Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Hidrološke razmere in napoved za prihodnje dni

17.1.2013|Okolje

Pretoki rek po državi so večinoma mali in ustaljeni. Reke na širšem območju jugozahodne Slovenije in večje reke, kot so Mura, Drava, Sava v spodnjem toku, Ljubljanica in Krka, pa imajo srednje pretoke. Vodnatost rek po Sloveniji bo ob občasnem sneženju v prihodnjih dneh ostala večinoma nespremenjena. Ob predvideni prehodni odjugi v nedeljo, 20. 1. 2013, in ponedeljek, 21. 1. 2013, pa bodo lahko reke po vsej državi porasle do velikih pretokov zaradi kombinacije taljenja snežne odeje in pričakovanih zmernih količin dežja.

Srečanje mednarodne skupine za preprečevanje naravnih nesreč

17.1.2013|Okolje

V sredo 16. januarja je na Agenciji za okolje potekalo 16. redno srečanje strokovne skupine za kontrolo in preprečevanje nesreč (PEG APC), ki deluje pod okriljem mednarodne komisije za savski bazen (ISRBC). Prisotni člani držav ob reki Savi so pregledali novosti pri operativni uporabi mednarodnega opozorilnega sistema za opozarjanje držav v primeru večjega onesnaženja vodotokov in se pripravili na test sistema, ki bo potekal 21. januarja 2013. Seznanili so se tudi z razvojem operativnega orodja …

Poleg snega na Primorskem še močna burja

17.1.2013|Okolje

Po Sloveniji je zapadlo več kot 10 centimetrov novega snega, največ v Pomurju. Vremenoslovci čez dan napovedujejo še krepitev burje, ki bo predvidoma najmočnejša v noči na petek.

Foto, video: Sneg zaprl nekatere ceste, nevarnost plazov

16.1.2013|Okolje

Sneži še na severovzhodu države, padavine pa so tudi na Notranjskem, jugozahodni ter zahodni Sloveniji. V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

Na "primorki" poledica, na Bovškem že meter snega

15.1.2013|Okolje

Zaradi dežja in snežnih neviht so vozne razmere na zahodu države in ponekod na Dolenjskem ter v osrednji Sloveniji slabe, zato bodite previdni pri vožnji.

Še več snega na Celjskem

15.1.2013|Okolje

Ponoči je na Celjskem zapadlo od tri do pet centimetrov novega snega.

Snežna odeja tudi v drugih evropskih državah

14.1.2013|Okolje

Ne samo Slovenija, tudi druge države so se prebudile v belo jutro. Obilno sneženje in močna burja otežujeta življenje na Hrvaškem, sneg in mraz pa sta zajela tudi Avstrijo in Veliko Britanijo.

Foto: Zasnežen dan največ preglavic povzročal v prometu

14.1.2013|Okolje

Primorska avtocesta je spet odprta za ves promet, medtem ko na dolenjski avtocesti velja prepoved za tovorna vozila v obe smeri. Padavine bodo ponehale do večera, a ne za dolgo.

Prihaja obilna pošiljka snega

13.1.2013|Okolje

Po državi je spet začelo snežiti, glavnino padavin vremenoslovci pričakujejo zvečer. Na Primorskem bo rahlo deževalo.

Sneg beli pokrajino

13.1.2013|Okolje

Po državi je začelo snežiti, padavine naj bi se postopoma širile vse do večera. Na Primorskem bo rahlo deževalo.

Sneg se vrača v nedeljo

11.1.2013|Okolje

V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v nedeljo pa se bodo padavine razširile na večji del Slovenije. V notranjosti bo snežilo.

Video: Kiti ujeti pod zamrznjenim Hudsonovim zalivom

10.1.2013|Okolje

Kanadski Inuiti in oblasti skušajo rešiti več deset kitov ubijalcev, ujetih pod ledeno ploskvijo zamrznjenega Hudsonovega zaliva.

Video: Prvič posneli orjaškega lignja v naravnem okolju

9.1.2013|Okolje

Japonski filmski ekipi in ekipi znanstvenikov je prvič uspelo posneti orjaškega lignja v njegovem naravnem okolju. Posnetke tri metre dolgega morskega bitja so posneli na globini 600 metrov pod . . .

Avstralija: Zaradi ekstremne vročine meteorologi uvedli dve novi barvi

9.1.2013|Okolje

Avstralski urad za meteorologijo je zaradi izredne vročine na lestvico za merjenje temperatur dodal dve novi barvi, ki označujeta temperaturo med 50 in 54 stopinjami Celzija.

2013: Kicking off the ‘Year of Air’

8.1.2013|Okolje

Clean air will be the focus of EU environmental policy discussions throughout 2013, the Year of Air. The European Environment Agency (EEA) provides a wealth of information underpinning the review of air pollutant legislation.

Po Tasmaniji straši nov vrag - ognjeni zublji

6.1.2013|Okolje

V avstralski zvezni državi Tasmanija se sredi vročinskega vala gasilci bojujejo z velikimi gozdnimi požari, ki so uničili več kot sto hiš, 3. 000 ljudi pa so oblasti preselile na varno.

Nova milijardna poravnava zaradi izlitja nafte v Mehiškem zalivu

3.1.2013|Okolje

Podjetje Transocean, ki je leta 2010 dalo naftni družbi BP v najem naftno ploščad Deepwater Horizon, se je dogovorilo za poravnavo, vredno 1,4 milijarde dolarjev.

Dovoljenje za vetrnice na Volovji rebri znova razveljavljeno

3.1.2013|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je že četrtič razveljavilo okoljevarstveno soglasje za vetrno elektrarno na Volovji rebri, Arsu pa naložilo, da o zadevi še enkrat odloči.

Poplave: Slovenija zaprosila EU za solidarnostno pomoč

2.1.2013|Okolje

Ker je škoda ob poplavah presegla 0,6 odstotka BDP-ja, je Slovenija upravičena do pomoči iz Bruslja. Leta 2010 smo po poplavah prejeli 7,4 milijona, tokrat si lahko država obeta več.

Alpe Adria Green: Vlada naj takoj toži Italijo zaradi terminalov

28.12.2012|Okolje

Mednarodna nevladna okoljska organizacija opozarja, da bi morala vlada takoj vložiti tožbo proti Italiji zaradi plinskih terminalov. Morda bodo zbirali podpise za referendum o terminalih.

233

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani