Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Burja, sneg in poledica ovirajo promet na primorki

25.3.2013|Okolje

Zaradi burje, ki na ceste nosi sneg in dela zamete, je močno oviran promet na primorski avtocesti med Koprom in Postojno. Na tem delu avtoceste in magistralni cesti se je od šeste ure zgodilo devet . . .

Foto: Ura za Zemljo ali "Izzovimo svet, da rešimo planet"

23.3.2013|Okolje

V več kot 150 državah po vsem svetu so ali še bodo ob 20. uri in 30 minut po krajevnem času za eno uro ugasnili luči in tako opozorili na nujnost boja proti podnebnim spremembam.

Na Bovškem čistili smaragdno lepotico

23.3.2013|Okolje

Okoli 300 ribičev je čistilo bregove Soče in njenih pritokov na Tolminskem. Za vrečke in vesla so poprijeli tudi na Bovškem in skušali očistiti smaragdno lepotico.

Zima ne popušča: prihaja polarni zrak, z njim pa sneg in mraz

23.3.2013|Okolje

Od nedelje do torka vremenoslovci napovedujejo zimske razmere - zaradi vdora polarnega zraka bodo temperature skoraj povsod (tudi čez dan) pod ničlo.

Mesec čistilnih akcij: Trzinci so čistili med prvimi

23.3.2013|Okolje

S svetovnim dnem voda se je v Sloveniji tudi uradno začel mesec čistilnih akcij. Med prvimi, ki so se lotili čiščenja svoje okolice, so bili prebivalci Trzina, ki so "nabrali" okoli 17 kubičnih . . .

Začenja se mesec čistilnih akcij

22.3.2013|Okolje

Na današnji svetovni dan voda se v Sloveniji uradno začenja mesec čistilnih akcij. Vse informacije o čistilnih akcijah v vseh slovenskih občinah lahko najdete na enem mestu.

Le tretjina slovenskih odplak priključena na čistilne naprave

22.3.2013|Okolje

Radi se pohvalimo, da Slovenija po vodnatosti kar za štirikrat presega evropsko povprečje, a že podatek , da je le tretjina slovenskih odplak priključena na čistilne naprave, nas postavlja v ne tako elitno družbo.

Voda ne sme biti predmet liberalizacije

22.3.2013|Okolje

Svetovni dan voda letos poteka pod geslom Mednarodno leto sodelovanja pri gospodarjenju z vodami. Evropska državljanska pobuda pa poziva EU, da ne liberalizira storitve za rabo vode.

Mednarodno leto sodelovanja za vode in spremljanje vremena za zaščito življenj in lastnine

21.3.2013|Okolje

Svetovni dan voda in svetovni dan meteorologijeAgencija RS za okolje (ARSO) je 21. marca organizirala predstavitev, s katero je obeležila svetovni dan voda (22. marec) in svetovni dan meteorologije (23. marec). Generalni direktor g. Joško Knez je uvodoma orisal naloge ARSO na področju meteorologije in hidrologije. Spremljanje in analiziranje količin in kakovosti voda so temeljne dejavnosti Agencije RS za okolje na področju voda. Rezultati se vključujejo v proces načrtovanja upravljanja z vodami s ciljem doseganja oz. ohranjanja dobrega …

Omejitev nabiranja pomladanskih cvetlic na Hrvaškem

21.3.2013|Okolje

Po napovedi javnega podjetja Hrvaške šume, da bodo zaračunali pol kune (6,6 centa) za vsak beluš, ki ga bo kdo nabral v njihovih gozdovih, je hrvaško ministrstvo za okolje sporočilo, da za nabiranje . . .

Celinske vode v dobrem stanju, težave imamo z morjem

21.3.2013|Okolje

Slovenske celinske vode so praviloma v dobrem stanju, saj je vsebnost nevarnih snovi majhna in še upada, obnovile pa so se tudi zaloge podtalnice.

Evropski okoljevarstveniki: Teš 6 je kontroverzen energetski projekt

20.3.2013|Okolje

Predstavniki mednarodne organizacije CEE Bankwatch Network in slovenskega društva Focus so s pismom, ki ga je podpisalo 98 organizacij, pozvali Evropsko investicijsko banko (EIB) in Evropsko banko . . .

Divji lovci v Čadu pobili 86 slonov

20.3.2013|Okolje

Divji lovci na jugozahodu Čada so v manj kot tednu dni pokončali najmanj 86 slonov, med njimi tudi 33 brejih samic. To bi bilo lahko usodno za eno zadnjih še živečih slonjih populacij v osrednji . . .

Zima se poslavlja, sneg še ne, pomlad pa je že tu.

20.3.2013|Okolje

Z današnjim enakonočjem se na severni Zemljini polobli začenja pomlad. Prvi pomladni dan pa se ne bo začel s soncem, temveč s padavinami, ki se bodo okrepile v noči na četrtek. Meja sneženja se bo . . .

Ponekod težave zaradi poplav in plazov, drugod zaradi težkega snega

19.3.2013|Okolje

Ponoči sta na običajnih mestih poplavljali reki Vipava in Ljubljanica. Gladina rek po državi povečini že upada. Čez dan bo še naraščala le reka Krka.

Highest recycling rates in Austria and Germany – but UK and Ireland show fastest increase

19.3.2013|Okolje

Austria, Germany and Belgium recycled the largest proportion of municipal waste in Europe in 2010. Although some countries have rapidly increased recycling rates, Europe is still wasting vast quantities of valuable resources by sending them to landfill, and many countries risk falling short of legally binding recycling targets.

Lijak se je že razlil, voda spodjeda hišo

18.3.2013|Okolje

Več kot 40 litrov današnjih padavin je povzročilo dvig hudourniških vodotokov na Goriškem. Ponoči se na Goriškem, Ajdovskem in Vipavskem bojijo še hujših poplav.

Vabilo ob svetovnem dnevu voda in meteorologije

18.3.2013|Okolje

Voda za življenjeSvetovni dan voda in meteorologije bomo obeležili v četrtek, 21. marca 2013, ob 11. uri, v veliki dvorani Agencije RS za okolje (IV. nad.), Vojkova 1 b, Ljubljana. Agencija Republike Slovenije za okolje ob tej priložnosti organizira dogodek, na katerem bodo predstavljene aktivnosti v okviru letošnjih tem in sicer mednarodnega sodelovanja na področju voda ter spremljanja vremena za zaščito in reševanje ljudi. Predstavljeni bodo mednarodni projekti za napovedovanje stanja rek, ki so izjemno …

Svetovni dan voda 22. marec 2013

18.3.2013|Okolje

Mednarodno leto sodelovanja za vodeGeneralna skupščina Združenih narodov je razglasila leto 2013 za Mednarodno leto sodelovanja za vodo. Vodenje in koordiniranje vseh aktivnosti na mednarodni ravni so zaupali organizaciji UNESCO, zaradi multidisciplinarnega značaja te organizacije. V UNESCO so združena tako področja mednarodnega sodelovanja pri naravoslovnih in družbenih znanostih kot tudi področja izobraževanja kulture in medijev. Voda kot univerzalna dobrina življenjsko pomembna za človeka zadeva vsa ta področja, zato jo je …

Svetovni dan meteorologije 23.marec 2013

18.3.2013|Okolje

Spremljanje vremena za zaščito življenj in lastnineSvetovna meteorološka organizacija (SMO) vsako leto 23. marca praznuje svetovni dan meteorologije. Datum je izbran v počastitev dneva, ko je začela veljati Konvencija o Svetovni meteorološki organizaciji, to je bilo 23. marca 1950 oziroma točno 30 dni po dnevu, ko je bila listina konvencije ratificirana in deponirana s strani držav, ki so želele postati članice nove organizacije. Danes šteje organizacija 191 držav članic. Svetovni dan meteorologije vsako leto poteka v znamenju izbrane teme, …

228

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani