Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Zrak v Begunjah pri Cerknici tak kot drugod po Sloveniji

16.6.2019|Okolje

Tudi v nedeljo, 16. junija, so koncentracije delcev v zraku v Begunjah pri Cerknici primerljive s koncentracijami, izmerjenimi drugod po Sloveniji.

Indonezija vrnila odpadke ZDA: Ne želimo biti smetišče

15.6.2019|Okolje

Indonezija je sporočila, da ne bo postala "smetišče", in ZDA vrnila pet zabojnikov smeti, v katerih bi moral biti le odpadni papir, a so bili polni drugih odpadkov, tudi steklenic, plastike in plenic.

Zrak ni onesnažen, gasilci poročajo o glavobolih

15.6.2019|Okolje

Podatki o kakovosti zraka, izmerjeni dopoldne na mobilni postaji pri osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici, so primerljivi z vrednostmi, izmerjenimi na drugih merilnih postajah po državi, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Kakovost zraka v Begunjah pri Cerknici primerljiva s kakovostjo zraka drugod po Sloveniji

15.6.2019|Okolje

Podatki o kakovosti zraka, izmerjeni na mobilni postaji pri osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici, so primerljivi z vrednostmi, izmerjenimi na drugih merilnih postajah po Sloveniji. Nadaljuje se odvzem vzorcev vode na vodotoku Rak.

Postavitev mobilne postaje za meritve kakovosti zraka v Begunjah pri Cerknici

14.6.2019|Okolje

ARSO je 14. 6. 2019 popoldne postavil mobilno postajo za meritve kakovosti zraka pri Osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici. Z meritvami spremljamo, ali imajo posledice požara v Podskrajniku vpliv na kakovost zunanjega zraka. Spremljali bomo ravni delcev, dušikovih oksidov in ozona.

17 junij - Svetovni dan boja proti širjenju puščav in degradaciji tal

14.6.2019|Okolje

Dan za razmislek o suši Suše, širjenje puščav in degradacija tal so globalni problemi, ki neposredno prizadenejo milijone ljudi. Po podatkih Združenih narodov vsako leto izgubimo 24 milijard ton rodovitne prsti, degradacija tal pa zmanjšuje bruto domači proizvod držav v razvoju do 8 % letno. Tudi Slovenija se sooča z vse pogostejšimi in intenzivnejšimi kmetijskimi sušami. Kljub škodi, ki jo te povzročajo, pa je upravljanje s sušo še vedno nezadovoljivo. Kot odziv na vedno večjo problematiko suš v našem delu …

V Dalmaciji plava mladič morskega psa, ki pa ljudem ni nevaren

14.6.2019|Okolje

V morju med Makarsko in otokom Korčula so v zadnjem tednu že večkrat opazili dva metra dolgega morskega psa.

Odvzem vzorcev vode na mestu preliva požarnih voda v Podskrajniku

14.6.2019|Okolje

Predstavniki ARSO so 14. 6. 2019 dopoldne odvzeli vzorce voda ob lokaciji požara v Podskrajniku, ob prelivu požarnih voda. S predstavniki Inštituta za raziskovanje krasa bodo – glede na smer, v kateri poteka gibanje podzemne vode - določili še druge lokacije vzorčenj podzemnih voda. Ko bodo podatki o kakovosti voda na razpolago, jih bomo objavili.

Po prvih analizah voda in zrak v okolici Fragmata nista onesnažena

14.6.2019|Okolje

Premier Marjan Šarec, ki si je ogledal pogorišče obrata Fragmata v Podskrajniku pri Cerknici, je ocenil, da je najpomembnejše to, "da so prebivalci na varnem". Pohvalil je delo vseh služb, ki so hitro in učinkovito ukrotile in sanirale prve posledice.

Za osem olimpijskih bazenov odpadkov obtičalo v bioplinarni

13.6.2019|Okolje

Lendavska bioplinarna v stečaju ne deluje že dobro leto. V njej je ostalo za osem olimpijskih bazenov odpadkov, ki jih najemnik ni izpraznil. Kot kaže, jih bo na stroške davkoplačevalcev odstranila država.

V vročini po malo popijte veliko tekočine, dehidracija ni šala

13.6.2019|Okolje

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v teh vročih dneh opozarjajo prebivalstvo, da je najpomembnejša hidracija oziroma pitje vode.

Izgubljena žival: starejša siva muca (Lj.)

13.6.2019|Okolje

Izgubljena starejša siva muca v Ljubljani.

Ljubko debeluško, kakapoja, zdaj ogroža še plesen

13.6.2019|Okolje

Kakapoju, ljubkovalno poimenovanem tudi najdebelejša papiga na svetu, ki je že tako izjemno redka, grozi skorajšnje izumrtje, saj jo je napadla nevarna plesen.

Zaradi poplav ob jezeru Como evakuirali več kot tisoč ljudi

13.6.2019|Voda

Sever Italije so v sredo zaradi obilnega deževja in tajanja snega v gorah prizadele poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Lecco na vzhodnem bregu jezera Como, kjer so morali pred vodo in plazovi na varno umakniti več kot tisoč ljudi.

Popolna zapora na cesti G2-104, Moste - Mengeš

13.6.2019|Promet

Na odseku ceste G2-104, Moste - Mengeš, je predvidena popolna zapora odseka Topole - Mengeš, od 22. junija do 7. julija, zaradi izgradnje navezave Mengeške obvoznice. Obvoz v času zapore za vsa vozila, bo po državnih cestah: R2-413, Moste - Duplica, R1-225, Mengeš - Duplica in G2-104 Obvoznici Mengeš.

Popolna zapora na cesti G2-104, Moste-Mengeš

13.6.2019|Promet

Na odseku ceste G2-104, Moste - Mengeš, je predvidena popolna zapora odseka Topole - Mengeš, od 22. junija do 7. julija, zaradi izgradnje navezave Mengeške obvoznice. Obvoz v času zapore za vsa vozila, bo po državnih cestah: R2-413, Moste - Duplica, R1-225, Mengeš - Duplica in G2-104 Obvoznici Mengeš.

MOP pritrdil Arsu: V Petišovcih je treba izvesti presojo vplivov na okolje

12.6.2019|Okolje

Ministrstvo za okolje in prostor je potrdilo sklep Agencije RS za okolje, ki določa, da je treba za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

Climate change puts pressure on Europe’s energy system

12.6.2019|Vreme

All parts of Europe’s energy system, from availability of energy sources to energy consumption, are potentially vulnerable to climate change and extreme weather events, according to a European Environment Agency report, published today. To secure reliable supply of clean energy, Europe’s energy system needs to adapt and become more climate resilient, the report states.

Vlada predlaga odstrel 200 medvedov in 11 volkov

12.6.2019|Okolje

Po predlogu interventnega zakona, ki ga vlada po nujnem postopku pošilja v obravnavo v DZ, bi se do konca aprila 2020 iz narave odvzelo 200 medvedov, lovci pa bi do septembra prihodnjega leta lahko odstrelili tudi 11 volkov.

Trajnostni razvoj: neenakost občin pri pridobivanju sredstev

12.6.2019|Okolje

Ključni težavi podnebnih investicij na lokalni ravni sta neenakost pri prejemanju sredstev, kjer so mestne občine v veliki prednosti glede na druge, in pomanjkljivo sodelovanje med občinami, so ugotovitve okrogle mize o trajnostnem razvoju občin.

6

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani