Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Na Islandiji po preplahu zaradi bruhanja vulkana znižali stopnjo alarma

29.8.2014|Okolje

Islandske oblasti so znova odprle zračni prostor nad ognjenikom Bardarbunga.

Vlada našla denar za čebelarje, gozdarje, Posočje in Polhov Gradec

28.8.2014|Potresi

Vlada je prerazporedila okoli 1,6 milijona evrov znotraj proračuna ministrstva za kmetijstvo in okolje, s čimer je zagotovila dodaten denar za gozdarje in čebelarje, za popotresno obnovo v Posočju . . .

Razbili združbo največjih uničevalcev amazonskega gozda

28.8.2014|Okolje

Brazilska policija je razbila kriminalno združbo oziroma največjo uničevalko amazonskega deževnega gozda. S sekanjem dreves in nezakonito prodajo je zaslužila 220 milijonov dolarjev.

Po krajevnih neurjih končno sonce: v petek 25, na Primorskem 28 stopinj

28.8.2014|Okolje

Krajevna neurja so v zadnji noči nekaj težav povzročila predvsem na Gorenjskem in v Ljubljani. Vremenoslovci za četrtek in prihodnje dni napovedujejo izboljšanje vremena.

Zaradi močnih nalivov gasilci črpali vodo iz številnih hiš

27.8.2014|Okolje

Močno deževje, ki je zajelo osrednjo Slovenijo, je povzročilo nemalo dela gasilcem, ki so črpali vodo iz kleti na Škofjeloškem in v Kranju.

Greater Horn of Africa Climate Outlook Forum

27.8.2014|Vreme

The Greater Horn of Africa Climate Outlook Forum has issued its regional climate outlook for the September to December period, which is an important rainfall season for the equatorial sector.

Call for Stronger Action on Health and Climate

27.8.2014|Vreme

A top-level conference convened by the World Health Organization (WHO) has underlined the need for stronger action on climate-related health risks which are expected to be aggravated by climate change.

Izliv gnojnice iz bioplinarne, poginilo bi lahko na tisoče rib

27.8.2014|Okolje

V Radmožancih pri Lendavi se je iz tamkajšnje bioplinarne izlila večja količina gnojnice. Rib iči se bojijo, da bo prišlo do onesnaženja in pogina rib v reki Ledavi.

ARSO na 52. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

27.8.2014|Okolje

Predstavitev vremenskih, podnebnih in agrometeoroloških informacij Strokovnjaki ARSO smo na sejmu sodelovali na dveh dogodkih, na katerih smo predstavili informacije in izdelke, ki jih ARSO ponuja v pomoč kmetovalcem. Prvi dogodek je bila okrogla miza Ministrstva za kmetijstvo in okolje z naslovom "Prilagajanje na podnebne spremembe - neprehodna ovira ali izziv?", drugi pa v organizaciji Zavarovalnice Triglav z naslovom "Vremenske spremembe in s tem povezani trendi v kmetijstvu in zavarovalništvu". ARSO poleg izmerjenih podatkov in napovedi vremena ter …

Sloveniji po žledolomu 18,4 milijona evrov iz solidarnostnega sklada EU-ja

27.8.2014|Okolje

Slovenija bo zaradi žledoloma iz sklada EU-ja lahko dobila do 18,4 milijona evrov, so sporočili iz Bruslja. Celotno škodo je slovenska vlada ocenila na 429,4 milijona.

Prometna opozorila za prihajajoči konec tedna

27.8.2014|Promet

Nekaj opozoril za prihajajoči konec tedna:

V Jadranskem morju opazili prvega albino delfina

26.8.2014|Okolje

Junija so raziskovalci hrvaškega inštituta za zaščito morja Plavi svijet v Jadranskem morju prvič posneli albino delfina. Presenetljivo je tudi to, da ga družba ni izločila.

Vremenske razmere v času cvetenja glavnih medonosnih rastlin

25.8.2014|Okolje

So čebele lačne zaradi neugodnih vremenskih razmer? Na Agenciji RS za okolje smo preverili, kakšne so bile vremenske razmere (temperatura zraka, količina padavin) v času cvetenja kostanja, akacije, lipe in lipovca. Ocenjujemo, da so bile vremenske razmere v času spomladanske rasti in cvetenja (topla zima, menjava hladnih in toplih obdobij v zgodnjem poletju in velika pogostnost padavinskih dni spomladi in v visokem poletju) glavnih medonosnih rastlin (akacija (Robinia pseudacacia), lipa (Tilia platyphyllos), lipovec (Tilia cordata), kostanj …

WMO calls for greater investments in weather and climate services in Small Island Developing States

25.8.2014|Vreme

Recognizing that Small Island Developing States (SIDS) are particularly vulnerable to climate impacts such as sea-level rise, reduced fisheries catch, droughts, floods, coastal surges, and typhoons (also known as hurricanes and cyclones), the World Meteorological Organization is urging SIDS and their partners to collaborate on developing stronger weather and climate services.

Successful World Weather Open Science Conference

25.8.2014|Vreme

The World Weather Open Science Conference, attended by more than 1,000 meteorologists, forecasters, social scientists and application developers from over 50 countries, has laid the foundations to face future challenges. The highly successful conference, held in Montreal from 16 to 21 August, reviewed the rapid progress made in weather science and forecasting over the last decade and investigated the possibilities for further scientific breakthroughs in the years ahead.

Jesen in zima bosta slabi?

24.8.2014|Okolje|Vreme

"Veste, takšno vreme smo napovedali že decembra, zame to ni nikakršno presenečenje. Smo namreč v kitajskem letu lesenega konja, in pričakovati je bilo leto nesreč, poplav, tudi potresov," pravi Dušan Kaplan z Blok, ki že vrsto let opazuje in preučuje ljudske modrosti, tudi njene povezave z vremenom.

Multinacionalke ogrožajo družinske kmetije

24.8.2014|Okolje

Družinsko kmetovanje je temeljna oblika kmetovanja in tudi EU je spoznal, da je najboljši nosilec te dejavnosti, ki močno upošteva okoljski vidik, je pa tudi ranljivo zaradi pritiska multinacionalk.

Foto: Simpsonovec rešil več kot 400 činčil: To je vaš zadnji dan zlorabe, prvi dan svobode

24.8.2014|Okolje

Američan Samuel "Sam" Simon, eden izmed ustvarjalcev kultne animirane serije Simpsonovi, je v sodelovanju z organizacijo za zaščito živali PETA rešil več kot 400 činčil.

Ob prebujenem islandskem ognjeniku še močnejši potres

24.8.2014|Potresi

Potem ko je Islandija zaradi dejavnosti ognjenika Bardarbunga razglasila rdeči alarm za letalski promet, je območje okoli ognjenika stresel nov močnejši potres z magnitudo 5,3.

Pozor, mogoči so nalivi in sunki vetra. Porastejo lahko hudourniki.

23.8.2014|Okolje

Popoldne in v prvem delu noči na nedeljo so ob nevihtah predvsem v južni Sloveniji mogoči močni nalivi in sunki vetra, opozarjajo vremenoslovci.

237

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani