Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

NEK je po sobotni ustavitvi znova v omrežju

25.11.2013|Okolje

Po samodejni ustavitvi v soboto zjutraj je Jedrska elektrarna Krško (NEK) od dveh ponoči znova v omrežju in trenutno deluje s 35-odstotno močjo.

Ob koncu podnebne konference veliko razočaranje

24.11.2013|Okolje

Podnebna konferenca ZN-a v Varšavi se je končala brez posebnega napredka. Poljske oblasti pa so naredile eno napako, hkrati s konferenco so gostile srečanje predstavnikov premogovniške industrije.

Zemeljski plazovi ogrozili hiše in odnašali ceste, reke pa se počasi umirjajo

24.11.2013|Okolje

Zaradi obilnih padavin se je sprožilo več zemeljskih plazov, ki so ogrozili bližnje stanovanjske hiše in odnesli tudi dele cestišča. Številne reke še poplavljajo, podtalnica pa je zalila več kleti.

Nov merilni sistem povzročil zaustavitev reaktorja NEK-a

23.11.2013|Okolje

Ravno ko bi morala po enem mesecu in pol remonta jedrska elektrarna Krško znova doseči polno obratovalno moč, se je ob 4. 51 samodejno ustavil reaktor.

Posledice močnega deževja: Krka že presegla opozorilni pretok

23.11.2013|Okolje

Po državi dežuje, vremenoslovci pa opozarjajo na močno deževje v vzhodni polovici države. Reka Krka je že presegla opozorilno vrednost.

Na vzhodu mogoči močni nalivi, naraščale bodo tudi reke

22.11.2013|Okolje

Do nedelje opoldne bo - predvsem v vzhodni polovici Slovenije - predvidoma padlo od 50 do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter, opozarjajo na agenciji za okolje, kjer so za to območje . . .

Foto: Radost v Gazi - levinja skotila mladička

21.11.2013|Okolje

V živalskem vrtu v Gazi so končno dočakali radostni trenutek - njihova najdragocenejša prebivalca, lev in levinja, sta namreč postala starša.

Vetrolom v gozdovih povzročil za pet milijonov evrov škode

20.11.2013|Okolje

Novembrska neurja z močnim vetrom so naredila za pet milijonov evrov škode. Z odstranjevanjem polomljenih dreves je treba biti previden, opozarjajo na Zavodu za gozdove.

Competing demands on Europe's environment undermining human well-being

20.11.2013|Okolje

Meeting European demands for food, water, energy and housing exerts major pressures on the environment, indirectly affecting human health and well-being. To reduce the impact of Europe's resource use, a new assessment from the European Environment Agency (EEA) reflects on integrating different policy areas and improved spatial planning.

Po zapletih z remontom nuklearka Krško spet v omrežju

19.11.2013|Okolje

Jedrsko elektrarno Krško (JEK) so po približno poldrugi mesec trajajočem rednem remontu zjutraj nekaj po četrti uri vnovič vključili v elektroenergetsko omrežje.

Ciklon Kleopatra na Sardiniji zahteval 14 življenj

19.11.2013|Okolje

Italijanski otok Sardinijo je ponoči zajelo hudo neurje, v katerem je umrlo najmanj 14 ljudi, več sto so jih evakuirali. Deroče reke so prestopile bregove, odnašale avtomobile in rušile mostove.

Delavnica o uporabi satelitskih meritev za preučevanje suše

18.11.2013|Okolje

Na Brdu pri Kranju je v dneh od 11.do 15. novembra potekala delavnica na temo uporabe satelitskih meritev pri preučevanju in označevanju suše ter praktičnega usposabljanja uporabe produktov v GIS okolju. Delavnico je organizirala Agencija RS za okolje (ARSO)kot nosilka aktivnosti Centra za upravljanje suše v JV Evropi (DMCSEE)ob finančni podpori Svetovne meteorološke organizacije.Na delavnici so bili prisotni strokovnjaki s področja analize in monitoringa suše, zaposleni v državnih …

EU satellite data to be freely available

18.11.2013|Okolje

Satellite observations have become vital to our understanding of the environment. From next month, the European Commission will provide free, full and open access to a wealth of data gathered by Copernicus, Europe’s Earth observation system.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

18.11.2013|Okolje

Od 16.do 24. novembra 2013 Od 16. do 24. novembra poteka peti (ETZO). Cilj pobude, ki jo delno financira Evropska unija, je spodbujanje ozaveščenosti o trajnostnih virih in ravnanju z odpadki, kamor sodijo zmanjševanje količine odpadkov, ponovna uporaba izdelkov in recikliranje materialov, posebno pozornost pa se namenja zmanjševanju zavržkov hrane. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v letošnjem letu opozarja predvsem na problematiko količin zavržene hrane. V Evropi se vsako leto …

Sneg pobelil višje ležeče kraje, konec tedna bo suh

15.11.2013|Okolje

Po podatkih agencije za okolje je višje predele Gorenjske pobelil sneg, ki je padal do nadmorske višine okoli 800 metrov. Na Kredarici je snežna odeja debela 55 cm.

Zaradi ogljikovega dioksida se naglo povečuje kislost oceanov

14.11.2013|Okolje

Ogljikov dioksid ne prispeva samo k segrevanju ozračja, ampak se zaradi njega veča tudi kislost oceanov, kar je lahko pogubno za življenje v morju.

Burja je povzročila več kot 300.000 evrov škode na električnem omrežju

13.11.2013|Okolje

Elektro Primorska ocenjuje, da je močna burja povzročila vsaj za 316. 000 evrov škode, vendar bodo končne številke višje.

Foto: Na Filipinih se je boj za preživetje šele začel

13.11.2013|Okolje

Preživelim Filipincem po smrtonosnem tajfunu zdaj grozi pomanjkanje hrane, čiste vode in zdravniške oskrbe. V navalu na skladišče riža v bližini opustošenega mesta Tacloban je umrlo osem ljudi.

Mednarodna delavnica o uporabi satelitskih meritev za sušo

12.11.2013|Okolje

Med 12. in 15. novembrom na Brdu pri Kranju poteka mednarodna delavnica na temo uporabe satelitskih meritev za zaznavanje in spremljanje suše. Delavnico organizira Agencija RS za okolje v sodelovanju s Svetovno meteorološko organizacijo. Cilj je izboljšava orodij za spremljanje suše v regiji JV Evrope. Udeleženci delavnice so predstavniki meteoroloških služb in raziskovalnih organizacij iz regije, ki sodelujejo v konzorciju sušnega centra za JV Evropo. Na delavnici sodelujejo predavatelji iz …

Številna gospodinjstva so zaradi posledic neurja še vedno brez elektrike

12.11.2013|Okolje

Ponedeljkova burja je p o podatkih Elektra Primorska največ nevšečnosti povzročila na Ajdovskem, Pivškem in Bistriškem ter na območju Dekanov. Večino odjemalcev so že priklopili nazaj.

210

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani