Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Europe successfully phasing out known ozone layer-harming chemicals

16.9.2014|Okolje

Chemicals which damage the ozone layer continue to be phased out in the European Union, according to the latest data from the European Environment Agency (EEA).

Uspešna presoja kemijsko analitskega laboratorija

15.9.2014|Okolje

Dne 9.septembra 2014 je bil na ARSO izveden redni nadzorni obisk Slovenske akreditacije, ki presoja usposobljenost laboratorijev za opravljanje analiz v skladu s standardom SIST EN ISO/IEC 17025:2005. Presojan je bil Kemijsko analitski laboratorij. Pregled je ponovno pokazal, da je sistem vodenja v laboratoriju dobro vzdrževan in da laboratorij pri svojem delu izpolnjuje vse zahteve standarda. V kemijsko analitskem laboratoriju izvajamo analize površinskih voda, padavin in trdnih …

Poplave na Hrvaškem še vedno ogrožajo mesta in vasi

15.9.2014|Voda

Zaradi močnega deževja, ki je v zadnjih petih dneh zajelo Hrvaško, državi še vedno grozijo poplave. Najhuje je v karlovški, siško-moslavški in medžimurski županiji.

Foto: Večmilijonska škoda v Kostanjevici na Krki. Na pomoč tudi vojska.

15.9.2014|Voda

Stanje po poplavah v vzhodni Sloveniji se počasi umirja.

Video: Slovenija dobila prvaka med letečimi psi, najdlje je skočil whippet

14.9.2014|Okolje

Mali angleški hrt Ra, ki ga je lastnica junija dobila v zavetišču, je postal državni prvak v skokih v vodo. Skočil je kar 627 cm in za 11 centimetrov ugnal rotvajlerja Goocha.

Foto: Krka se počasi umika, veliko težav tudi v Pomurju in Podravju

14.9.2014|Voda

Krka, ki je povsem poplavila Kostanjevico na Krki, je sredi dneva začela počasi upadati, prav tako tudi na območju Šentjerneja. V obeh občinah pa v ponedeljek ne bo šolskega pouka.

Foto: Vzhod Slovenije pod vodo, najhuje je v Posavju in ob Krki

13.9.2014|Okolje|Voda

Za porečje Krke velja rdeči alarm, Kostanjevico na Krki je voda odrezala od sveta. Še vedno naraščata Mura in Sava. V okolici Vranskega pa je voda zahtevala tudi smrtno žrtev.

Arso opozarja: Ponoči bodo reke poplavljale

12.9.2014|Voda

Predvidoma v zelo deževni noči na soboto in v soboto bodo reke predvsem v vzhodni polovici države narasle in poplavljale, opozarja Arso. Najbolj naj bi narasla Krka.

Opozorilo pred naraščanjem vodotokov

12.9.2014|Voda

Zaradi predvidene večje količine padavin bodo reke v noči na soboto in v soboto predvsem v vzhodni polovici države ponovno močneje narasle. Reke bodo poplavljale. Predvsem reka Krka bo poplavljala na širšem poplavnem območju. Po nekaterih izračunih obstaja možnost, da bodo vodotoki naraščali hitreje in v večjem obsegu, kot ponavadi.V tem primeru se bo stopnja ogroženosti zaradi poplav lahko marsikje bistveno povečala. Pozivamo vse prebivalce in ustrezne službe na ogroženih območjih, da …

Teden mobilnosti pod sloganom Naše ulice, naše odločitve

12.9.2014|Okolje

V tednu od 16. 9. 2014 do 22. 9. 2014 Tudi letos bo od 16. do 22. septembra potekal Evropski teden mobilnosti pod sloganom »Naše ulice, naše odločitve«. Slogan odraža pomen kakovostne ureditve prostora za pešce, kolesarje in uporabnike javnega prevoza in nagovarja vsakega posameznika, da je soodgovoren za prostor, v katerem živimo. Spodbujanje hoje, kolesarjenja in uporabe javnih prevoznih sredstev na najbolj učinkovit način, s pozitivnimi izkušnjami, bo dolgoročno obrodilo sadove v smislu spremenjenih potovalnih in gibalnih navad …

Brod na Mostecu je narasla Sava odnesla

12.9.2014|Okolje

Edini brod na Savi pri Mostecu, ki še vozi, je v četrtek zvečer odneslo, saj sta narasla Sava in večje drevo odtrgala sponko na jekleni vrvi.

Mednarodni dan zaščite ozonske plasti

12.9.2014|Okolje

16. september Letos mednarodni dan zaščite ozonske plasti poteka pod naslovom "Zaščita ozonske plasti: poslanstvo se nadaljuje". Na ta dan je bil leta 1987 podpisan Montrealski protokol, katerega podpisnica je tudi Slovenija. Generalna skupščina ZN pa je 16. september z resolucijo leta 1994 določila za mednarodni dan zaščite ozonske plasti. Pod okriljem Okoljskega programa Združenih narodov vsako leto po svetu potekajo številne dejavnosti in dogodki, ki opozarjajo na potrebo po varovanju zaščitne ozonske …

Zaradi velike namočenosti tal se lahko utrgajo plazovi

12.9.2014|Okolje

Zaradi velike namočenosti tal še vedno obstaja nevarnost proženja zemeljskih plazov, opozarja Arso. Nekaj plazov, ki so se sprožili v zadnjih dneh, so že sanirali.

Medvedka Danica v Italiji poginila med uspavanjem

11.9.2014|Okolje

Slovensko medvedko v Italiji so v noči na četrtek uspavali, med postopkom pa je poginila. Lovili so jo, ker je pred enim mesecem med obrambo mladičkov ugriznila gobarja. Danica oz.

Zaradi neviht na Hrvaškem razglasili rdeči alarm

11.9.2014|Okolje

Južni del Hrvaške je že nekaj dni v primežu hudih neviht in nalivov. Hidrometeorološki zavod je pred novim neurjem razglasil rdeči alarm za območje Dalmacije in Like.

Ozonski plašč Zemlje se obnavlja

11.9.2014|Okolje

Prvič po 35 letih se je začel ozonski plašč okoli Zemlje obnavljati, kar je posledica prepovedi uporabe škodljivih plinov (CFC), ki so se uporabljali v hladilnikih in pršilih, kažejo ugotovitve . . .

Nemirno vreme vztraja: še vedno nevarnost zemeljskih plazov

11.9.2014|Okolje

Zaradi velike količine padavin je možnost zemeljskih plazov močno povečana, ob močnem deževju pa lahko hitro narastejo manjši vodotoki, opozarjajo vremenoslovci in geologi.

Dela na avtocesti mimo Unca

10.9.2014|Promet

Začelo se je postavljanje zapore za obnovo dela primorske avtoceste mimo priključka Unec.

Zapora priključka Unec

10.9.2014|Promet

Prihodnji teden se bodo predvidoma začela dela na primroski avtocesti mimo priključka Unec. Zaprta bo polovica avtoceste, promet pa bo potekal po drugi polovici dvosmerno. Predvidena je tudi zapora priključka Unec.

Zapora priključka Unec

10.9.2014|Promet

Priključek Unec – uvoz proti Ljubljani in izvoz iz smeri Kopra bosta zaprta od 15.09.2014 do 15.10.2014 – en mesec.

235

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani