Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Posočje v pripravljenosti, eno družino so preselili na varno

11.11.2012|Okolje

"Pripravljeni smo," sporočajo iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

Foto: Poplave na severu Italije in na avstrijskem Koroškem

11.11.2012|Okolje

Obilne padavine so na severu Italije povzročile nemalo težav. V Toskani in Liguriji so že začeli evakuacije, v Benetkah pa so zaradi povišanega vodostaja razglasili alarm.

Za sever in zahod države razglasili rdeči alarm, gasilci pripravljeni

11.11.2012|Okolje

"Vse ekipe za zaščito in reševanje so v pripravljenosti, aktiviramo jih lahko v nekaj minutah, prav tako je v pripravljenosti Slovenska vojska," pravi poveljnik štaba CZ-ja za severno Primorsko Samo . . .

V nedeljo in ponedeljek utegne znova poplavljati, najbolj v Posočju

10.11.2012|Okolje

Predvidoma v nedeljo popoldne in v noči na ponedeljek bodo močneje narasle predvsem reke v Posočju, kjer lahko pride do poplav. Drava ima danes povečan pretok.

Večmilijonska škoda po poplavah v Dravogradu in Velenju

9.11.2012|Okolje

Reke Drava, Meža in Mislinja, ki so se znesle nad občino Dravograd, so povzročile za najmanj 11 milijonov evrov škode, ocenjuje dravograjska županja Marijana Cigala.

Ogrizek: Minister Pličanič se je opravičil gasilcem

9.11.2012|Okolje

"Nič kaj nisem zadovoljen, a se je minister Pličanič opravičil gasilcem, saj med pošiljanjem vabila niso mogli vedeti, da bodo poplave".

Dobrodelna oddaja RTV Slovenija za oškodovance poplav

8.11.2012|Okolje

RTV Slovenija bo v četrtek, 22. novembra 2012, pripravila dobrodelno oddajo, v kateri bodo zbirali finančna sredstva za oškodovance nedavnih poplav.

Ladja z radioaktivnimn tovorom že pluje na odprto morje

8.11.2012|Okolje

Potem ko je ladja Sea bird kar teden dni čakala v zalivu, so je v zgodnjih jutranjih urah privezali ob luški pomol in nanjo natovorili radioaktivni tovor, ki je prispel v strogo varovanem konvoju iz . . .

Janša: Postrgali bomo po vseh rezervah, da bo pomoč prišla čim prej

7.11.2012|Okolje

Premier Janez Janša je po ogledu škode na Štajerskem dejal, da je o konkretnih številkah in zneskih še prezgodaj govoriti. Karel Erjavec, ki je obiskal Koroško, pa meni, da bo škoda gotovo večja od . . .

Prve ocene škode: "Zadeva je katastrofalna"

6.11.2012|Okolje

Ujme so poškodovale nekaj tisoč stanovanjskih in poslovnih objektov. M inister Zvonko Černač zagotavlja, da država ima rezerve za sanacijo škode. Vlada naj bi o ukrepih odločala v četrtek.

Osem Vurberčanov le rešili s helikopterjem in čolni

6.11.2012|Okolje

Osem ljudi na Vurberku, ki so zaradi poplav včeraj ostali na strehah hiš in čakali helikopter, je bilo ponoči naposled rešenih.

Rekorden pretok Drave in Save: "Situacija je na meji obvladljivega"

5.11.2012|Okolje

"Žal so se napovedi hidrološke in meteorološke službe uresničile. Sodelujemo pri usmerjanju sil za zaščito in reševanje," pravijo na Arsu. Civilna zaščita opozarja, da je položaj na meji . . .

Foto, video: Tudi v Krškem se ob rdečem alarmu pripravljajo na najhujše

5.11.2012|Okolje

Kratka in povedna je bila izjava našega dopisnika Gorana Rovana (v naslovu) ob novi pošiljki fotografij iz Krškega. Reke po državi večinoma upadajo, nekatere pa še vedno naraščajo.

Drava prestopila bregove v Avstriji - poplavljen Labot

5.11.2012|Okolje

Močno deževje, ki je zakrivilo poplave v Sloveniji, je prineslo preglavice tudi avstrijski Koroški, Italiji in Hrvaški. Tik pred mejo s Slovenijo je Drava poplavila Labot.

Foto, video: Zaradi nove pošiljke padavin Sava na Gorenjskem spet narašča

5.11.2012|Okolje

Pozno popoldne je na Gorenjskem znova začelo močneje deževati, zato je Sava na zgornjem Gorenjskem in na območju Kranja znova začela naraščati in poplavljati.

Še vedno obstaja možnost kratkotrajnejših močnejših padavin

5.11.2012|Okolje

Ponoči so se padavine razširile na vso državo. Reke naraščajo predvsem v zgornjem Posočju. Deževje je ponoči zalilo nekaj hiš, sprožalo plazove in povzročalo težave z dobavo električne energije.

Na zahodu države naj bi največ dežja padlo sredi noči

4.11.2012|Okolje

Zahod in osrednji del države je že zajelo deževje, ki se bo okrepilo ponoči in zajelo vso državo. Največ dežja bo padlo v Posočju, na Goriškem, Vipavskem in porečju Reke, kjer so razglasili rdeči . . .

Arso: Posledice deževja bodo hujše kot pred dnevi

4.11.2012|Okolje

Arso napoveduje zelo hudo noč in tudi ponedeljkovo dopoldne. "Jeseni nas čakajo poplave. Ti dogodki se ponavljajo, intenziteta je še večja, zato je potrebna budnost. "

Na Goriškem in Vipavskem že delijo protipoplavne vreče

3.11.2012|Okolje

Na zahodu države s strahom pričakujejo, kaj bodo prinesle padavine v nedeljo in ponedeljek, ko bo padlo od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter. Ponekod že delijo protipoplavne vreče.

V nedeljo ponovno dež, v noči na ponedeljek dvigovanje rek

3.11.2012|Okolje

Na Arsu opozarjajo, da se bo v nedeljo popoldne dež na zahodu države okrepil in zvečer razširil nad osrednjo Slovenijo. V noči na ponedeljek ter čez dan je predviden močnejši porast rek.

236

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani