Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Ruske oblasti s streli nad Greenpeaceove aktiviste

18.9.2013|Okolje

Pri vdoru na rusko naftno ploščad na Arktiki je obalna straža aretirala dva aktivista okoljevarstvene organizacije Greenpeace in izstrelila več opozorilnih strelov proti aktivistom, so sporočili iz . . .

Iz mehiškega letovišča zaradi poplav evakuirali številne turiste

18.9.2013|Okolje

Zaradi deževja, ki ga je prinesla tropska nevihta Manuel, so iz mehiškega letovišča Acapulco v prestolnico Ciudad de Mexico z vojaškimi in potniškimi letali prepeljali 2. 700 turistov.

Vabilo na prireditev

17.9.2013|Okolje

Obletnica ratifikacije Protokola o celovitem upravljanju z vodami Vabimo vas na prireditev ob obletnici ratifikacije Protokola o celovitem upravljanju z vodami. Ob obletnici ratifikacije bomo obeležili sredozemski dan obale, ki bo 18. septembra 2013, v Pretorski palači v Kopru, s pričetkom ob 9.uri.

Orangutani načrtujejo svoje poti in jih tudi napovedo

17.9.2013|Okolje

Odrasli orangutani načrtujejo svoje dnevne premike in drugim v skupini prej povedo, kam se odpravljajo, kažejo znanstveni izsledki.

Dež in prve snežinke

17.9.2013|Okolje

V višje ležečih predelih Slovenije so že padle snežinke. Spletne kamere na nekaterih vrhovih kažejo pobeljeno pokrajino. Čez dan bodo padavine ponehale.

Nočne zapore predora Karavanke

16.9.2013|Promet

Predor Karavanke bo v noči s srede na četrtek (z 18. na 19. september) zaradi del zaprt za ves promet. Med zaporo predora, od 22.00 do 6.00, bo obvoz za tovorna vozila po avtocesti prek Vidma (I) ali Gradca (A), medtem ko bo obvoz preko Korenskega sedla dovoljen samo za osebna vozila, za počitniške prikolice in avtodome pa priporočamo prehod Rateče.

Evropski teden mobilnosti 2013

16.9.2013|Okolje

Vaš korak za čistejši zrak 22.september je evropski dan brez avtomobila, s katerim se zaključuje tudi evropski teden mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra. Letošnja osrednja tema - VAŠ KORAK ZA ČISTEJŠI ZRAK - nas želi spomniti na to, da lahko vsak posameznik s svojimi potovalnimi navadami veliko stori za čistejši zrak. Cestni promet je največji vir emisij delcev in drugih onesnaževal, pomembno pa prispeva tudi k izpustom toplogrednih plinov. Študije Svetovne zdravstvene organizacije kažejo, da dihanje zraka, …

Mehika ukleščena med tropsko nevihto in orkan; 24 žrtev

16.9.2013|Okolje

Tropska nevihta Manuel je udarila v mehiško tihooceansko obalo, orkan Ingrid pa grozi na drugi strani, ob Atlantskem oceanu. V neurjih je umrlo 24 ljudi, na tisoče so jih evakuirali.

Teden mobilnosti - namesto v avtomobil raje na kolo, avtobus ali peš

16.9.2013|Okolje

V 32 slovenskih občinah, prav tako tudi v večini evropskih držav in v 153 kitajskih mestih, se začenja 'teden mobilnosti'. Ponekod bodo začasno zaprti deli ulic.

Uporaba ozonu škodljivih snovi

16.9.2013|Okolje

Ob dnevu zaščite ozonske plasti Slovenija se je kot podpisnica Montrealskega protokola in tudi kot članica EU zavezala, da bo ščitila ozonsko plast. Naša država ni nikoli proizvajala ozonu škodljivih snovi, jih je pa uporabljala za različne namene: - hladilne pline v klimatskih napravah, napravah za hlajenje, toplotnih črpalkah, - gasilna sredstva v sistemih za gašenje in gasilnih aparatih, - topila, - potisne pline v aerosolih, - penilna sredstva pri proizvodnji izolacijske pene. Slovenija je znižala porabo …

Mednarodni dan zaščite ozonske plasti

15.9.2013|Okolje

Zdravo ozračje – prihodnost, ki jo želimo 16. september, je Organizacija ZN za okolje razglasila za mednarodni dan zaščite ozonske plasti in tako obeležila obletnico podpisa Montrealskega protokola, ki so ga sprejeli na ta dan leta 1987 in z njim predpisali stopnjo omejevanja proizvodnje in uporabe ozonu nevarnih snovi. Kasneje so ga večkrat dopolnili in ukrepe še poostrili. Slovenija je pogodbenica Montrealskega protokola, ratificirala je tudi vse preostale amandmaje in prilagoditve ter področje ravnanja z ozonu škodljivimi snovmi v …

Slovenski gobarji bolj praznih rok čakajo polno luno

15.9.2013|Okolje

Do konca avgusta je bila, predvsem zaradi poletne suše, razen na Gorenjskem in na zahodu države, letošnja gobarska sezona najslabša v zadnjih stotih letih.

Avtomobili so glavni onesnaževalci zraka v mestih

15.9.2013|Okolje

Letošnji evropski teden mobilnosti bo potekal pod sloganom Vaš korak za čistejši zrak, s katerim želijo opozoriti, da imajo ljudje sami moč, da dosežejo spremembe v prizadevanjih za čistejši zrak.

Hongkonške oblasti nad apetit po plavutih morskega psa

14.9.2013|Okolje

Hongkonška vlada bo prekinila strežbo plavuti morskega psa in modroplavutega tuna na uradnih dogodkih. Povpraševanje po plavutih morskega psa je namreč močno razredčilo določene pasme te živali.

River Rhine commended for river basin management

13.9.2013|Voda

The River Rhine has won the first ever International River Foundation (IRF) European River Prize, which is given for remarkable achievements in integrated river basin management. The other finalists were the Órbigo River in Spain, the Upper Drau in Austria, and the Mura-Drava-Danube in Central Europe.

Zbranih več kot 21.000 podpisov proti privatizaciji vodnih virov

12.9.2013|Okolje

Predstavniki sindikatov so državnim predstavnikom predali več kot 21. 000 podpisov, zbranih v okviru evropske pobude Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica! Voda je javna dobrina in ne blago!

Kenijski čudež - pod površjem ogromne vodne zaloge

12.9.2013|Okolje

V enem najbolj sušnih predelov Kenije so raziskovalci, ki so bili na lovu za nafto, odkrili ogromne zaloge podzemne vode, ki bi ob primerni uporabi lahko za vso državo zadostovala za 70 let.

Slovenija bo na račun lanskih poplav dobila 14 milijonov evrov pomoči

11.9.2013|Voda

Evropski parlament je Sloveniji odobril 14 milijonov evrov pomoči iz evropskega solidarnostnega sklada za spoprijemanje s posledicami lanskih poplav. Pomoč morajo potrditi še članice EU-ja.

Zapore dolenjske avtoceste zaradi gradnje protihrupne zaščite

11.9.2013|Promet

Za petek, 13. 9. 2013, je načrtovan začetek gradnje protihrupne zaščite na dolenjski avtocesti A2, in sicer med razcepom Malence in priključkom Škofljica (Kočevje). Dela bodo potekala izmenično na obeh smernih voziščih avtoceste.

Deževna sreda, ponekod močnejši nalivi

11.9.2013|Okolje

Danes in v prvi polovici noči na četrtek bodo v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji še mogoči močnejši nalivi. Ponoči je voda zalivala kleti in podvoze zlasti na severovzhodu države.

272

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani