . .

Pogrešana žival: Mačka Kiti (Skaručna, občina Vodice)

8.5.2015|Okolje

Opis živali: Sliši na ime Kiti. Stara je 6 let, je mahjne rasti, zelo je plašna, je pasemska mačka eksota (ima potlačen gobec, podobna kratkodlaki perzijki). Je bele, črne in oranžne barve.

Vonarsko jezero bo pomembna turistična točka

8.5.2015|Okolje

Gospodarsko ministrstvo je dalo zeleno luč za vzpostavitev Turistično-rekreacijskega centra Vonarsko jezero, ki bo povezal Rogaško Slatino in Podčetrtek, saj bi lahko center postal pomembna . . .

Opaziti je vse manjše število poljskih vrabcev v Sloveniji

8.5.2015|Okolje

Dolg je 14 centimetrov, vasi in mesta obiskuje samo pozimi. To je poljski vrabec, čigar število v Sloveniji in drugod po Evropi upada.

V Jadranu znova ujeli strupeno ribo napihovalko

7.5.2015|Okolje

V zalivu Lapad pri Dubrovniku so nedavno ujeli srebrnoprogo napihovalko, eno izmed najbolj strupenih rib na svetu. Njen strup tetrodotoksin je 1250-krat bolj strupen kot cianid.

Križi in težave slovenskih v EU-ju zaščitenih živil

7.5.2015|Okolje

Slovenija ima 22 zaščitenih prehrambenih proizvodov na ravni EU, toda nekateri se več ne proizvajajo ali v neznatnih količinah.

Arso: Vloga za dovoljenje za rafinerijo ne vključuje postopka frackinga

7.5.2015|Okolje

Na Agenciji za okolje zagotavljajo, da vloga za okoljevarstveno dovoljenje za rafinerijo zemeljskega plina ne vključuje postopka t. i. frackinga.

165

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani