Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

V Koper prihaja radioaktivni tovor

2.11.2012|Okolje

V koprsko pristanišče bodo v soboto pripeljali zabojnik obogatenega urana iz raziskovalnega reaktorja na Dunaju. Ladja bo nato v Trstu prevzela še italijanske jedrske odpadke in odšla v ZDA.

Foto: Ponekod opozorila pred poplavami, drugod toča

2.11.2012|Okolje

Po obilnem deževju še vedno poplavljata Ljubljanica in Krka. Tudi kraška polja bodo ostala poplavljena, vodotoki pa se bodo znova zvišali v nedeljo. Čez dan pa je v Posavju padala celo toča.

Opozorilo: Reke lahko ob koncu tedna znova prestopijo bregove

2.11.2012|Okolje

Po obilnem deževju še vedno poplavljata Ljubljanica in Krka. Tudi kraška polja bodo ostala poplavljena, vodotoki pa se bodo znova zvišali v nedeljo. Čez dan pa je v Posavju padala celo toča.

Video: Morje poplavilo nižje dele Obale, najhuje v Piranu

1.11.2012|Okolje

Morje je že dopoldne zaradi visokega plimovanja poplavilo koprski pomol in mandrač ob Kapitaniji, plažo v Žusterni, izolski mandrač in Tartinijev trg v Piranu.

Reke spet naraščajo, poplavlja tudi morje

1.11.2012|Okolje

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so izdali opozorilo zaradi povišanega plimovanja morja in poplavljanja rek po Sloveniji, za konec tedna pa je spet napovedano močnejše deževje.

V Sloveniji je ostalo manj kot 15 risov

30.10.2012|Okolje

V Sloveniji živi le še od 10 do 15 odraslih risov oziroma ris - daleč premalo, da bi ris pri nas preživel. Glavna razloga sta dva, čezmeren lov v preteklih desetletjih in sorodstvo živali.

Na Ženevskem jezeru obstaja nevarnost cunamija

29.10.2012|Okolje

Podcenjujemo verjetnost, da bi v Ženevskem jezeru zaradi zemeljskih premikov nastal cunami, ki bi ogrozil življenja milijona ljudi, svarijo strokovnjaki.

Foto: Več tisoč gospodinjstev zaradi snega ostalo brez elektrike

29.10.2012|Okolje

Gasilci in delavci elektropodjetij so imeli ves dan polne roke dela z odstranjevanjem posledic snežnih padavin. Reke se umirjajo, JEK pa še vedno stoji.

Foto: V Evropi prve snežinke prinesle prve zimske preglavice in radosti

28.10.2012|Okolje

Iz delov Evrope poročajo o vremenskih nevšečnostih, ki so jih s snegom prinesle že skoraj zimske razmere. Sneženje povzroča preglavice v Franciji, Avstriji, Nemčiji, na Poljskem in Češkem.

Zaradi deroče Save po sedmih letih spet ustavili nuklearko v Krškem

28.10.2012|Okolje

Zaradi zelo hitrega povečanja pretoka reke Save so ročno ustavili Jedrsko elektrarno Krško. Močno deževje je dvignilo vodostaj tudi drugim rekam po državi.

Po državi sneži. Ponoči številne nevšečnosti, tudi izpadi električne energije.

28.10.2012|Okolje

Meteorne vode so ponoči zalivale ceste in kleti po Sloveniji. Promet so ovirala tudi podrta drevesa, zjutraj pa je začelo snežiti. Na Štajerskem je brez elektrike ostalo skoraj 40. 000 odjemalcev. . . .

Civilna zaščita na severnem Primorskem poziva: Ne vozite, ostanite doma

27.10.2012|Okolje

Pretoki rek po Sloveniji so veliki, v noči na nedeljo pa bodo reke v večjem delu države še naraščale, opozarjajo na Arsu.

Reke lahko v soboto prestopijo bregove

26.10.2012|Okolje

Do sredine noči na nedeljo bo v zahodni in južni Sloveniji padlo od 100 do 180 litrov dežja na kvadratni meter. V nedeljo zjutraj bo mogoč tudi sneg.

Učenci iz Preserij osvojili prestižno okoljsko nagrado

26.10.2012|Okolje

Učenci osnovne šole Preserje pri Radomljah so za svojo inovativno zamisel na mednarodnem natečaju Okolje in inovacije prejeli prvo nagrado.

Maratoncem bo hladno, ampak ali bodo tudi mokri?

25.10.2012|Okolje

V noči s sobote na nedeljo prihaja večja ohladitev (do 0 stopinj), z njo pa tudi prvi sneg, ki se bo ponekod pojavil tudi v nižinah. Čez dan pa se bo količina padavin zmanjšala.

Grčijo ob krizi po novem ogrožajo še komarji

22.10.2012|Okolje

Malarija, rumena mrzlica, virus Zahodnega Nila, denge so najnevarnejše bolezni, ki jih prinašajo komarji, ki se v Grčiji počutijo vse bolj domače.

Raftarji čistili Sočo: pločevinke, plastenke, pnevmatike

21.10.2012|Okolje

Kar 48 raftarjev se je udeležilo letošnjega ekospusta po Soči, v katerem so "nabrali" za dobra dva kubična metra odpadkov, največ je bilo plastenk in pločevink.

Voda v Blejskem jezeru morda že letos dobra

20.10.2012|Okolje

Po kritičnih letih v obdobju med 2008 in 2010 se je z nekaterimi ukrepi kakovost vode v Blejskem jezeru izboljšala do te mere, da bi lahko že letos dobila oceno dobro.

Prva vetrna elektrarna na Griškem polju začela obratovati

19.10.2012|Okolje

Po številnih zapletih z ustreznimi dovoljenji je prva vetrna elektrarna v poskusnem obratovanju proizvedla že približno tisoč kilovatnih ur električne energije.

Zadnja v verigi hidroelektrarn: krajane skrbi, da bodo "plavali"

18.10.2012|Okolje

V Brežicah je potekala javna razprava ob razgrnitvi osnutka državnega prostorskega načrta in okoljskega poročila za območje hidroelektrarne Mokrice, ki je trajala kar štiri ure.

237

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani