Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

V narodnem parku Yellowstone grizliji ranili štiri ljudi

17.8.2013|Okolje

Štirje ljudje so dobili lažje poškodbe v dveh ločenih napadih grizlijev v slovitem ameriškem narodnem parku Yellowstone in bližnjih gozdovih.

Gasilci omejili požar, ki je zjutraj izbruhnil pri Ajdovščini

17.8.2013|Okolje

Gasilcem je uspelo omejiti požar, ki je zgodaj zjutraj izbruhnil v gozdu nad naseljem Budanje v občini Ajdovščina. Zagorelo je na območju približno šestih hektarjev, gasilci pa imajo še vedno . . .

Požar na Velikem Rogatcu le ukročen

16.8.2013|Okolje

Stanje na območju Velikega Rogatca je stabilno, požar je saniran in za zdaj ni vidnih novih žarišč, je povedal vodja intervencije Tomaž Funtek.

Odkrili novo živalsko vrsto: rakunu podobnega vsejedca

15.8.2013|Okolje

Ameriški znanstveniki so odkrili novo živalsko vrsto, ki živi v meglenih gozdovih Kolumbije in Ekvadorja. Medvedku podobno žival so poimenovali olinguito in je prva nova vrsta vsejedega sesalca, . . .

Pri požaru nad Lučami težava tudi podzemni požari

15.8.2013|Okolje

Požar na območju Velikega Rogatca se sicer ne širi, vendar se še vedno na spodnjem robu pojavljajo nova žarišča, pri gašenju pa 40 gasilcem pomagata tudi dva helikopterja.

Požar na Velikem Rogatcu kljub dežju še ni pogašen

14.8.2013|Okolje

Požar na območju Velikega Rogatca je lokaliziran, še vedno pa ni pogašen, je povedal vodja intervencije Tomaž Funtek. O nadaljnjih ukrepi bodo najverjetneje odločali v četrtek.

Poročilo o rekordnih vrednostih temperature zraka

14.8.2013|Okolje

Tretji vročinski val se je začel s 1. avgustom in je minil v petek, 9. avgusta 2013, popoldan. V teh dneh so bile temperature zraka visoke, v večini države najbolj 3. in/ali 8. avgusta. Na mnogih meteoroloških postajah smo izmerili nove rekordne vrednosti najvišje temperature zraka. Prve izsledke vročinskega vala objavljamo na spletni strani ARSO.

Hot summer weather exacerbating ozone pollution

14.8.2013|Okolje

Unusually high temperatures this summer may be contributing to poor air quality in many European cities. Thresholds to protect health from ground-level ozone have been exceeded across Europe in recent weeks, according to preliminary data reported to the European Environment Agency (EEA).

Po državi divjala neurja z močnim vetrom in točo

14.8.2013|Okolje

Po vročini in suši, ki sta zaznamovali to poletje, so večji del države zajela težko pričakovane padavine, ponekod so divjala tudi neurja s točo. Podirala so se drevesa.

Zaradi neurja izpadi elektrike, veter podiral drevesa

13.8.2013|Okolje

Del države je zajelo neurje, zaradi katerega so nekatere kraje zalile meteorne vode, zmanjkalo pa je tudi električne energije.

Čudež v Postojnski jami - človeška ribica izlega jajčeca

13.8.2013|Okolje

V Postojnski jami so, kot sami pravijo, dočakali čudež - ena izmed človeških ribic je začela izlegati jajčeca, iz katerih naj bi se prvič v zgodovini turističnega obiskovanja jame izvalile nove . . .

Ježejedcem grozi pet let zapora

13.8.2013|Okolje

Lovljenje in lastnina ježev je kaznivo dejanje, sporočajo policisti, ki so izsledili in odkrili dve skupini lovcev na ježe. Ti so z zakonom zaščitene živali nameravali pokončati.

Gasilci ostajajo na prizoriščih največjih požarov, na pomoč morda prihajajo padavine

13.8.2013|Okolje

Gasilcem je uspelo omejiti tri velike požare, vendar bodo ponoči še vedno organizirane požarne straže. Gasilci tudi upajo, da jim bodo na pomoč prišle tudi napovedane padavine.

Kmetijska suša se nadaljuje

12.8.2013|Okolje

Vročina popustila Po prehodu vremenske fronte je huda vročina popustila. Prehod hladne fronte v noči iz petka na soboto je prinesel nekaj padavin, ki v najbolj sušnih območjih suše površinskega sloja tal niso odpravile. Nekoliko se je zmanjšal le vročinski stres. Obilnejših padavin ni bilo, lokalno so se ponekod razdivjala neurja z viharnim vetrom in točo. Od petka, 9. avgusta, do nedelje, 11. avgusta, je po do zdaj zbranih podatkih v okolici Ljubljane padlo 25 mm, v Podravju in Prekmurju 10-40 mm. Radarske …

Dan požarov: ponovno zagorelo pri Opatjem selu in na Velikem Rogatcu

12.8.2013|Okolje

Gasilcem je čez dan uspelo omejiti tri večje požare v naravi - na Trstelju, pri Škofji Loki in v občini Luče -, a je veter zvečer ponovno okrepil požar na Velikem Rogatcu. Še en požar je izbruhnil . . .

Foto in video: Ogenj na Krasu omejen, gori tudi nad Lučami

11.8.2013|Okolje

Okoli 250 gasilcev je omejilo požar, ki se je razplamtel na goriškem Krasu med Škrbino in Trsteljem. O požaru poročajo tudi nad Lučami v Zgornji Savinjski dolini.

V Perniškem jezeru poginilo več kot 20 ton rib

10.8.2013|Okolje

Zaradi pomanjkanja kisika v vodi je v Perniškem jezeru v občini Pesnica v preteklem tednu poginilo več kot 20 ton rib.

Po koncu vročine močni nalivi, ponekod tudi s točo

10.8.2013|Okolje

Padavine po Sloveniji so preteklo noč večinoma ponehale, krajevne plohe pa bodo v prihodnjih urah povsod ponehale. Popoldne se bo razjasnilo, v torek pa znova pooblačilo.

Foto: Strela zažgala ostrešje hiše pod Golovcem, toča v Posavju

9.8.2013|Okolje

Plohe in nevihte so se ves dan pojavljale po vsej Sloveniji. Močne nevihte z močnejšimi sunki vetra in točo so na vzhodu države mogoče tudi ponoči, opozarja Arso.

Vrhunec letošnjega tretjega vročinskega vala

8.8.2013|Okolje

V četrtek je bila izmerjena doslej najvišja temperatura zraka v Sloveniji Obdobje najhujše vročine se je izteklo, čeprav bo temperatura tudi v petek, 9. avgusta, še visoka, zrak pa bo bolj vlažen in zato bo soparno. Šele v soboto si bomo od toplotne obremenitve oddahnili. O hudi vročini in nekaj krajevnih rekordno visokih temperaturah smo poročali že v soboto, 3. avgusta. V Novem mestu je temperatura dosegla 39,4 ºC, v Kočevju 37,9 ºC, v Ljubljani 38,3 ºC, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 37,7 ºC in na Letališču Jožeta Pučnika 37,3 ºC. V Dobličah v Beli krajini je …

275

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani