Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Pozor: Prihaja tretji vročinski val!

2.8.2013|Okolje

Od danes do vključno ponedeljka, 5. avgusta, bo zelo vroče. Po nižinah bo najvišja temperatura tudi nad 35 stopinj Celzija. Toplotna obremenitev bo zelo velika, opozarjajo z Agencije RS za okolje.

Poročilo o drugem vročinskem valu tega poletja in neurjih 29. julija 2013

1.8.2013|Okolje

Ob koncu julija je Slovenijo zajel drugi vročinski val v tem poletju, najbolj vroče je bilo od 26. do 29. julija. Po nižinah je temperatura čez dan dosegla okoli 35 °C, ponoči pa se ponekod ni spustila pod 20 °C. Višek vročinskega vala je bil 28. in 29. julija, ko se je ponekod na vzhodu ogrelo nad 38 °C. Na postajah z daljšim nizom meritev nismo beležili rekordno visoke temperature, smo se ji pa ponekod približali na manj kot 1 °C. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije je bila povprečna …

Neurje naj bi povzročilo za 3 milijone evrov škode

31.7.2013|Okolje

Zavarovalnica Triglav je prejela 800 prijav škode, pričakujejo jih do 3. 500. Skupno je po mnenju Triglava v Sloveniji v ponedeljkovem neurju nastalo za 3 milijonov evrov škode.

Tudi v neurju bolj malo dežja, prihaja suša

30.7.2013|Okolje

Ponedeljkove padavine so bile bolj skope in po državi neenakomerno razporejene, zato se stanje površinskega sloja tal slabša. Kažejo se prvi znaki kmetijske suše.

Potres na Hrvaškem čutili tudi v Sloveniji

30.7.2013|Potresi

Hrvaško je stresel potres z magnitudo 4,6 in tresenje tal je bilo čutiti tudi v južni ter osrednji Sloveniji. Žarišče potresa je bilo severovzhodno od Senja.

V neurju poškodovanih več ljudi. Policisti na pomoč odhiteli 188-krat.

30.7.2013|Okolje

Reševalci so po ponedeljkovem neurju pomagali tudi več poškodovanim državljanom. Največ poškodb so povzročile padajoče veje in strešniki, ki jih je raznašal orkanski veter.

Tudi Hrvaško zajelo neurje, v Umagu veter potopil jadrnico

30.7.2013|Okolje

Neurje je v ponedeljek popoldne zajelo tudi sosednjo Hrvaško. Nastalo je nekaj gmotne škode, nekaj ljudi pa je bilo pri tem lažje poškodovanih.

Zavarovalnice začele ocenjevati škodo orkanskega viharja

30.7.2013|Okolje

Po Sloveniji odpravljajo posledice orkanskega vetra, ki je odnašal strehe s številnih zgradb in rušil drevesa. Škodo so začele popisovati tudi zavarovalnice.

Blue-green algae - check the water before you swim

29.7.2013|Okolje

Most beaches, lakes and rivers in Europe were clean and healthy last year. But water quality can be affected by many unforeseen factors, including sewage, agricultural waste and algae. The European Environment Agency (EEA) recommends checking local water quality information before you jump in.

Foto, video: Po orkanskem vetru sledi nevihtna noč

29.7.2013|Okolje

Neurja so popoldan povzročala velike nevšečnosti. Močan veter je ruval drevesa in odnašal strehe. V Grosuplju in Ljubljani sta strehi zleteli na trg in avtomobile, poškodovanih ni bilo.

Kaj se dogaja na dnu Piranskega zaliva?

28.7.2013|Okolje

Za vse, ki se v teh dneh ne morete hladiti kje ob vodi, pa še malo drugačna možnost za osvežitev. V živo namreč lahko prek spleta spremljate dogajanje na dnu Piranskega zaliva.

Segrelo se je do 38 stopinj Celzija, manjša ohladitev v torek

28.7.2013|Okolje

Vročinski val je danes dosegel vrhunec. Temperature so ponekod dosegle tudi 38 stopinj Celzija. Zelo vroče bo vključno do ponedeljka, vročina bo popustila šele v torek.

Video: Ne vem, kako lahko človek gleda, kako mu žival umira pred očmi

28.7.2013|Okolje

"Najtežje je, ko dobimo nove pse, ki so spali na kavču, potem pa končali v zavetišču. Ko vidiš tisto žalost v očeh," je najtežji del svojega dela v zavetišču opisala prostovoljka Evelina Bukovac.

Vročina bo vztrajala. Ponekod bo celo do 38 stopinj Celzija.

27.7.2013|Okolje

Temperature po državi so v soboto presegale 34 stopinj Celzija, ponekod so bile še višje. Na Agenciji RS za okolje (Arso) za nedeljo ne izključujejo rekordnih vrednosti.

Padavinski primanjkljaj se nadaljuje

26.7.2013|Okolje

Drugi vročinski val v tem poletju se je v ponedeljek popoldne iztekel, trajal je od petka, 26. julija do vključno ponedeljka, 29. julija. Temperatura je lokalno presegla tudi 38 °C. Predvsem v mestih je bila najnižja dnevna temperature precej nad 20 °C, zato je bila toplotna obremenitev zelo velika. V torek je vročina popustila, vendar najvišja dnevna temperatura po nižinah večinoma še preseže 30 °C. Padavine ob prehodu vremenske fronte so bile porazdeljene zelo neenakomerno. Ponekod, zlasti …

Halliburton priznal, da je uničil dokaze v preiskavi nesreče v Mehiškem zalivu

26.7.2013|Okolje

Energetsko podjetje Halliburton je priznalo uničevanje dokazov v preiskavi nesreče na naftni ploščadi Deepwater Horizon v Mehiškem zalivu aprila leta 2010.

Do ponedeljka zelo vroče, tudi ponoči precej nad 20 stopinjami

26.7.2013|Okolje

Do vključno ponedeljka bodo najvišje temperature po nižinah nad 35 stopinjami Celzija, tudi ponoči pa bodo predvsem v mestih ostale precej nad 20 stopinjami.

Samo za pasje oči in ušesa - to je DOGTV, program za pse

26.7.2013|Okolje

Osamljeni, zdolgočaseni ameriški psi, ki vse dopoldne zaprti v hiši čakajo lastnike, bodo dobili posebno družbo - prvi televizijski program, namenjen izključno njim. Imenoval se bo DOGTV.

Dramatičen upad metuljev: v 20 letih jih je za polovico manj

25.7.2013|Okolje

Populacija travniških metuljev se je v zadnjih 20 letih prepolovila. Intenzivno kmetijstvo ter slabo upravljanje travniških ekosistemov sodita med poglavitne razloge.

Drugi vročinski val tega poletja in visoke koncentracije ozona

25.7.2013|Okolje

Vročina bo kot kaže najhujša v nedeljo 28. 7. in v ponedeljek 29. 7. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah oba omenjena dneva med 35 in 38 stopinj C. Tople bodo tudi noči, kar je še posebej obremenilno v mestih. V torek se bo v celinskem delu Slovenije nekoliko osvežilo, na Primorskem pa bo še naprej vroče. Vročinski valovi s temperaturami nad 35 stopinj so v zadnjem desetletju postali dokaj reden pojav. Nazadnje smo ga zabeležili v lanskem avgustu (med 18. 8. in 24. 8. 2012), v mesecu …

277

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani