Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Video: Pozor, toča, velika kot teniške žogice

23.6.2013|Okolje

Sever Srbije je v soboto zvečer zajelo hudo neurje. V mestu Inđija v Vojvodini je padala toča, velika tudi kot teniške žogice, ki je poškodovala okoli 30 ljudi, tri med njimi huje.

Hladneje bo, ponekod so se že pojavila neurja

22.6.2013|Okolje

Kot sporoča Agencija RS za okolje, lahko popoldne, zvečer in v prvem delu noči nastane kakšno krajevno neurje. Mogoči so udari strel, sunki vetra, nalivi in pojav toče.

Video: Najgrši na svetu je pes, ki je videti kot fotomontaža

22.6.2013|Okolje

Velika glava, kratke tačke, nerodna racajoča hoja ter mešanica med beaglom, bokserjem in basetom - spoznajte Walleja, zdaj tudi uradno najgršega psa na svetu.

Po vročinskem valu bo ponedeljek prinesel kar nekaj dežja

21.6.2013|Okolje

Ob visokih temperaturah, ki smo jim bili priča pretekle dni, smo vstopili v koledarsko poletje. A vročinski val se končuje, saj bo že prihodnji teden zaznamovalo nestanovitno vreme z nižjimi . . .

Indonezijski gozdni požari v smog ovili Singapur in Malaško ožino

20.6.2013|Okolje

Onesnaženost zraka v Singapurju je presegla vse prejšnje rekordne vrednosti, dim gozdnih požarov iz Indonezije pa je že močno omrtvil življenje v sicer razgibanem velemestu.

Kakovost zraka in zdravje ljudi

19.6.2013|Okolje

Predstavitev v Murski Soboti Agencija RS za okolje (ARSO) je 19. 6. 2013 organizirala v Murski Soboti predstavitev z naslovom » – skupen interes nas vseh« skupaj z Zavodom za zdravstveno varstvo Murska Sobota, Mestno občino Murska Sobota in Inštitutom za varovanje zdravja. Predstavitev je tretja iz niza predstavitev, ki jih namerava Agencija RS za okolje organizirati v letu 2013 po Sloveniji. Namen predstavitev je splošni in strokovni javnosti pokazati podatke o stanju in vplivih onesnaženega …

Unija pripravlja ostrejši nadzor nad hrano, a pot je še dolga

19.6.2013|Okolje

Zadnje afere v živilski industriji so Evropsko komisijo še dodatno utrdile v prepričanju, da je treba poostriti nadzor in postaviti jasne standarde za celotno agroživilsko verigo.

Se bo ponovil kmečki protest s traktorji na mejnih prehodih?

17.6.2013|Okolje

Pred 20 leti so kmetje zaradi težkih razmer s traktorji zaprli mejne prehode. Organizatorji protesta zatrjujejo, da so danes razmere še slabše kot takrat.

Our Natural Europe: conservation stories show importance of local action

17.6.2013|Okolje

When fishermen in the Koster Sea in Southern Sweden understood the value of the ecosystems beneath the waves, they voluntarily agreed to change fishing practices. The area became Sweden’s first marine national park in 2006.

Hrana iz soseščine kot upor proti multinacionalkam - pa še okusnejša je

17.6.2013|Okolje

"Lokalna, ekološka hrana ni več neka alternativa čudaških kmetov, ampak se uveljavlja na trgu. Morda bomo v prihodnje le jedli bolj zdravo," upa Barbara Zrimšek, vodja projekta Village Folk.

Katalog strokovnih znanj za izdelavo okoljskih poročil

17.6.2013|Okolje

Agencija RS za okolje je pripravila katalog strokovnih znanj z vsebinami, ki so zahtevane za iz-delavo okoljskih poročil oziroma poročil o vplivih na okolje in vključuje zakonodajo s področja varstva okolja, ohranjanja narave, varstva in rabe naravnih virov ter kulturne dediščine. Sestavni del kataloga so tudi dodatno zbrana gradiva, ki pojasnjujejo metodologijo presojanja vplivov na okolje, kulturno dediščino ali zdravje ljudi. Katalog je na voljo na spletni povezavi: …

17. junij – svetovni dan boja proti dezertifikaciji in degradaciji tal in suši

14.6.2013|Okolje

Ukrepajmo za prihodnost brez suše 17. junija 1994 je bila sprejeta Konvencija Združenih narodov o boju proti dezertifikaciji/degradaciji tal in suši (UNCCD), zato 17. junij obeležujemo kot dan boja proti dezertifikaciji in degradaciji tal. Tema letošnjega svetovnega dne boja proti dezertifikacji/degradaciji je suša in pomanjkanje vode. Pitna vode je neprecenljiv naravni vir. Več kot 70 % zemeljske površine pokriva voda, vendar pa je od tega le le 2,5 %sladke vode, in še od te količine je po ocenah Razvojnega programa …

Vzhod Hrvaške in Vojvodina pripravljena na podivjano Donavo

13.6.2013|Okolje

Na vzhodu Hrvaške ob Donavi in na nasprotnem srbskem bregu popoldne pričakujejo velik vodni val, ki je povzročil smrtne žrtve in veliko škode v več evropskih državah.

Kakovost zraka in zdravje ljudi

11.6.2013|Okolje

Predstavitev v Murski Soboti Predstavitev problematike onesnaženega zraka v Murski Soboti je tretja iz niza predstavitev, ki jih namerava Agencija RS za okolje organizirati v različnih krajih Slovenije v letu 2013, ki je bilo na pobudo Evropske Komisije razglašeno kot leto zraka. Namen predstavitev je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o problematiki onesnaženega zraka v Sloveniji, cilj pa spodbuditi tako posameznike kot lokalne oblasti k izvajanju učinkovitejših ukrepov. Posebno pozornost bomo posvetili mladim, …

Zemlja do konca stoletja toplejša od 3 do 5 stopinj Celzija

10.6.2013|Okolje

Globalne temperature bodo rasle veliko hitreje, kot je bilo sprva predvideno, je opozorila Mednarodna agencija za energijo (IEA).

Poškodovan nasip na Labi; Nemce skrbi tudi grozilno pismo

10.6.2013|Okolje

V nemškem mestu Magdeburg je popustil jez na reki Labi, zato je moralo 23. 000 ljudi zapustiti svoje domove. Razmere v Budimpešti pa se umirjajo, saj Donava počasi upada.

Neurje s točo nad Ljubljano z okolico, Štajersko, Gorenjsko

8.6.2013|Okolje

Neurja z močnim vetrom so popoldne ponekod po Sloveniji ruvala drevesa, meteorne vode pa so zalivale kleti. Arso opozarja, da so nevihte s točo mogoče do noči.

Kakovost podzemnih voda

6.6.2013|Okolje

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje smo razvili GIS spletni pregledovalnik »«, ki preko interaktivne karte omogoča pregled stanja podzemnih voda po letih, po vodnih telesih ter pregled ustreznosti merilnih mest. Pri vsakem neustreznem merilnem mestu so navedeni parametri, ki presegajo standarde kakovosti ali vrednosti praga. Poleg pregleda stanja je v pregledovalniku možen tudi pregled obremenjenosti podzemnih voda z nitrati, atrazinom, desetil-atrazinom in vsoto …

Putting clean air laws in to practice – report shows potential for improvement

6.6.2013|Okolje

Air-related legislation in the EU aims to protect human health and the environment from pollution. But this legislation is not always fully implemented. Bridging this gap is the subject of a new publication from the European Environment Agency (EEA).

Na Hrvaškem v pričakovanju ekstremno velikega vala

5.6.2013|Okolje

Na Hrvaškem pričakujejo, da bo konec tedna državo dosegel ekstremno velik vodni val. Medtem ko se vode umirjajo v Pragi in na Dunaju, pa je stanje alarmantno na vzhodu Nemčije.

223

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani