Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Najdena žival: velik muc (Ljubljana)

12.6.2019|Okolje

Najden velik muc na območju Ljubljane.

Toča tolkla predvsem po južnem delu države

12.6.2019|Okolje

Krajevna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Poškodovane so bile strehe, avtomobili, veter je podrl nekaj dreves.

Slovenijo zajele nevihte s točo

11.6.2019|Okolje

Po nekaj vročih dnevih so naše kraje zajele nevihte, ki jih je ponekod spremljala tudi toča. Vremenoslovci ob tem poudarjajo, da se bo vreme ponoči umirilo.

Malezija ne bo več odlagališče plastike za zahodne države

11.6.2019|Okolje

Malezija je zavrnila več kot tri tisoč ton plastičnih odpadkov, ki so jih tja nezakonito prepeljali iz 14 razvitih držav. Gre za odpadke, ki jih ni mogoče reciklirati.

Arso izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah

11.6.2019|Okolje

Ministrstvo za kmetijstvo predlaga sprejem interventnega zakona o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave z omejeno veljavnostjo. Arso je medtem izdal dovoljenje za odstrel dveh volkov na Blokah.

Zmeren potres v okolici Žirov

11.6.2019|Potresi

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 8. 54 26 km zahodno od Ljubljane, v bližini Žirov, zaznali potres z magnitudo 3,0.

Zaradi zlorabe morskih konjičkov kot naravne viagre njihovo število strmo upada

11.6.2019|Okolje

Po grobih ocenah se vsako leto ulovi 37 milijonov morskih konjičkov, ki jih kitajska medicina uporablja kot naravni afrodiziak. Število teh živali se zato hitro znižuje.

Pripravljeni na morske viharje in poplave

10.6.2019|Voda

Poplavljanje nižje ležečih delov obale povzroča ekonomsko škodo, zmanjšuje kvaliteto življenja prebivalcev obalnih območij, ogroža kulturno dediščino in ekosisteme, povzroča škodo na infrastrukturi ter negativno vpliva na razvoj gospodarstva (ribištvo, turizem, …). Agencija Republike Slovenije za okolje izvaja projekt I-STORMS (Integrated Sea sTORm Management Strategies), s katerim želi zmanjšati negativne vplive poplavnih dogodkov na obali s pravočasnimi ter bolj učinkovitimi postopki …

Izgubljena žival: mlada muca (Kranj)

10.6.2019|Okolje

Izgubljena mlada muca v okolici Kranja.

Najdena žival: črna muca (Ljubljana)

10.6.2019|Okolje

Najdena črna muca na območju Ljubljane.

Mikroplastika povsod, celo na Mount Everestu in v Marianskem jarku

8.6.2019|Okolje

Mount Everest, Marianski jarek, arktični led, sneg na Antarktiki. Delce plastike, manjše od petih milimetrov, so znanstveniki poimenovali mikroplastika, in najdemo jih povsod.

Greta Thumberg prejemnica nagrade Amnesty International

7.6.2019|Okolje

Zaradi edinstvenega vodstva in poguma pri zagovarjanju človekovih pravic je Amnesty International okoljevarstveno aktivistko, švedsko najstnico Greto Thunberg, počastilo z nagrado ambasadorja vesti.  

Večine Evropejcev ne skrbi, kaj jim pade na krožnik

7.6.2019|Okolje

Na predlog ZN-a prvič zaznamujemo svetovni dan varne hrane, katerega osnovni namen je ohraniti zavedanje, kaj za človeštvo pomeni varna hrana in kakšna vrednota ta je.

Kakovost voda nas kliče k odgovornemu turizmu

6.6.2019|Okolje

Stara Fužina, 6. 6. 2019. Predstavniki Agencije Republike Slovenije za okolje, Triglavskega narodnega parka ter Turizma Bled in Turizma Bohinj so predstavili ekološko stanje Blejskega in Bohinjskega jezera ter stanje kopalnih voda in vpliv naraščajočega množičnega turizma na okolje in kakovost življenja. Predstavili pa so tudi, kako se soočajo z izzivi, ki jih prinaša množični turizem in priporočila za trajnostno obnašanje turistov.

Over 85% of European bathing sites rated as excellent for water quality

6.6.2019|Okolje

Just over 85% of bathing water sites across Europe monitored last year met the European Union’s highest ‘excellent’ and most stringent quality standards for water cleanliness, according to the latest annual European bathing water quality report. The results published today give a good indication of where the best quality bathing waters are likely to be found this summer.

Trasa in potek kolesarskega maratona Franja od 7. do 9. junija

6.6.2019|Promet

Kolesarski maraton:

Večerna neurja povzročala težave v vzhodni Sloveniji

6.6.2019|Voda

Celje, Dravograd, Krško, Radlje ob Dravi, Rogaško Slatino, Rogašovce, Šentilj in Vojnik je v sredo zvečer prizadelo neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom. Meteorna voda je na 19 lokacijah poplavila ceste in kletne prostore objektov.

Koliko odpadne embalaže se sploh lahko reciklira?

5.6.2019|Okolje

Ugotovili smo, da je polovica življenjskih potrebščin pakirana v embalažo, ki je ne recikliramo, pravi Jaka Kranjc iz okoljske organizacije Ekologi brez meja, ki je preverjala, kakšna je embalaža izdelkov, po katerih potrošniki najpogosteje segajo.

Vote for your favourite sustainability photos

5.6.2019|Okolje

The final stage of the European Environment Agency’s (EEA) photo competition ‘Sustainably Yours’ showcases 45 photos depicting sustainable food, energy and mobility in Europe. An online vote, opening today, will decide the winner of the Public Choice Award.

Za določene odpadke bodo morali poskrbeti proizvajalci

4.6.2019|Okolje

Ministrstvo za okolje in prostor predlaga, da bi bili proizvajalci izdelkov tudi lastniki organizacij, ki bi skrbele za odpadke iz določene vrste proizvodov.

7

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani