Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: Makedonija po obilnem deževju pod vodo

27.2.2013|Okolje

Velik del Makedonije je še vedno pod vodo po obilnem deževju, ki je v preteklih dneh zajelo vso državo. Največjo težavo predstavlja pomanjkanje pitne vode.

NEK za odpravo napake potrebuje teden dni

26.2.2013|Okolje

Jedrska elektrarna Krško bo za odpravo napake, zaradi katere se je v ponedeljek samodejno ustavila, potrebovala nekaj dni. V omrežju bo znova predvidoma prihodnji torek.

Jedrska elektrarna v Krškem se je samodejno ustavila

25.2.2013|Okolje

Ob 11. 36 se je zaradi znižanega tlaka v uparjalniku samodejno ustavila Nuklearna elektrarna Krško. Vplivov na okolje ni bilo, pravijo na upravi za jedrsko varnost.

Fotografije MMC-jevih uporabnikov: bela Slovenija v 80 slikah

24.2.2013|Okolje

Zaradi obilice zapadlega snega številne regionalne ceste po državi ostajajo težko prevozne, nekateri odseki so zaradi zasneženega cestišča ali nevarnosti plazov popolnoma zaprti.

Na hrvaško-bosanski meji alpinista odnesel plaz

24.2.2013|Okolje

Tudi na Hrvaškem sneg še naprej povzroča težave v prometu. Nadaljuje se tudi iskanje pogrešanega alpinista, ki ga je na Kamešnici na meji med Hrvaško in BiH-om v soboto zasul plaz.

Številne regionalne ceste zaprte, za odplužen sneg ponekod ni prostora

24.2.2013|Okolje

Rekordno sneženje je vsej državi prineslo izdatno debelo snežno odejo in z njo tudi težave. Na Idrijskem so se prožili plazovi, na Štajerskem je tudi poledica, škodo pa je utrpelo tudi gospodarstvo.

Sneg še zasipa Slovenijo, v Kočevju ga je že več kot meter. Ponekod brez elektrike.

24.2.2013|Okolje

Močno sneženje, ki je zvečer zajelo vso državo, povzroča precejšnje težave v prometu. Pod težo snega se je udrla streha hale podjetja Riko v Ribnici.

Močno sneženje zaprlo primorsko avtocesto

23.2.2013|Okolje

Primorska avtocesta je zaradi močnega sneženja, burje, snežnih nanosov in zdrsov vozil zaprta med Nanosom in Senožečami v obe smeri. Promet je preumerjen na regionalno cesto.

ARSO izdala okoljevarstveno dovoljenje za Papir Servis za novo lokacijo

22.2.2013|Okolje

Izpoljnjena je zaveza prebivalcem LjubljaneAgencija RS za okolje (ARSO) je izdala okoljevarstveno dovoljenje za predelavo odpadkov stranki Papir Servis d.o.o. in sicer za novo lokacijo v obratu Set Vevče, ki se nahaja na Vevški cesti 52, Ljubljana – Polje. Dovoljenje je izdano za predelavo odpadkov iz proizvodnje papirja in kartona, odpadne embalaže in ločeno zbranih frakcij papirja in kartona, plastike in kovin, ki jih bo upravljavec v obstoječi hali na lokaciji presortiral, baliral in pripravil za nadaljnjo predelavo. V navedenem …

Foto: Sneg tudi na Obali, po državi ga bo največ v nedeljo

22.2.2013|Okolje

Sneg je ponoči zapadel tudi na Obali, v Portorožu so ga namerili 6 centimetrov. Vrhunec sneženja bo v noči na nedeljo.

Na ljubljanskih cestah poledica, ponekod izločanje tovornjakov

21.2.2013|Okolje

Zaradi vremenskih razmer na primorski avtocesti izločajo tovorna vozila, na območju Ljubljane pa je promet oviran zaradi poledice.

Invasive alien species: a growing problem for environment and health

21.2.2013|Okolje

Invasive alien species pose greater risks than previously thought for biodiversity, human health and economies, according to two new reports from the European Environment Agency (EEA).

Rejci bodo morali sami poskrbeti za zaščito živali pred napadi volkov

20.2.2013|Okolje

Akcijski načrt za upravljanje populacije volka, ki ga je pred kratkim sprejela vlada, predvideva manj denarja za izplačilo škod. Rejci pa bodo morali bolje zavarovati svoje črede pred napadi volkov. . . .

Nadzor poteka od njive do mize, a inšpektorjev je vedno manj

20.2.2013|Okolje

"Očitno želijo oblastniki tudi fizično zmanjšati javni sektor, ne glede na to, kje se krči. Varčujejo tudi pri varni hrani," opozarja sindikalist in veterinarski inšpektor Milan Štimec.

Vprašalnik o kakovosti zraka

20.2.2013|Okolje

Leto zraka 2013 Po raziskavi evropskega javnega mnenja predstavljata zdravje in čist zrak pomembni komponenti kakovosti življenja. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije lahko pripišemo okoljskim dejavnikom, ki vplivajo na razvoj bolezni, 15 - 20 % vseh smrti in 18 - 20 % izgubljenih aktivnih let življenja. Ker predstavlja obolevnost zaradi onesnaženega zraka pomemben delež okoljskega bremena bolezni, je bila EU na področju izboljšanja kakovosti zraka še posebej aktivna zadnjih 30 let. Sprejete so bile …

Do nedelje zimsko in mrzlo, potem preobrat, ki bo vodil v pomlad

20.2.2013|Okolje

Do konca tedna bo po napovedih vremenoslovcev še vztrajala zima s snegom, potem pa naj bi se zgodil obrat, ki bo prinesel pomladnemu bližje vremenske razmere.

Slovenski veterinarji opozarjajo na nezakoniti zakol konjev

16.2.2013|Okolje

Zaradi afere z neoznačenim konjskim mesom bodo tudi v Sloveniji inšpektorji okrepili nadzor v trgovinah, mesnih predelovalnicah in klavnicah. Veterinarji sicer opozarjajo, da je v zadnjem času vse . . .

Zaradi pretiranih posegov ljudi v prostor plazilci močno ogroženi

15.2.2013|Okolje

Vsaki peti vrsti plazilcev na svetu grozi izumrtje, je zapisano v študiji Mednarodna zveza za ohranjanje narave in londonskega zoološkega združenja.

Voda v Sloveniji je že "sprivatizirana"

14.2.2013|Okolje

Voda v Sloveniji je "sprivatizirana" že dobro desetletje, če pod tem razumemo dejstvo, da ima koncesije za oskrbo s pitno vodo kar 32 gospodarskih družb.

Foto: Slovenija se je odela v belo, sneženja še ni konec

12.2.2013|Okolje

Po državi le še rahlo sneži. Obilne padavine pa so predvsem na cestah povzročile težave. Tovornjakarji lahko po 24 urah znova peljejo v Italijo.

231

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani