Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Ustna obravnava za Petrol Geoterm

7.5.2015|Okolje

Vloga ne vključuje metode fracking Ljubljana, 7.5.2015. Na ARSO poteka ustna obravnava v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za stranko Petrol Geoterm za Rafinerijo zemeljskega plina, v kateri bo potekal tehnološki postopek čiščenja surovega plina in bazna separacija nafte. Vloga ne vključuje postopkov črpanja plina z metodo hidravličnega drobljenja oz. frackinga, kot je bilo zmotno navedeno v nekaterih medijih. Namen ustne obravnave je ugotovitev vseh dejstev in okoliščin pomembnih za odločitev ter zagotovitev …

Bioterapija pri živalih bojda zelo učinkovita

7.5.2015|Okolje

Zdravljenje z bioenergijo je povsem preprosta tehnika polaganja rok na telo ali v njegovo neposredno bližino. Bioterapije pa obstajajo tudi za živali.

Dolenjski projekt Cerod II gre v smeti

6.5.2015|Okolje

Župani 15 občin Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločili, da 32 milijonov evrov vreden projekt Centra za ravnanje z odpadki Dolenjske ustavijo.

Točka preloma: Slovenija energetsko neodvisna?

6.5.2015|Okolje

Evropska unija, ki uvozi kar 53 odstotkov energije, kar jo stane 400 milijard evrov na leto, želi zmanjšati energetsko odvisnost od fosilnih goriv.

Ozone pollution in Europe: fewer alert days but concentrations still high

6.5.2015|Okolje

Air pollution by ground-level ozone continued to affect many countries across Europe during summer 2014, according to a new briefing published by the European Environment Agency (EEA). Almost all reporting countries exceeded at least once the long-term objective set by EU legislation, while the stricter alert threshold was exceeded only on four occasions.

Močne nevihte in toča napovedane na severovzhodu države

6.5.2015|Okolje

Na Arsu opozarjajo, da se bodo pozno popoldne in zvečer predvsem na severovzhodu države pojavljale krajevne nevihte z močnejšimi sunki vetra, ponekod je mogoča tudi toča.

Kako mi razumemo pse in kako oni razumejo nas?

6.5.2015|Okolje

Dober odnos s psom temelji na dobrem sporočanju. Ker so pasja sporočila drugačna od naših, se jih moramo naučiti.

Tudi v Sloveniji kupujemo živila, ki vsebujejo gensko spremenjeno sojo!

5.5.2015|Okolje

O soji na spletu najdemo veliko nasprotujočih si trditev; nekateri jo hvalijo kot odličen vir beljakovin in vitaminov, drugi svarijo pred njenim uživanjem, saj naj bi ogrožala naše zdravje, sploh . . .

V uporabi novi laboratorijski prizidek

5.5.2015|Okolje

Za kakovostnejše meritve in analize okolja Ljubljana, 5. maj 2015. Na Agenciji RS za okolje smo na priložnostni slovesnosti predali v uporabo novi laboratorijski prizidek. S tem je dosežen eden izmed pomembnih ciljev projekta BOBER, katerega osnovni namen je zagotoviti zanesljive, kakovostne in prostorsko reprezentativne meteorološke in hidrološke meritve, ki bodo omogočile celovito spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji. Prizidek je sofinanciran s pomočjo sredstev Kohezijskega sklada EU. V novih ustreznejših …

Pse na povodce, bliža se čas kotenja mladičev prostoživečih živali

5.5.2015|Okolje

Bliža se čas, ko bodo številne prostoživeče živali kotile mladiče, zato v mariborskem komunalnem podjetju Snaga opozarjajo, da moramo kot skupnost poskrbeti tudi za njihovo varnost.

Židan: Hrana v EU-ju velja za eno najbolj kakovostnih na svetu

5.5.2015|Okolje

" Slovenski kmet zaradi okoliščin, v katerih kmetuje, ne more sloveti kot nizkocenovni kmet. Lahko pa konkurira na področju boljše kakovosti ," je v okviru tedna Evrope poudaril kmetijski minister . . .

BiH želi, da bi se krški radioaktivni odpadki hranili bliže NEK-u

2.5.2015|Okolje

Agencija za jedrsko varnost BiH meni, da bi morali Slovenija in Hrvaška mesto za odlagališče poiskati bližje Krškemu, ne v bližini hrvaške meje z BiH-om.

Kameleon se s spreminjanjem barve tudi greje in hladi

2.5.2015|Okolje

Pogosto napačno mišljenje je, da se kameleoni drugače obarvajo zaradi kamuflaže in prilagajanja barve okolju.

Podnebne spremembe bi lahko ogrozile vsako šesto živečo vrsto

2.5.2015|Okolje

Zaradi sprememb podnebja bi lahko izumrla vsaka šesta živalska vrsta na planetu, kažejo izsledki pred kratkim objavljene študije. Številke, ki so jih premleli znanstveniki, so jasne – z vsako . . .

Na izlet v gore se dobro pripravite in ne pozabite na odpadke

2.5.2015|Okolje

S toplejšimi dnevi se v slovenskih gorah začenja pohodniška oz. planinska sezona. Cilj prilagodite svojim sposobnostim, na pot pa se dobro pripravite in poskrbite za primerno opremo.

Dinarski voluhar, ogrožen živi fosil

2.5.2015|Okolje

Endemit dinarskega krasa, ki se razprostira od severnega Velebita pa vse do Makedonije. To je skrivnostni dinarski voluhar.

Pogrešana žival: Maček Cofko (Zgornje Prapreče)

2.5.2015|Okolje

Opis živali: Cofko je odrasel, kastrirani in plašen dolgodlaki muc. Kje je žival pogrešana? Pogrešan v Lukovici! Izgubil se je na Zgornjih Praprečah. Od kdaj je žival pogrešana? 16. marca 2015

EU napovedal vojno plastičnim vrečkam; Slovencem so še vedno ljube

1.5.2015|Okolje

Evropska unija je napovedala vojno plastičnim vrečkam, ki ogrožajo okolje in živali.

Šimpanz Boris uspešno prestal selitev iz Zagreba v Ljubljano

1.5.2015|Okolje

V ljubljanski živalski vrt je pred dnevi prišel šimpanz Boris, ki je pred tem živel v Zagrebu. Mesec dni bo sicer v karanteni, potem pa se bo pridružil preostali populaciji.

Otvoritev laboratorijskega prizidka

30.4.2015|Okolje

Posodobitev za kakovostnejše meritve in analize stanja okolja Agencija RS za okolje bo 5. maja slovesno predala svojemu namenu nov laboratorijski prizidek. Zgrajen je s pomočjo sredstev EU iz Kohezijskega sklada. S tem je dosežen eden izmed pomembnih ciljev projekta BOBER, katerega osnovni namen je zagotoviti zanesljive, kakovostne in prostorsko reprezentativne meteorološke in hidrološke meritve, ki bodo omogočile celovito spremljanje in analiziranje stanja okolja v Sloveniji. V novih ustreznejših prostorih bo kemijsko-analitski, biološki in …

166

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani