Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

An overview of EU environment policy targets and objectives

25.7.2013|Okolje

European Union legislation has established more than 130 separate environmental targets and objectives to be met between 2010 and 2050. Together, these can provide useful milestones supporting Europe’s transition towards a ‘green economy’, according to a report published by the European Environment Agency (EEA).

Toča v Krškem ponekod uničila 90 odstotkov pridelka

25.7.2013|Okolje

Nevihte s točo, ki so v sredo popoldne zajele Krško z okolico, so največ škode povzročile vinogradnikom. V nekaterih primerih je uničenega kar 90 odstotkov pridelka.

Foto: Krško prizadelo neurje z močnim vetrom in točo

24.7.2013|Okolje

Občino Krško je prizadelo neurje z močnim vetrom in točo. Gasilci so morali odstraniti več podrtih dreves. Močan veter pa je povzročal težave tudi v občini Novo mesto.

Bruselj pričakuje dogovor o terminalu septembra

24.7.2013|Okolje

Slovenija v Bruslju ni podprla skupnega evropskega seznama prednostnih energetskih projektov, je pred slabo uro tudi uradno sporočil minister za infrastrukturo Samo Omerzel.

Evropska komisija zatrjuje, da Žavelj ni na prednostnem seznamu

23.7.2013|Okolje

Evropska komisija si želi, da bi vse članice EU-ja podprle seznam prednostnih energetskih projektov, kjer je tudi sporni terminal v tržaškem zalivu. Nato pa naj bi se Italija in Slovenija po potrebi . . .

Zaradi suše že prve omejitve rabe pitne vode, prva sta Ptuj in Kanal ob Soči

23.7.2013|Okolje

Zaloge podtalnice so sicer po ocenah hidrologov kljub pomanjkanju padavin še normalne za ta čas, toda rabo pitne vode so zaradi suše že omejili v občinah Ptuj in Kanal ob Soči.

Video: Svojemu pasjemu prijatelju lahko privoščite čisto pravo torto za rojstni dan

23.7.2013|Okolje

Slovenci smo dočakali tudi prvo butično prodajalno in pekarno pasjih poslastic, ki jo je pred kratkim odprla mlada in podjetna Mariborčanka.

Populations of grassland butterflies decline almost 50 % over two decades

23.7.2013|Okolje

Grassland butterflies have declined dramatically between 1990 and 2011. This has been caused by intensifying agriculture and a failure to properly manage grassland ecosystems, according to a report from the European Environment Agency (EEA).

Vlada si je premislila, zato bo Slovenija glasovala proti terminalu v Žavljah

22.7.2013|Okolje

Slovenska vlada, ki je sprva napovedala, da se bo vzdržala glasovanja o plinskem terminalu v Žavljah, se je premislila in napovedala glas proti.

Prihaja izrazit vročinski val - temperature nad 35 stopinj

22.7.2013|Okolje

Z današnjim dnem se začenja drugi letošnji vročinski val. Temperatura se bo konec tega in v prvi polovici prihodnjega tedna povzpela do 35 in več stopinj.

Ameriški letali na Veliki koralni greben odvrgli bombe

21.7.2013|Okolje

Ameriški lovski letali sta pred nekaj dnevi na Veliki koralni greben ob obali Avstralije pomotoma odvrgli štiri neaktivne bombe.

Plinski terminal: izziv za odnose med Ljubljano, Rimom in Brusljem

20.7.2013|Okolje

Po včerajšnjem razkritju, da se bo Slovenija v Bruslju vzdržala glasovanja o tržaškem plinskem terminalu, so domači okoljevarstveniki na nogah. Ravnanje države

Povečana požarna ogroženost na Primorskem

19.7.2013|Okolje

Zaradi pomanjkanja dežja je na Primorskem že povečana požarna ogroženost, vendar pa trenutno stanje v Sloveniji še ni kritično, so ocenili v Gasilski zvezi Slovenije.

Poletni padavinski primanjkljaj

19.7.2013|Okolje

V preteklem mesecu je v Sloveniji padla podpovprečna količina dežja. Od 18. junija do 18. julija je padlo na Obali le 4 % dolgoletnega povprečja 1991-2010, na Goriškem 22 %, okrog 20 % običajne količine dežja za ta čas pa je padlo tudi v predelih ZgornjeSavske doline. Tudi drugod po Sloveniji je bilo padavin manj kot običajno, v Novem mestu le 32 %, v Ljubljani 47 %, Mariboru 51 %, Celju in Murski Soboti pa malo nad 60 % dolgoletnega povprečja. Vsota padavin v vegetacijskem obdobju, ki je …

Monsanto dvignil roke od Evropske unije, ne bo gojil GSO-jev

18.7.2013|Okolje

Ameriški biotehnološki velikan Monsanto je sporočil, da bo prenehal vse dejavnosti za pridobivanje dovoljenj za gojenje gensko spremenjenih rastlin v Evropski uniji.

ARSO pojasnjuje v zadevi bioplinarne Ilirska Bistrica

16.7.2013|Okolje

Z obžalovanjem ugotavljamo, da del medijev ne razume ali noče razumeti vlogo ARSO pri izdaji mnenja glede obratovanja bioplinarne Ilirska Bistrica investitorja Bio Futura. ARSO očitajo, da bi bi bilo prepozno izdano mnenje vzrok za izdajo dovoljenja, kar seveda ni res. ARSO je medijem pojasnila, da smo po izteku dveh enoletnih dob poskusnega obratovanja, ko bi moral investitor dokazati, da izpoljnjuje zahteve po okoljevarstvenem dovoljenju, kar štirikrat izdali mnenje, ki ni omogočalo izdajo …

Pojasnilo ARSO o izdaji soglasja na varovanem območju

16.7.2013|Okolje

Na Agenciji RS za okolje (ARSO), ki smo izdali naravovarstveno soglasje za gradbene posege na varovanem območju za investitorja Andreja Pagona, Stara Fužina, ostro zavračamo navedbe v delu javnosti,da ARSO v predmetni zadevi ni upošteval mnenj strokovnjakov javnega zavoda Triglavski narodni park in Zavoda RS za varstvo narave, ker so netočne in neresnične. V postopku pridobitve naravovarstvenega soglasja je treba v skladu z zakonodajo izvesti presojo posegov v naravo na varovana območja, …

Podnebne spremembe vplivajo na vse dele sveta

15.7.2013|Okolje

Podnebne spremembe se najbolj kažejo v skrajnih pojavih. "To so vročinski valovi, močne padavine in nevihte," pojasnjuje klimatolog Christopher Field.

Vlada je napovedala temeljito preiskavo projekta Teš 6

15.7.2013|Okolje

Vlada je obravnavala priporočila poslancev DZ-ja glede Teš 6 in sprejela več sklepov. Državno pravobranilstvo mora tako pripraviti poročilo o zakonitosti ravnanj organov HSE in Teša ter ga . . .

Kajfež Bogataj: Slovenija je lahko podnebni laboratorij

15.7.2013|Okolje

Delovna skupina medvladnega panela za podnebne spremembe (IPCC) na Bledu pripravlja poročilo o oceni podnebnih sprememb in upa, da bo imel velik vpliv na sprejemanje ukrepov.

278

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani