Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Tajfun Phanfone na Japonskem odnesel dve življenji

6.10.2014|Okolje

Japonsko je dosegel močan tajfun Phanfone, ki je zahteval dve smrtni žrtvi, pet ljudi pogrešajo. Oblasti so odredile evakuacijo za 50. 000 prebivalcev.

Foto: Preživite konec tedna v družbi konj

4.10.2014|Okolje

Društvo za zaščito konj Velenje že petič zapored na široko odpira vrata. Ta konec tedna, danes in še jutri, vas pričakujejo v Orovi vasi pri Polzeli. Tako danes kot jutri je dogajanje res pestro.

Število divjih živali se je v zadnjih 40 letih prepolovilo

4.10.2014|Okolje

4. oktober je posvečen svetovnemu dnevu živali, s katerim po svetu zaznamujejo živalsko življenje v vseh oblikah in človekov odnos do živalskega sveta.

Zasedanje UO Centra za upravljanje suše za JV Evropo

3.10.2014|Okolje

V Budimpešti od 2. do 4. oktobra 2014 poteka četrti sestanek mednarodnega upravnega odbora Centra za upravljanje suše za jugovzhodno Evropo, ki ima sicer sedež na Agenciji RS za okolje. Udeležujejo se ga predstavniki vseh trinajstih držav članic centra. Slovenijo zastopajo strokovnjaki Agencije RS za okolje, ki sestanek vodijo in koordinirajo njeno delo. Zaključki, ki jih bo sprejel upravni odbor bodo začrtali delo centra za obdobje do leta 2016. Tokratni sestanek poteka pod okriljem …

Reducing noise pollution - success stories

3.10.2014|Okolje

A project in Ireland has won the European Soundscape Award 2014 for its work on acoustic planning and urban sound design. The prize, presented by the European Environment Agency (EEA) on Thursday evening in Bern, recognises initiatives that can help reduce noise and create healthy soundscapes.

Predstavitev projekta za oceno količinskega stanja podzemne vode

2.10.2014|Okolje

Agencija RS za Okolje izvaja projekt Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji, bolj znanega pod akronimom BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve. Projekt je del evropskega Operativnega programa za razvoj okoljske in prometne infrastrukture v obdobju 2007-2013. Kohezijski sklad Evropske unije prispeva 85 %, slovenski državni proračun pa 15 % ocenjene vrednosti projekta. V okviru tega projekta smo predstavili nalogo …

Foto: Cenejši izdelki, ki hitreje dotrajajo, so le odraz plehkosti današnje družbe

2.10.2014|Okolje

Popolnost japonskih rokodelcev, trajnost, kakovost in domiselni pristop k oblikovanju lesa odlikujejo izdelke slovenskega podjetja Studio Drevo. Le kako bi sicer pojasnili pitje čaja z Meduze?

Kalifornija začenja nacionalno vojno proti plastičnim vrečkam

1.10.2014|Okolje

Guverner ameriške zvezne države Kalifornije Jerry Brown je podpisal zakon o prepovedi uporabe plastičnih vrečk, ki bo začela veljati julija 2015.

V Nemčiji dodatne ugodnosti za električne avtomobile

30.9.2014|Okolje

Nemška zvezna vlada želi z dodatnimi ugodnostmi za električne avtomobile spodbuditi kupce k nakupu, a kritiki opozarjajo, da zakonska podlaga ni dovolj dobra.

Uspešno svetovno prvenstvo reševalnih psov

30.9.2014|Okolje

Na Goriškem se je končalo 20. IRO Svetovno prvenstvo reševalnih psov. Slovenci so bili odlični - Borut Modic je bil srebrn, Andrej Žunič pa bronast.

Prihajajo novi električni avtomobili, a težave z njihovim polnjenjem ostajajo

30.9.2014|Okolje

"Slovenija na letni bazi uvozi za približno dve milijardi evrov tujih energentov. Če bi zmogli te energente nadomestiti z domačimi viri, bi imeli zares veliko zgodbo!” S temi besedami je Danijel . . .

Število divjih živali se je od leta 1970 prepolovilo

30.9.2014|Okolje

Število divjih živali se je v zadnjih štiridesetih letih zmanjšalo za več kot polovico. Najhujše je stanje pri vodnih živalih, saj jih je za kar 76 odstotkov manj.

Predstavitev projekta za oceno količinskega stanja podzemne vode

30.9.2014|Okolje

Agencija RS za Okolje izvaja projekt Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji, bolj znanega pod akronimom BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve. V okviru tega projekta bomo predstavili nalogo "Ekspertno numerični sistem za podporo odločanju na aluvialnih telesih podzemnih voda Slovenije". Namen naloge je bil povezati Vodno knjigo s samostojnim ekspertno numeričnim sistemom, ki za pripovršinske vodonosnike vodnih teles …

Na Filipinih postavili rekord v največjem številu posajenih dreves

29.9.2014|Okolje

Na Filipinih so (neuradno) postavili rekord v največjem številu posajenih dreves v eni uri. V okviru narodnega programa pogozdovanja so namreč posadili kar 3,2 milijona sadik.

Climate-forcing F-gases – new report published

29.9.2014|Vreme

Fluorinated gases (F-gases) are emitted into the atmosphere in relatively small quantities, but their effect on climate change is increasingly significant. These substances are very powerful greenhouse gases, with a warming effect thousands of times greater than CO2 in many cases.

Zmeren potres v bližini Črnomlja

29.9.2014|Potresi

Seizmologi so sporočili, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 9. 01 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa v bližine Vinice pri Črnomlju.

Foto: Nenaden izbruh ognjenika na Japonskem, 30 pohodnikov naj bi umrlo

28.9.2014|Okolje

Japonski reševalci so blizu vrha ognjenika Ontake, ki je v soboto nenadoma izbruhnil, našli 30 pohodnikov, ki ne kažejo znakov življenja.

Posvojite žival: letos rekordno število brezdomnih mačk

28.9.2014|Okolje

Vsa slovenska zavetišča in društva, ki sprejemajo brezdomne živali, se letos spopadajo s številnimi brezdomnih mačk.

Lastniki gozdov vse manj strpni do lakomnih nabiralcev

27.9.2014|Okolje

Lastniki gozdov so do nabiralcev gozdnih plodov vedno nestrpnejši - in to z razlogom, kajti pritisk na gozdove je čedalje večji.

10. obletnica izgradnje mreže potresnih opazovalnic

25.9.2014|Potresi

Nova aplikacija za samooceno potresne ogroženosti objekta Potrese v Sloveniji s seizmografi beležimo že od leta 1897, ko je dve leti po Velikonočnem potresu 1895, ki je močno prizadel Ljubljano, Albin Belar postavil prvo potresno opazovalnico v takratni Avstro-Ogrski monarhiji. Od leta 2004 deluje v Sloveniji mreža sodobnih potresnih opazovalnic, ki letno zazna več tisoč potresov z žarišči v Sloveniji in po vsem svetu. Mrežo sestavlja 25 opazovalnic razporejenih po celotni državi, ki so opremljene s trikomponentnimi širokopasovnimi seizmometri in …

233

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani