Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Posnetek iz zraka: Poplave v vasi Bač

12.11.2014|Okolje

Razmere v vasi Bač, skozi katero je skoraj ves dan tekla deroča voda, so se umirile.

Odziv ARSO o (ne)učinkovitosti črpanja EU sredstev

12.11.2014|Okolje

Začudeni smo nad mnenjem Računskega sodišča o neučinkovitem črpanju evropskih sredstev za zmanjšanje škodljivega delovanja voda. ARSO v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture (OP ROPI) za obdobje 2007–2013 izvaja projekt "Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji" (BOBER), ki je financiran iz Kohezijskega sklada. Celoten projekt je naravnan k zmanjšanju škodljivega delovanja voda ter vzpostavljanju trajnostnega razvoja …

Poplave: Najhuje v občini Ilirska Bistrica. Sledijo nove padavine.

12.11.2014|Okolje

Nadaljujejo se težave zaradi vremena. Najhuje je v občini Ilirska Bistrica, kjer je voda obsežno zalila vasi Knežak, Koritnice in Bač.

V Loški dolini se zaradi vode lomi asfalt, ceste zaprli za tovornjake

11.11.2014|Okolje|Voda

Vremenoslovci za Posočje napovedujejo močnejše nalive, ki bi lahko sprožili nove zemeljske plazove, narasle bodo tudi reke na tem območju. Pred naraslimi vodami pa še vedno trepetajo v Loški dolini.

Cross-cutting climate services needed for climate challenges

10.11.2014|Vreme

The latest conclusive evidence about the growing impacts of climate change has yet again highlighted the urgent need for more cross-cutting climate services and partnerships to help communities adapt to extreme weather and to boost disaster resilience.
Progress and challenges in the provision and use of these climate services – which include seasonal forecasts and drought and flood management tools – will be reviewed at the Intergovernmental Board on Climate Services from 10-14 November.

Projekt BOBER v luči vremenskih in poplavnih dogodkov

10.11.2014|Voda

Agencija RS za okolje (ARSO) v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture (OP ROPI) za obdobje 2007–2013 izvaja projekt "Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji". Poimenovan je kot BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve (angl. Better Observation for Better Environmental Response). Celoten projekt je naravnan k zmanjšanju škodljivega delovanja voda ter vzpostavljanju trajnostnega razvoja …

Projekt BOBER v luči vremenskih in poplavnih dogodkov

10.11.2014|Voda

Agencija RS za okolje (ARSO)v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture (OP ROPI) za obdobje 2007–2013 izvaja projekt "Nadgradnja sistema za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji". Poimenovan je kot BOBER, kar je kratica za Boljše Opazovanje za Boljše Ekološke Rešitve (angl. Better Observation for Better Environmental Response). Celoten projekt je naravnan k zmanjšanju škodljivega delovanja voda ter vzpostavljanju trajnostnega razvoja …

Voda v Loški dolini še narašča

10.11.2014|Okolje|Voda

Voda v Loški dolini kljub lepemu vremenu še vedno narašča. V večini drugih občin, ki so jih poplave prizadele, se je sanacija že začela.

Video: Rešili človeško ribico, ki se je znašla v poplavljeni kleti

9.11.2014|Okolje

Narasla voda pa je na površje prinesla tudi zelo redko, nepričakovano gostjo - v vasi Kompolje na Dolenjskem, kamor je bilo mogoče še včeraj priti le s čolnom.

Foto in video: V Loški dolini nivo vode dosegel raven januarskih poplav

9.11.2014|Voda

Tokratne poplave, ki se ponekod na Notranjskem še niso umirile - vodostaji v Loški dolini in na Planinskem ter Cerkniškem polju se še zvišujejo - , so prizadele več kot 1. 300 objektov.

Video: Poplavljeno Ljubljansko barje iz zraka

8.11.2014|Voda

Z nekaterih delov Ljubljanskega barja se voda umika, drugje pa se vodnatost povečuje, a je najhuje vseeno že mimo. Silovitost tokratnih poplav so prvi občutili prebivalci Iške vasi.

Stoletne poplave. Sto let poplav.

8.11.2014|Voda

"Poplave so super plastični primer reševanja težav v Sloveniji. Voda pride, voda gre. Ljudje trpijo. Zgodi se nič. Voda pride," je bil le eden izmed številnih odzivov v slovenski tvitosferi na . . .

Foto in video: Voda na Ilovici narašča počasneje, kot so pričakovali

8.11.2014|Voda

Poplavljanje na Ilirskobistriškem, Cerkniškem in Ljubljanskem barju se umirja.

Video: Kravji trojčki v Prekmurju - Bandi, Linda in Mojca

7.11.2014|Okolje

Na Goričkem v Prekmurju je krava povrgla kar tri teličke. Kravji trojčki so menda prava redkost, zato ni čudno, da se te dni na kmetiji pri Verenovih v Vaneči ustavljajo radovedneži.

Podatki o predvidenem dotoku reke Drave iz Avstrije v Slovenijo

7.11.2014|Okolje

Podatke o dotoku Drave na mejnem profilu s Slovenijo pridobivamo s strani upravljalca hidroelektrarn Verbund v Avstriji. Napovedi pretokov temeljijo na aktualnih napovedih prognostične službe Verbund in se tekom dneva spreminjajo glede na vremenske razmere na avstrijskem Koroškem.

Razmere se slabšajo, spet razglašen rdeči alarm za osrednjo in južno Slovenijo

7.11.2014|Okolje

Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi razmer v južni in osrednji Sloveniji za obe območji razglasila rdečo, najvišjo stopnjo vremenske ogroženosti.

Meteorološka postaja na Kredarici neprekinjeno deluje že 60 let

7.11.2014|Okolje

Podnebne razmere v visokogorju in zgodovina meteoroloških opazovanj na Kredarici Meteorološka postaja na Kredarici je naša edina visokogorska meteorološka postaja. Ko so jo leta 1954 postavili, je bila namenjena predvsem napovedovalcem vremena, ki so sicer razpolagali s precejšnjim številom podatkov iz meteoroloških postaj v nižinah, manjkali pa so jim podatki o dogajanju na večji višini. V času, ko še nismo imeli meritev vertikalnih profilov temperature, vlage, smeri in hitrosti vetra s pomočjo balonov in satelitov, so bile visokogorske meteorološke postaje praktično …

Drava bo naraščala ponoči in v soboto

7.11.2014|Okolje|Voda

Drava je v zgornjem toku v primerjavi z jutranjim pretokom upadla, tako da se razmere na najbolj ogroženih območjih umirjajo. Noč in sobota pa bosta drugačni.

Video: Kritično v Ilirski Bistrici, mogoča zaostritev razmer tudi na Cerkniškem in Igu

7.11.2014|Okolje|Voda

V Sloveniji so trenutno štiri žarišča z zelo ogroženimi območji zaradi poplav. Padavine ne ponehajo, zato bodo reke naraščale še čez noč in v soboto. Hidrologi opozarjajo na štiri kritična območja.

Poveljnik CZ-ja poslancem: Zakaj ne sprejmete boljših rešitev za poplavno varnost?

6.11.2014|Voda

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je poslance pozval, naj prenehajo "politična prepucavanja" in naj kot zakonodajalci sprejmejo boljše rešitve za poplavno varnost.

229

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani