Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

V Indiji tragedija tisočletja, v Kanadi evakuirali 100.000 ljudi

21.6.2013|Voda

Število žrtev uničujočih poplav v Indiji je preseglo število 500, monsunsko deževje pa še kar kaže svoje zobe. Medtem so na drugem koncu sveta v Kanadi zaradi poplav evakuirali 100. 000 ljudi.

Potres v Italiji čutili tudi v Sloveniji

21.6.2013|Potresi

Potres z magnitudo 5,2, ki je zatresel sever Italije, je bilo čutiti tudi v Sloveniji. Žarišče potresa je bilo 400 kilometrov od Ljubljane v kraju Fivizzano, ranjeni so bili najmanj trije ljudje.

Po vročinskem valu bo ponedeljek prinesel kar nekaj dežja

21.6.2013|Okolje

Ob visokih temperaturah, ki smo jim bili priča pretekle dni, smo vstopili v koledarsko poletje. A vročinski val se končuje, saj bo že prihodnji teden zaznamovalo nestanovitno vreme z nižjimi . . .

V Indiji monsun usoden za stotine ljudi, predvsem romarjev

20.6.2013|Voda

Več tisoč vojakov skuša na severu Indije priti do vasi in mest, ki so odrezana od sveta zaradi poplav in zemeljskih plazov, ki jih je povzročilo monsunsko deževje.

Indonezijski gozdni požari v smog ovili Singapur in Malaško ožino

20.6.2013|Okolje

Onesnaženost zraka v Singapurju je presegla vse prejšnje rekordne vrednosti, dim gozdnih požarov iz Indonezije pa je že močno omrtvil življenje v sicer razgibanem velemestu.

Kakovost zraka in zdravje ljudi

19.6.2013|Okolje

Predstavitev v Murski Soboti Agencija RS za okolje (ARSO) je 19. 6. 2013 organizirala v Murski Soboti predstavitev z naslovom » – skupen interes nas vseh« skupaj z Zavodom za zdravstveno varstvo Murska Sobota, Mestno občino Murska Sobota in Inštitutom za varovanje zdravja. Predstavitev je tretja iz niza predstavitev, ki jih namerava Agencija RS za okolje organizirati v letu 2013 po Sloveniji. Namen predstavitev je splošni in strokovni javnosti pokazati podatke o stanju in vplivih onesnaženega …

Unija pripravlja ostrejši nadzor nad hrano, a pot je še dolga

19.6.2013|Okolje

Zadnje afere v živilski industriji so Evropsko komisijo še dodatno utrdile v prepričanju, da je treba poostriti nadzor in postaviti jasne standarde za celotno agroživilsko verigo.

Van manufacturers must make new models more efficient by 2020

18.6.2013|Vreme

New vans in the European Union (EU) must become more efficient to meet carbon dioxide targets in 2017 and 2020, according to provisional data published by the European Environment Agency (EEA).

Se bo ponovil kmečki protest s traktorji na mejnih prehodih?

17.6.2013|Okolje

Pred 20 leti so kmetje zaradi težkih razmer s traktorji zaprli mejne prehode. Organizatorji protesta zatrjujejo, da so danes razmere še slabše kot takrat.

Our Natural Europe: conservation stories show importance of local action

17.6.2013|Okolje

When fishermen in the Koster Sea in Southern Sweden understood the value of the ecosystems beneath the waves, they voluntarily agreed to change fishing practices. The area became Sweden’s first marine national park in 2006.

Hrana iz soseščine kot upor proti multinacionalkam - pa še okusnejša je

17.6.2013|Okolje

"Lokalna, ekološka hrana ni več neka alternativa čudaških kmetov, ampak se uveljavlja na trgu. Morda bomo v prihodnje le jedli bolj zdravo," upa Barbara Zrimšek, vodja projekta Village Folk.

Šlo je v bistvu za dva močnejša potresa

17.6.2013|Potresi

Nedeljski potres, ki so ga čutili prebivalci širšega območja Dolenjske, je sledil petkovemu, ko se je sprostilo 20-krat manj energije, in je bil najmočnejši v Sloveniji letos. Tla se še tresejo, našteli so več kot 25 popotresnih sunkov.

Katalog strokovnih znanj za izdelavo okoljskih poročil

17.6.2013|Okolje

Agencija RS za okolje je pripravila katalog strokovnih znanj z vsebinami, ki so zahtevane za iz-delavo okoljskih poročil oziroma poročil o vplivih na okolje in vključuje zakonodajo s področja varstva okolja, ohranjanja narave, varstva in rabe naravnih virov ter kulturne dediščine. Sestavni del kataloga so tudi dodatno zbrana gradiva, ki pojasnjujejo metodologijo presojanja vplivov na okolje, kulturno dediščino ali zdravje ljudi. Katalog je na voljo na spletni povezavi: …

Slovenijo je nekoliko streslo ...

16.6.2013|Potresi

V redakcijo smo nekaj po 22. uri prejeli več klicev iz Ljubljane in drugih krajev o potresu. Sunek naj bi trajal približno dve sekundi.

17. junij – svetovni dan boja proti dezertifikaciji in degradaciji tal in suši

14.6.2013|Okolje

Ukrepajmo za prihodnost brez suše 17. junija 1994 je bila sprejeta Konvencija Združenih narodov o boju proti dezertifikaciji/degradaciji tal in suši (UNCCD), zato 17. junij obeležujemo kot dan boja proti dezertifikaciji in degradaciji tal. Tema letošnjega svetovnega dne boja proti dezertifikacji/degradaciji je suša in pomanjkanje vode. Pitna vode je neprecenljiv naravni vir. Več kot 70 % zemeljske površine pokriva voda, vendar pa je od tega le le 2,5 %sladke vode, in še od te količine je po ocenah Razvojnega programa …

Šibak potres pri Ilirski Bistrici

13.6.2013|Potresi

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so zaznali šibek potresni sunek v okolici Ilirske Bistrice.

Vzhod Hrvaške in Vojvodina pripravljena na podivjano Donavo

13.6.2013|Okolje

Na vzhodu Hrvaške ob Donavi in na nasprotnem srbskem bregu popoldne pričakujejo velik vodni val, ki je povzročil smrtne žrtve in veliko škode v več evropskih državah.

Kolesarska dirka Po Sloveniji - zapore

12.6.2013|Promet

Zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji bodo od četrtka, 13. junija 2013 do nedelje, 16. junija 2013, zaprte nekatere ceste, in sicer v četrtek v Ljubljani, v petek na relaciji Kočevje - Višnja Gora, v soboto Škofja Loka - Vršič in v nedeljo Brežice - Novo mesto.

Kakovost zraka in zdravje ljudi

11.6.2013|Okolje

Predstavitev v Murski Soboti Predstavitev problematike onesnaženega zraka v Murski Soboti je tretja iz niza predstavitev, ki jih namerava Agencija RS za okolje organizirati v različnih krajih Slovenije v letu 2013, ki je bilo na pobudo Evropske Komisije razglašeno kot leto zraka. Namen predstavitev je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o problematiki onesnaženega zraka v Sloveniji, cilj pa spodbuditi tako posameznike kot lokalne oblasti k izvajanju učinkovitejših ukrepov. Posebno pozornost bomo posvetili mladim, …

Zemlja do konca stoletja toplejša od 3 do 5 stopinj Celzija

10.6.2013|Okolje

Globalne temperature bodo rasle veliko hitreje, kot je bilo sprva predvideno, je opozorila Mednarodna agencija za energijo (IEA).

281

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani