Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Izgubljena žival: starejša siva muca (Lj.)

13.6.2019|Okolje

Izgubljena starejša siva muca v Ljubljani.

Ljubko debeluško, kakapoja, zdaj ogroža še plesen

13.6.2019|Okolje

Kakapoju, ljubkovalno poimenovanem tudi najdebelejša papiga na svetu, ki je že tako izjemno redka, grozi skorajšnje izumrtje, saj jo je napadla nevarna plesen.

Zaradi poplav ob jezeru Como evakuirali več kot tisoč ljudi

13.6.2019|Voda

Sever Italije so v sredo zaradi obilnega deževja in tajanja snega v gorah prizadele poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Lecco na vzhodnem bregu jezera Como, kjer so morali pred vodo in plazovi na varno umakniti več kot tisoč ljudi.

Popolna zapora na cesti G2-104, Moste - Mengeš

13.6.2019|Promet

Na odseku ceste G2-104, Moste - Mengeš, je predvidena popolna zapora odseka Topole - Mengeš, od 22. junija do 7. julija, zaradi izgradnje navezave Mengeške obvoznice. Obvoz v času zapore za vsa vozila, bo po državnih cestah: R2-413, Moste - Duplica, R1-225, Mengeš - Duplica in G2-104 Obvoznici Mengeš.

Popolna zapora na cesti G2-104, Moste-Mengeš

13.6.2019|Promet

Na odseku ceste G2-104, Moste - Mengeš, je predvidena popolna zapora odseka Topole - Mengeš, od 22. junija do 7. julija, zaradi izgradnje navezave Mengeške obvoznice. Obvoz v času zapore za vsa vozila, bo po državnih cestah: R2-413, Moste - Duplica, R1-225, Mengeš - Duplica in G2-104 Obvoznici Mengeš.

MOP pritrdil Arsu: V Petišovcih je treba izvesti presojo vplivov na okolje

12.6.2019|Okolje

Ministrstvo za okolje in prostor je potrdilo sklep Agencije RS za okolje, ki določa, da je treba za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

Climate change puts pressure on Europe’s energy system

12.6.2019|Vreme

All parts of Europe’s energy system, from availability of energy sources to energy consumption, are potentially vulnerable to climate change and extreme weather events, according to a European Environment Agency report, published today. To secure reliable supply of clean energy, Europe’s energy system needs to adapt and become more climate resilient, the report states.

Vlada predlaga odstrel 200 medvedov in 11 volkov

12.6.2019|Okolje

Po predlogu interventnega zakona, ki ga vlada po nujnem postopku pošilja v obravnavo v DZ, bi se do konca aprila 2020 iz narave odvzelo 200 medvedov, lovci pa bi do septembra prihodnjega leta lahko odstrelili tudi 11 volkov.

Trajnostni razvoj: neenakost občin pri pridobivanju sredstev

12.6.2019|Okolje

Ključni težavi podnebnih investicij na lokalni ravni sta neenakost pri prejemanju sredstev, kjer so mestne občine v veliki prednosti glede na druge, in pomanjkljivo sodelovanje med občinami, so ugotovitve okrogle mize o trajnostnem razvoju občin.

Najdena žival: velik muc (Ljubljana)

12.6.2019|Okolje

Najden velik muc na območju Ljubljane.

Toča tolkla predvsem po južnem delu države

12.6.2019|Okolje

Krajevna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Poškodovane so bile strehe, avtomobili, veter je podrl nekaj dreves.

Slovenijo zajele nevihte s točo

11.6.2019|Okolje

Po nekaj vročih dnevih so naše kraje zajele nevihte, ki jih je ponekod spremljala tudi toča. Vremenoslovci ob tem poudarjajo, da se bo vreme ponoči umirilo.

Malezija ne bo več odlagališče plastike za zahodne države

11.6.2019|Okolje

Malezija je zavrnila več kot tri tisoč ton plastičnih odpadkov, ki so jih tja nezakonito prepeljali iz 14 razvitih držav. Gre za odpadke, ki jih ni mogoče reciklirati.

Arso izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah

11.6.2019|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo predlaga sprejem interventnega zakona o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave z omejeno veljavnostjo. Arso je medtem izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah.

Zmeren potres v okolici Žirov

11.6.2019|Potresi

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 8. 54 26 km zahodno od Ljubljane, v bližini Žirov, zaznali potres z magnitudo 3,0.

Zaradi zlorabe morskih konjičkov kot naravne viagre njihovo število strmo upada

11.6.2019|Okolje

Po grobih ocenah se vsako leto ulovi 37 milijonov morskih konjičkov, ki jih kitajska medicina uporablja kot naravni afrodiziak. Število teh živali se zato hitro znižuje.

Pripravljeni na morske viharje in poplave

10.6.2019|Voda

Poplavljanje nižje ležečih delov obale povzroča ekonomsko škodo, zmanjšuje kvaliteto življenja prebivalcev obalnih območij, ogroža kulturno dediščino in ekosisteme, povzroča škodo na infrastrukturi ter negativno vpliva na razvoj gospodarstva (ribištvo, turizem, …). Agencija Republike Slovenije za okolje izvaja projekt I-STORMS (Integrated Sea sTORm Management Strategies), s katerim želi zmanjšati negativne vplive poplavnih dogodkov na obali s pravočasnimi ter bolj učinkovitimi postopki …

Izgubljena žival: mlada muca (Kranj)

10.6.2019|Okolje

Izgubljena mlada muca v okolici Kranja.

Najdena žival: črna muca (Ljubljana)

10.6.2019|Okolje

Najdena črna muca na območju Ljubljane.

Mikroplastika povsod, celo na Mount Everestu in v Marianskem jarku

8.6.2019|Okolje

Mount Everest, Marianski jarek, arktični led, sneg na Antarktiki. Delce plastike, manjše od petih milimetrov, so znanstveniki poimenovali mikroplastika, in najdemo jih povsod.

5

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani