Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: Kitajsko Rumeno morje zacvetelo v zelenem

5.7.2013|Okolje

Na Kitajskem je največje zaznano cvetenje alg Rumeno morje obarvalo v zeleno. Strokovnjaki menijo, da je cvetenje povezano z industrijskim in kmetijskim onesnaževanjem.

Vabilo na predstavitev

5.7.2013|Okolje

V okviru največjega projekta za spremljanje in analiziranje stanja vodnega okolja v Sloveniji, ki ga delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je bil izveden tudi nakup enega najzmogljivejših računalnikov v Sloveniji kot podpora celotnemu projektu za učinkovitejše in zanesljivejše napovedovanje izrednih pojavov v okolju.

Hrana – velika priložnost za slovenske pridelovalce

4.7.2013|Okolje

Slovenija uvozi za pet odstotkov BDP-ja hrane, kar je velika niša za pridelovalce, pravi minister Dejan Židan. Ministrstvo je zato začelo kampanjo promoviranja hrane iz naše bližine.

Foto: Dunajčane navdušujejo ljubke male surikate

4.7.2013|Okolje

Obiskovalci dunajskega živalskega vrta si lahko te dni ogledajo najnovejše prebivalce - male surikate, ki so se skotile pred komaj enim mesecem.

Bioenergy production must use resources more efficiently

3.7.2013|Okolje

Using biomass for energy is an important part of the renewable energy mix. However, bioenergy production should follow EU resource efficiency principles, according to a new report from the European Environment Agency (EEA). This means extracting more energy from the same material input, and avoiding negative environmental effects potentially caused by bioenergy production.

Bioenergy production must use resources more efficiently

3.7.2013|Okolje

Using biomass for energy is an important part of the renewable energy mix. However, bioenergy production should follow EU resource efficiency principles, according to a new report from the European Environment Agency (EEA). This means extracting more energy from the same material input, and avoiding negative environmental effects potentially caused by bioenergy production.

V ljubljanski ZOO prihajata sibirska tigra, ki bosta živela v enem najlepših zverinjakov v Evropi

2.7.2013|Okolje

V ljubljanskem živalskem vrtu bodo zgradili eno izmed najsodobnejših bivališč za tigre v Evropi, gre pa za eno največjih naložb v zadnjih desetih letih, vredno 500. 000 evrov.

Na Hrvaškem potapljači iz oči v oči z morskim psom glavonjo

2.7.2013|Okolje

Hrvaški potapljači so se v morju med otokoma Krk in Cres na globini 37 metrov gledali iz oči v oči s triinpolmetrskim morskim psom, srečanje pa so dokumentirali tudi s fotoaparatom.

Povožena volkulja bi skotila sedem mladičev

2.7.2013|Okolje

Volkulja, ki so jo na regionalni cesti Postojna-Pivka pri vasi Selce povozili pred mesecem dni, je bila visoko breja - le približno teden dni po nesreči bi tako skotila sedem mladičev.

Prvo zasedanje Medvladnega odbora za podnebne storitve

1.7.2013|Okolje

Ženeva, 1. do 5. julij 2013 1. julija se je v konferenčnem centru v Ženevi začelo prvo zasedanje Medvladnega odbora za podnebne storitve, ki se bo zaključilo v petek, 5. julija. Zasedanje je namenjeno zagonu razvijanja in izvajanja programa podnebnih storitev v partnerstvu med ponudniki in uporabniki storitev. Napredek pri razvijanju operativnih podnebnih storitev je odločilnega pomena za pomoč državam pri spopadanju z dolgoročnimi podnebnimi spremembami in z njimi povezanimi ekstremnimi vremenskimi pojavi. Svetovna …

Foto: Požar v Arizoni usoden za 19 gasilcev

1.7.2013|Okolje

Med gašenjem gozdnega požara v ameriški zvezni državi Arizona je življenje izgubilo 19 gasilcev, ko so poskušali omejiti požar v Yarnell Hillu severno od Phoenixa.

Biodiversity-rich Croatia becomes 33rd full EEA member country

1.7.2013|Okolje

As Croatia joins the European Union, it also becomes a full member of the European Environment Agency (EEA) on July 1, 2013. On this landmark day, the EEA takes a look at the country’s environment.

Neverjetni metulji

30.6.2013|Okolje

V paviljonu pred britanskim Naravoslovnim muzejem v Kensingtonu je odprta izjemno vabljiva razstava z naslovom Senzacionalni metulji.

Foto: Končajmo dobo premoga

29.6.2013|Okolje

Po vsem svetu poteka dan akcije proti kurjenju premoga. Gibanju so se na protestu, poimenovanem 'Umazana politika = umazana energija', pridružili tudi v Ljubljani.

Lipicanec očaral grofico Wesseško, japonska princ in princesa v Postojnski jami

28.6.2013|Okolje

Britanski kraljevi par, princ Edward z ženo Sophie, si je, še preden je zapustil Slovenijo, ogledal še nekaj naših lepot.

100.000 evrov za najboljši blog o Sloveniji ni potegavščina

27.6.2013|Okolje

"Čudovit grad v Sloveniji potrebuje oskrbnika s psom. Zagotovljena nagrada 100. 000 evrov!" se glasi povabilo, ki je slišati kar prelepo, da bi bilo res. Ruski organizator zagotavlja, da ne gre za . . .

EU meets most international air pollutant emissions limits, further cuts possible

26.6.2013|Okolje

Many air pollutant emissions are below internationally agreed limits, except nitrogen oxides, according to a European Environment Agency report released today. Emissions of three air pollutants, including fine particulate matter, are only slightly above targets to be met in 2020.

Video: Geparda prišla v ljubljanski ZOO, šimpanza pa za vedno odšla

24.6.2013|Okolje

Prejšnji konec tedna je veselje ob prihodu mladih gepardov Svena in Svee v ljubljanski živalski vrt skazil pogin dveh najmlajših šimpanzov, Titija in Joka.

Foto: Pirančane presenetila vodna tromba

24.6.2013|Okolje

Pirančani so dopoldne lahko opazovali zanimiv naravni pojav - nad morjem je namreč nastala vodna tromba.

Močno neurje nad Belo krajino podrlo nekaj dreves

23.6.2013|Okolje

Zgodaj popoldne se je nad Belo krajino razbesnelo neurje, pri čemer je močan veter podrl nekaj dreves. V kampu Podzemelj sta podrti drevesi poškodovali najmanj tri vozila.

222

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani