Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto in video: Vetrovni velikonočni ponedeljek prinesel tudi snežinke

6.4.2015|Okolje

Prejšnji teden sta osrednjo Slovenijo presenetili sodra in toča, danes pa so večji del države še bolj osupnile snežinke, ki so krajši čas precej močno naletavale izpod neba.

Tudi letošnja letina oljk lahko plača davek zaradi lanskih temperatur in vlage

6.4.2015|Okolje

Oljkarje skrbi, da bo zaradi lanskih vremenskih razmer predvsem v nižjih legah slovenske Istre tudi letos nekoliko manj pridelka, zlasti pri sorti istrska belica.

Med velikonočnimi prazniki pomislimo tudi na (rejne) živali

6.4.2015|Okolje

V času velikonočnih praznikov lahko na različnih razglednicah, fotografijah, tudi risankah, vidimo piščance in kunce, a za te (rejne) živali vse še zdaleč ni tako idilično, kot se želi prikazati.

Foto: Še en ljudski politik – britanski premier Cameron v objemu z jagenjčkom

5.4.2015|Okolje

Ko se britanska kraljeva družina odpravi na velikonočno mašo, slike hitro obkrožijo svet. Letos pa ji je naslovnice tabloidov ukradel premier David Cameron.

Zelena morska palčica

5.4.2015|Okolje

Tudi v našem morju raste ogrožena sredozemska orjaška morska trava Posidonia oceanica, ki je spoznana pred kratkim za najstarejše bitje na Zmelji, saj ima častitljivo starost med 12 in 200 tisoč . . .

Miško – vitalen mačji starosta, ki se bliža četrt stoletju

5.4.2015|Okolje

Skrbniki mačk redko pomislijo, da lahko živali z njimi živijo tudi dve desetletji in več. Tokrat predstavljamo zgodbo mačjega veterana Miška, ki skrbnico Heleno Štor razveseljuje že 23 let.

Nutrije – prijazne priseljenke iz Južne Amerike

4.4.2015|Okolje

Nutrije, simpatične tujerodne prebivalke obrežij vedno več slovenskih rek, z našimi podganami niso v sorodu. Izvirajo iz Južne Amerike, imajo dolge oranžne prednje zobe in rdečkaste smrčke.

Sivi žako - najbolje govoreča papiga

3.4.2015|Okolje

Sivi žako je zelo inteligentna in družabna papiga. Doseže visoko starost, tudi do 70 let. Za ptico ima izjemne možganske sposobnosti.

Pri Zbiljah imajo pravo labodje jezero

2.4.2015|Okolje

Zbiljsko jezero že dlje časa privablja številne ljubitelje živali, predvsem tiste, ki radi opazujejo vodne ptice.

Nizka jutranja temperatura zraka v času cvetenja zgodnjih vrst sadnega drevja

1.4.2015|Okolje

V preteklih dneh je razvoj sadnega drevja zaradi toplega vremena hitro napredoval. Predvsem koščičarji so v zelo različnih fenofazah, kar je odvisno od sorte in lege posameznega nasada. Najbolj zgoden je razvoj na Goriškem in na Obali, kjer so zgodnji koščičarji v fazah cvetenja. V tem času prodori hladnega zraka lahko povzročijo poškodbe rastlinskega tkiva. Vremenska napoved kaže, da se bo v prihodnjih dneh ohladilo. Prevladovalo bo sicer vetrovno vreme, ki preprečuje, da bi se temperatura …

Foto: Padali toča in sodra, ponekod težave z elektriko

1.4.2015|Okolje

Slovenijo med prihajajočimi velikonočnimi prazniki čaka hladnejše vreme z občasnimi padavinami konec tedna, tokrat pa je osrednjo Slovenijo presenetila celo toča.

Delo z nosom - najnovejša kinološka disciplina v Sloveniji

1.4.2015|Okolje

Skrbnike psov v zadnjem času navdušuje kinološka disciplina, ki je v Slovenijo prišla pred kratkim - to je delo z nosom. Pes išče vonj eteričnega olja v škatlicah, ki jih vodnik skrije.

Foto: Orkan Niklas kosil po Evropi, 11 mrtvih

1.4.2015|Okolje

Orkanski veter Niklas, ki se je v torek razbesnel nad Nemčijo, Avstrijo in Švico, je zahteval 11 smrtnih žrtev in povzročil veliko gmotno škodo.

Foto: Po Knutu obiskovalce živalskega vrta navdušuje njegov ljubki bratec

31.3.2015|Okolje

Polbrat legendarnega berlinskega severnega medveda Knuta, ki se je skotil decembra lani, je končno dobil tudi ime. Danes so ga krstili in poimenovali Fiete.

Slonji pavji skakač

31.3.2015|Okolje

Lani septembra sem objavil blog o izjemno pisanih in nenavadnih avstralskih pajkih skakačih: Ples pavjih skakačev.

Pri Medvodah v družbi elitnih bikov

31.3.2015|Okolje

Od kod pridejo telički? Seveda od krave in bika. A biki v zadevo niso vedno neposredno vpleteni. Huson je rjave pasme in izboljšuje prirejo maščob in beljakovin.

17,5 stopinje Celzija - na Antarktiki izmerili najvišjo temperaturo!

30.3.2015|Okolje

V torek, 24. marca, so na Antarktičnem polotoku v argentinski znanstveni bazi Esperanza namerili 17,5 stopinje Celzija, kar je najvišja izmerjena temperatura na ledeni celini.

Čmrlj - prikupen in nenevaren brenčalec

30.3.2015|Okolje

So sorodniki s čebelami in osami, a niso tako nevarni. Imajo bolj čokato telo in so znani tudi kot brenčeči znanilci pomladi. To so čmrlji. Čmrlji so poddružina pravih čebel z več kot 200 vrstami.

Foto: Golf s štirimetrskim aligatorjem? Na Floridi nič nenavadnega.

29.3.2015|Okolje

Velikanski aligator, ki je na začetku marca prihlačal na igrišče za golf v Englewoodu, je v hipu postal medijska zvezda. Zdaj pa se je vrnil in spotoma še pomalical želvo.

Posvojite žival: od medijske zvezde do čakanja v zavetišču

29.3.2015|Okolje

Zgodba o psu, ki so ga gotove smrti rešili policisti , je v začetku leta dvignila veliko prahu. A medijska prepoznavnost psu, ki so mu nadeli ime Lucky, še vedno ni prinesla stalnega doma.

170

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani