Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Vote for your favourite environmental photo

15.10.2014|Okolje

The European Environment Agency's photography competition 'Environment & Me' has closed. But you can still participate by voting for your favourite pictures.

Kolpa bo nocoj poplavljala

15.10.2014|Okolje|Voda

Po podatkih Arsa je Kolpa v zgornjem toku že presegla opozorilni pretok in še narašča, opozorilni pretok na Kolpi pa bo presežen tudi v spodnjem toku. Kolpa bo po podatkih agencije za okolje (Arso) . . .

Extreme weather driving countries to adapt to climate change

14.10.2014|Vreme

Adapting to climate change has reached the political agenda in most European countries, according to the most comprehensive analysis of adaptation in Europe published to date. Extreme weather events and EU policies were the most common reasons for beginning to address adaptation.

Deževna bilanca poletja: v 93 dneh nas je zmočilo vsaj 40-krat

12.10.2014|Okolje

Občutek, da je bilo v letošnjem poletju veliko deževnih dni, nas ni varal, kaže poročilo, ki ga je pripravila Agencija RS za okolje (Arso).

Ciklon Hudhud pustoši na vzhodni obali Indije

12.10.2014|Okolje

Zaradi pustošenja močnega ciklona Hudhud po vzhodni obali Indije, ki potuje s hitrostjo do 200 kilometrov na uro, je moralo svoje domove zapustiti 400. 000 ljudi. Poročajo o treh smrtnih žrtvah.

V brežiškem gradu so iskali posvojitelje za živali

12.10.2014|Okolje

Ob Svetovnem dnevu živali je Društvo PoPasje v brežiškem gradu pripravilo dobrodelno prireditev z nazivom »Skupaj za živali«.

Pasje borbe: Nevarnih psov ni. Nevarni so ljudje, ki pse naredijo takšne!

12.10.2014|Okolje

"Mi se gremo neko Evropo, ni pa države, ki ima slabšo zakonodajo od nas," so glede varstva in zaščite živali v Sloveniji kritični v skupini Ustavimo pasje borbe.

Japonski preti nova nevarnost - tajfun Vongfong

11.10.2014|Okolje

Po tajfunu Phanfone, v katerem je umrlo šest ljudi, se Japonski približuje drugi tajfun v tednu dni. Vongfong je dosegel območje južnega otočja Okinava, kjer je pustil razdejanje.

Poročilo o deževnem poletju 2014

10.10.2014|Voda

Poletje 2014 je izstopalo po nadpovprečni višini padavin, še posebej po 15. juniju; pogoste in občasno tudi zelo obilne padavine so se nadaljevale še v prvo polovico septembra. Padavine so povzročale nevšečnosti in škodo; prožili so se tudi številni zemeljski plazovi, vzhodni del države so prizadele celo obsežne poplave. V obdobju med 15. junijem in 15. septembrom je padlo več kot 400 mm padavin, na severovzhodu in jugozahodu, in več kot 900 mm na severozahodu in severu države. Velik del države je dobil med 550 in 700 mm padavin.

Krškopoljski prašič - edina slovenska avtohtona pasma

8.10.2014|Okolje

V Sloveniji imamo le eno ohranjeno avtohtono pasmo prašičev, to je krškopoljski prašič. Najstarejši zapisi o njem segajo v leto 1851.

WMO/Oman International Workshop on Tropical Cyclone Forecasting

8.10.2014|Vreme

The Sultanate of Oman and WMO sponsored a workshop to improve operational tropical cyclone forecasting and warning, through providing training for forecasters in the most up-to-date techniques.

359 kilogramov komunalnih odpadkov na vsakega Slovenca

8.10.2014|Okolje

V letu 2013 je prebivalec Slovenije v povprečju proizvedel 359 kilogramov komunalnih odpadkov. Količina se le malo zmanjšuje, se pa povečuje ločeno zbiranje odpadkov.

Lafarge Cement še vedno uporablja močno onesnažujoč petrolkoks

8.10.2014|Okolje

Inšpekcijski nadzor v Lafargeu Cementu je ugotovil, da cementarna kot energent pri obratovanju uporablja petrolkoks, ki zelo onesnažuje okolje.

Evro za sadiko - drobiž za vse, kar nam drevo ponuja

7.10.2014|Okolje

Večina v žledolomu poškodovanih gozdov se bo obnovila sama, del pa jih bo treba znova zasaditi.

Tajfun Phanfone na Japonskem odnesel dve življenji

6.10.2014|Okolje

Japonsko je dosegel močan tajfun Phanfone, ki je zahteval dve smrtni žrtvi, pet ljudi pogrešajo. Oblasti so odredile evakuacijo za 50. 000 prebivalcev.

Foto: Preživite konec tedna v družbi konj

4.10.2014|Okolje

Društvo za zaščito konj Velenje že petič zapored na široko odpira vrata. Ta konec tedna, danes in še jutri, vas pričakujejo v Orovi vasi pri Polzeli. Tako danes kot jutri je dogajanje res pestro.

Število divjih živali se je v zadnjih 40 letih prepolovilo

4.10.2014|Okolje

4. oktober je posvečen svetovnemu dnevu živali, s katerim po svetu zaznamujejo živalsko življenje v vseh oblikah in človekov odnos do živalskega sveta.

Zasedanje UO Centra za upravljanje suše za JV Evropo

3.10.2014|Okolje

V Budimpešti od 2. do 4. oktobra 2014 poteka četrti sestanek mednarodnega upravnega odbora Centra za upravljanje suše za jugovzhodno Evropo, ki ima sicer sedež na Agenciji RS za okolje. Udeležujejo se ga predstavniki vseh trinajstih držav članic centra. Slovenijo zastopajo strokovnjaki Agencije RS za okolje, ki sestanek vodijo in koordinirajo njeno delo. Zaključki, ki jih bo sprejel upravni odbor bodo začrtali delo centra za obdobje do leta 2016. Tokratni sestanek poteka pod okriljem …

Reducing noise pollution - success stories

3.10.2014|Okolje

A project in Ireland has won the European Soundscape Award 2014 for its work on acoustic planning and urban sound design. The prize, presented by the European Environment Agency (EEA) on Thursday evening in Bern, recognises initiatives that can help reduce noise and create healthy soundscapes.

Predstavitev projekta za oceno količinskega stanja podzemne vode

2.10.2014|Okolje

Agencija RS za Okolje izvaja projekt Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji, bolj znanega pod akronimom BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve. Projekt je del evropskega Operativnega programa za razvoj okoljske in prometne infrastrukture v obdobju 2007-2013. Kohezijski sklad Evropske unije prispeva 85 %, slovenski državni proračun pa 15 % ocenjene vrednosti projekta. V okviru tega projekta smo predstavili nalogo …

232

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani