Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Foto: V nemškem cirkusu so se skotili redki beli levčki

23.8.2014|Okolje

V enem izmed največjih evropskih cirkusov Krone so se razveselili skotitve kar štirih levjih mladičev, ki so snežno bele barve.

World Weather Open Science Conference Assesses Future Challenges

22.8.2014|Vreme

The World Weather Open Science Conference, attended by more than 1,000 meteorologists, forecasters, social scientists and application developers from over 50 countries, has laid the foundations to face future challenges posed by more extreme weather hazards.

Foto: Ponoči je besnelo neurje. Ponekod brez električne energije.

21.8.2014|Okolje|Voda

Neurja, ki so nad deli Slovenije besnela ponoči, so povzročila kar nekaj škode. Ponekod so ostali brez električne energije, ponovno so poškodovane že sanirane ceste v okolici Polhovega Gradca.

Slovenska medvedka Danica razdvaja Italijane: eni za odstrel, drugi za rešitev

20.8.2014|Okolje

"Niso živali tiste, ki motijo ali nadlegujejo človeka, temveč obratno," so besede, s katerimi je legendarni avstrijski alpinist Reinhold Messner stopil v bran slovenski medvedki Danici, ki jo po . . .

Italija načrtuje nov plinski terminal v bližini Devina

20.8.2014|Okolje

Zgodba s plinskim terminalom v Tržaškem zalivu naj bi bila končana, a če ga Italija ne bo gradila v Žavljah, ga bo morda v bližini Devina, samo dva kilometra od slovenske meje.

Država ne vzdržuje vodotokov, potopljeni pridelek pa gnije

18.8.2014|Okolje

Neočiščeni melioracijski jarki in vodotoki so v Prekmurju po zadnjem deževju povzročili veliko škode kmetovalcem. Ne le, da je voda ogrožala hiše, ponekod je pobrala ves pridelek.

Brazilija napreduje v skrbi za deževne gozdove, Indonezija ne

18.8.2014|Okolje

Brazilija je napredovala v prizadevanjih za ohranjanje amazonskega deževnega gozda, na drugem koncu svetu pa se utegnejo indonezijski načrti glede tega spremeniti s prihodom nove vlade.

Ob nalivih lahko vodotoki in hudourniki še vedno naraščajo

15.8.2014|Okolje

Pretoki rek v Alpah in na vzhodu države so veliki, drugje srednji, povsod pa že upadajo. Toda ob močnejših nalivih in nevihtah lahko zvečer narastejo manjši vodotoki in hudourniki, opozarja Arso.

Srbi in Makedonci zaradi vročine dihajo na škrge

14.8.2014|Okolje

Medtem ko je vreme v Sloveniji bolj jesensko kot poletno, v Srbiji in Makedoniji preživljajo prave tropske dni s temperaturami do 40 stopinj Celzija. V Italiji se borijo s požari.

Levček pripeljal čuvaje do materinega trupla

14.8.2014|Okolje

Čuvaji v indijskem narodnem parku Gir so doživeli nevsakdanjo izkušnjo. Levji mladič, ki so mu sledili, jih je vodil do materinega trupla.

Foto: Meteorne vode zalivale kleti, povečana nevarnost plazov

14.8.2014|Okolje|Voda

Nalivi in neurja, ki so Slovenijo zajeli v sredo zvečer, danes pa so se nadaljevali, so povzročili kar nekaj težav, predvsem poplave meteornih vod in nekaj zdrsov zemlje.

Močni nalivi že povzročajo nevšečnosti

13.8.2014|Okolje

Močnejša neurja z obilico dežja so danes zvečer zajela večji del Slovenije. Ponekod že poročajo o težavah zaradi zalitih kleti in vetroloma.

Podrto drevje gnije v gozdovih

13.8.2014|Okolje

Pol leta po žledolomu, ki je podrl 9 milijonov kubičnih metrov drevja v slovenskih gozdovih, leži v gozdovih še okoli 80 odstotkov podrtih dreves, predvsem listavcev, saj je bilo glede na zakonodajo . . .

Čudež na Kitajskem - prvi preživeli pandji trojčki

13.8.2014|Okolje

Kako ponosna mora biti pandja mama Džušjao! Nedavno je skotila trojčke, ki so postali prvi znani preživeli pandji trojčki na svetu.

Nosoroge bodo množično selili pred divjimi lovci

12.8.2014|Okolje

Južnoafriške oblasti bodo iz znamenitega narodnega parka Kruger v varna zatočišča preselile okoli 500 nosorogov zaradi neustavljivega vala divjih lovcev.

V Piranskem zalivu opazili sluz

12.8.2014|Okolje

Morski biologi so opazili sluzaste agregate ali zavese, kot jim pravijo. Te so se pojavljale že v preteklih letih, v večjem obsegu pa nazadnje pred desetimi leti.

Odlagališče NSRAO naj bi začelo delovati leta 2020

12.8.2014|Okolje

Agencija za radioaktivne odpadke (ARAO) je napovedala, da se bo trajno Odlagališče NSRAO v Vrbini gradilo od leta 2017 do 2019, kar je zapisano tudi v investicijskem programu, ki ga je odhajajoči . . .

Meteorologists to make major push for more accurate, long-term and useful weather forecasts over the coming decade

12.8.2014|Vreme

Scientific advances on climate change have been grabbing the headlines this year. Meanwhile, a quiet revolution has been underway in the tightly linked field of meteorology.
Eager to move weather forecasting skill rapidly forward over the next few years, some 1 000 scientists and experts are meeting in Montreal from 16 to 21 August for the first World Weather Open Science Conference to chart the future course of scientific research and its potential for generating new and improved weather services.
"Thanks to major investments in research and observations, today’s five-day forecast is as reliable as the two-day forecast of 20 years ago," said Michel Jarraud, Secretary-General of the World Meteorological Organization.

Neurje poškodovalo veliko cest, sanacija bo dolgotrajna

11.8.2014|Okolje

Neurje je v preteklih dneh povzročilo precej škode na Koroškem in na območju občine Dobrova - Polhov Gradec. Celovita sanacija cest in sproženih plazov bo trajala več mesecev.

Foto: Neurje močno poškodovalo ceste, poplavilo nekaj hiš

10.8.2014|Okolje

Severovzhod Slovenije sta v soboto zvečer močno prizadeli neurji. Voda je zalila nekaj kleti, veter je ruval drevesa in odkrival ostrešja.

238

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani