Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Opozorilo: Zaradi nalivov lahko narastejo hudourniki

10.9.2013|Okolje

Ponoči in v sredo čez dan lahko zaradi močnejših nalivov hitro narastejo hudourniki in manjši potoki, opozarjajo na agenciji za okolje ter upravi za zaščito in reševanje.

Ekvador bo začel črpanje nafte v nacionalnem parku Yasuni

8.9.2013|Okolje

Znotraj ekvadorskega nacionalnega parka Yasuni leži petina naftnih zalog te južnoameriške države. Dolgoletni napori, da bi nafta ostala nedotaknjena, so avgusta padli v vodo, črpanje nafte pa naj bi . . .

Teden se bo začel z dežjem in nadaljeval z ohladitvijo

8.9.2013|Okolje

Ponoči se bo od zahoda postopno pooblačilo in do jutri zjutraj bo začelo deževati v zahodnih in deloma v osrednjih krajih.

Bovec spet streslo

8.9.2013|Potresi

Po sobotnem zmernem potresnem sunku je Bovec in okolico v nedeljo še dvakrat streslo. Šibka potresna sunka sta dosegla magnitudo 1,2.

Novoodkriti največji ognjenik na svetu je velikosti Italije

8.9.2013|Okolje

Znanstveniki so v vodah Tihega oceana odkrili največji ognjenik na svetu. Ognjenik pod morsko gladino z imenom Masiv Tamu je približno 1. 500 kilometrov vzhodno od Japonske.

Zmeren potresni sunek v okolici Bovca

7.9.2013|Potresi

Ob 17. 19 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali zmeren potresni sunek s preliminarno magnitudo 2,9, pozneje pa še dva sunka, eden z magnitudo 2,2 in drugi z magnitudo 3,1.

Snežni leopardi so našli zaveznike v budističnih menihih

7.9.2013|Okolje

Ogroženi snežni leopardi so zaveznike našli na presenetljivem mestu: na Tibetanski planoti jih varuje na stotine budističnih samostanov.

Mladenič pod vplivom prepovedanih substanc želel božati žirafe in noje

5.9.2013|Okolje

Oskrbniki v ljubljanskem živalskem so preprečili morebitne resne posledice dejanj nekega obiskovalca. Ta se je namreč odločil, da vstopi v ogrado z žirafami in noji in se jih skuša dotakniti.

Zemljo pod jedrsko elektrarno v Fukušimi bodo zamrznili

3.9.2013|Okolje

Ker podjetju Tepco v dveh letih ni uspelo sanirati jedrske elektrarne v Fukušimi, je japonska vlada sprejela načrt v višini 360 milijonov evrov, s katerim bo ustavila iztekanje radioaktivne vode.

O plinskem terminalu v Žavljah verjetno spet čez 10 dni v Benetkah

2.9.2013|Okolje

Slovenska premierka Alenka Bratušek se je z italijanskim kolegom Enricom Letto dogovorila, da bosta pristojna ministra v kratkem preverila mogoče rešitve glede plinskega terminala v Žavljah.

WMO participates in World Water Week

2.9.2013|Voda

"Water Cooperation - Building Partnerships" is the theme of World Water Week in Stockholm, Sweden, September 1-6. The World Meteorological Organization is participating in a number of events highlighting the need for coordinated action to manage and protect water resources which face increasing pressures as a result of climate change, socio-economic development and population growth.

Climate Services Road Map for South Africa

2.9.2013|Voda

About 150 stakeholders attended a successful workshop in Pretoria, South Africa, to elaborate a Road Map for the implementation of a Framework for Climate Services in the country and future needs and opportunities for user-driven services such as seasonal climate outlooks; drought and flood monitoring and warning services; and heat-health alerts.
The workshop was organized by South Africa’s Department of Environmental Affairs and the South African Weather Service in conjunction with the Global Framework for Climate Services (GFCS) Office and the World Meteorological Organization. It brought together representatives from the environment, water resources, agriculture and forestry, marine, health, energy and disaster management sectors which are climate sensitive and need scientifically-based information and data to adapt to climate variability and change. Universities and research institutions also attended the 19-22 August event.

Antarctic ozone bulletin documents early signs of depletion

2.9.2013|Vreme

Measurements with ground based instruments and with balloons show early signs of ozone depletion in several areas, according to the World Meteorological Organization’s Antarctic Ozone Bulletin – the first of the 2013 series.
As the sun returns to Antarctica after the polar night, ozone destruction will speed up. It is still too early to give a definitive statement about the development of this year's ozone hole and the degree of ozone loss that will occur. This will, to a large extent, depend on the meteorological conditions. However, the temperature conditions and the extent of polar stratospheric clouds so far indicate that the degree of ozone loss in 2013 will be similar to that observed in 2011 and larger than in 2010 and 2012, according to the Bulletin.

Promet ob EuroBasketu 2013

2.9.2013|Promet

Med 4. in 22. septembrom 2013, ko bo v Sloveniji potekalo evropsko prvenstvo v košarki EuroBasket 2013, bo v času tekem povečan promet v okolici prizorišč (Celje, Jesenice, Koper, Ljubljana), prav tako pa naj bodo vozniki pozorni na pričakovano večje število avtobusov s spremstvom policije.

Posvet o suši in vodne bilance

2.9.2013|Okolje

Na Kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni je 29.8.2013 potekal posvet »Monitoring suše in vodne bilance«. Strokovnjaki Agencije RS za okolje so predstavili postopke pridobivanja vodnih dovoljenj, s poudarkom na njihovi poenostavitvi, ki omogoča hitro pridobivanje vodnih soglasij in dovoljenj. Drugi del je bil namenjen predstavitvi operativnega sledenja suše s poudarkom na vodni bilanci kmetijskih rastlin. Problematika suše je bila prikazana celostno, najprej z analizo podnebja in …

Zmeren potresni sunek z epicentrom v okolici Vrhnike

31.8.2013|Potresi

Slovenijo je ob 21. 04 stresel zmeren potresni sunek. Epicenter potresa je bil v okolici Vrhnike, magnituda je bila 3,2.

Na severu Italije potrdili ptičjo gripo

30.8.2013|Okolje

V severni Italiji so na štirih farmah kokoši nesnic odkrili izbruh ptičje gripe, ki povzroča izjemno visoko smrtnost perutnine, ni pa še znano, ali se prenaša na ljudi.

Foto in video: Po dveh letih v Ljubljani spet rjovenje tigrov

30.8.2013|Okolje

V Živalskem vrtu Ljubljana bodo v soboto obiskovalcem predstavili nova stanovalca. Mi pa smo že pokukali v njuno kletko in vam predstavljamo sibirska tigra Amurja in Danuto, ki bosta kmalu dobila . . .

Dela v razcepu Kozarje

30.8.2013|Promet

V soboto bo zaradi del na ljubljanski obvoznici in v razcepu Kozarje oviran promet na naslednjih odsekih

Dela v razcepu Kozarje

30.8.2013|Promet

V soboto bo zaradi del na ljubljanski obvoznici in v razcepu Kozarje oviran promet na naslednjih odsekih

273

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani