Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Slovenski gobarji bolj praznih rok čakajo polno luno

15.9.2013|Okolje

Do konca avgusta je bila, predvsem zaradi poletne suše, razen na Gorenjskem in na zahodu države, letošnja gobarska sezona najslabša v zadnjih stotih letih.

Avtomobili so glavni onesnaževalci zraka v mestih

15.9.2013|Okolje

Letošnji evropski teden mobilnosti bo potekal pod sloganom Vaš korak za čistejši zrak, s katerim želijo opozoriti, da imajo ljudje sami moč, da dosežejo spremembe v prizadevanjih za čistejši zrak.

Hongkonške oblasti nad apetit po plavutih morskega psa

14.9.2013|Okolje

Hongkonška vlada bo prekinila strežbo plavuti morskega psa in modroplavutega tuna na uradnih dogodkih. Povpraševanje po plavutih morskega psa je namreč močno razredčilo določene pasme te živali.

Zbranih več kot 21.000 podpisov proti privatizaciji vodnih virov

12.9.2013|Okolje

Predstavniki sindikatov so državnim predstavnikom predali več kot 21. 000 podpisov, zbranih v okviru evropske pobude Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica! Voda je javna dobrina in ne blago!

Kenijski čudež - pod površjem ogromne vodne zaloge

12.9.2013|Okolje

V enem najbolj sušnih predelov Kenije so raziskovalci, ki so bili na lovu za nafto, odkrili ogromne zaloge podzemne vode, ki bi ob primerni uporabi lahko za vso državo zadostovala za 70 let.

Deževna sreda, ponekod močnejši nalivi

11.9.2013|Okolje

Danes in v prvi polovici noči na četrtek bodo v zahodni in deloma osrednji ter južni Sloveniji še mogoči močnejši nalivi. Ponoči je voda zalivala kleti in podvoze zlasti na severovzhodu države.

Opozorilo: Zaradi nalivov lahko narastejo hudourniki

10.9.2013|Okolje

Ponoči in v sredo čez dan lahko zaradi močnejših nalivov hitro narastejo hudourniki in manjši potoki, opozarjajo na agenciji za okolje ter upravi za zaščito in reševanje.

Ekvador bo začel črpanje nafte v nacionalnem parku Yasuni

8.9.2013|Okolje

Znotraj ekvadorskega nacionalnega parka Yasuni leži petina naftnih zalog te južnoameriške države. Dolgoletni napori, da bi nafta ostala nedotaknjena, so avgusta padli v vodo, črpanje nafte pa naj bi . . .

Teden se bo začel z dežjem in nadaljeval z ohladitvijo

8.9.2013|Okolje

Ponoči se bo od zahoda postopno pooblačilo in do jutri zjutraj bo začelo deževati v zahodnih in deloma v osrednjih krajih.

Novoodkriti največji ognjenik na svetu je velikosti Italije

8.9.2013|Okolje

Znanstveniki so v vodah Tihega oceana odkrili največji ognjenik na svetu. Ognjenik pod morsko gladino z imenom Masiv Tamu je približno 1. 500 kilometrov vzhodno od Japonske.

Snežni leopardi so našli zaveznike v budističnih menihih

7.9.2013|Okolje

Ogroženi snežni leopardi so zaveznike našli na presenetljivem mestu: na Tibetanski planoti jih varuje na stotine budističnih samostanov.

Mladenič pod vplivom prepovedanih substanc želel božati žirafe in noje

5.9.2013|Okolje

Oskrbniki v ljubljanskem živalskem so preprečili morebitne resne posledice dejanj nekega obiskovalca. Ta se je namreč odločil, da vstopi v ogrado z žirafami in noji in se jih skuša dotakniti.

Zemljo pod jedrsko elektrarno v Fukušimi bodo zamrznili

3.9.2013|Okolje

Ker podjetju Tepco v dveh letih ni uspelo sanirati jedrske elektrarne v Fukušimi, je japonska vlada sprejela načrt v višini 360 milijonov evrov, s katerim bo ustavila iztekanje radioaktivne vode.

O plinskem terminalu v Žavljah verjetno spet čez 10 dni v Benetkah

2.9.2013|Okolje

Slovenska premierka Alenka Bratušek se je z italijanskim kolegom Enricom Letto dogovorila, da bosta pristojna ministra v kratkem preverila mogoče rešitve glede plinskega terminala v Žavljah.

Posvet o suši in vodne bilance

2.9.2013|Okolje

Na Kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni je 29.8.2013 potekal posvet »Monitoring suše in vodne bilance«. Strokovnjaki Agencije RS za okolje so predstavili postopke pridobivanja vodnih dovoljenj, s poudarkom na njihovi poenostavitvi, ki omogoča hitro pridobivanje vodnih soglasij in dovoljenj. Drugi del je bil namenjen predstavitvi operativnega sledenja suše s poudarkom na vodni bilanci kmetijskih rastlin. Problematika suše je bila prikazana celostno, najprej z analizo podnebja in …

Na severu Italije potrdili ptičjo gripo

30.8.2013|Okolje

V severni Italiji so na štirih farmah kokoši nesnic odkrili izbruh ptičje gripe, ki povzroča izjemno visoko smrtnost perutnine, ni pa še znano, ali se prenaša na ljudi.

Foto in video: Po dveh letih v Ljubljani spet rjovenje tigrov

30.8.2013|Okolje

V Živalskem vrtu Ljubljana bodo v soboto obiskovalcem predstavili nova stanovalca. Mi pa smo že pokukali v njuno kletko in vam predstavljamo sibirska tigra Amurja in Danuto, ki bosta kmalu dobila . . .

Posvet o suši na sejmu AGRA

29.8.2013|Okolje

Na letošnjem sejmu AGRA v Gornji Radgoni sodelujejo tudi predstavniki ARSO. V okviru posveta, ki bo potekal 29. avgusta 2013 na temo monitoringa suše in vodnih bilanc, bodo sodelavci s področja agrometeorologije in upravljanja z vodami predstavili postopke pridobivanja vodnih dovoljenj in operativno sledenje suše s poudarkom na vodni bilanci kmetijskih rastlin.

Video: V živo spremljajte prve korake malih tigrov

28.8.2013|Okolje

Dva mladiča sumatranske tigrice sta pred nekaj dnevi razveselila oskrbnike v avstralskem živalskem vrtu. Zdaj pa veselje v živo delijo z vsem svetom.

Volkulja Jasna je sedmi volk, ki so ga opremili s telemetrično ovratnico

28.8.2013|Okolje

V okviru projekta SloWolf so na Veliki Gori nad Ribnico sredi avgusta ujeli volkuljo, ki so jo poimenovali Jasna in ji nadeli GPS-GSM-ovratnico za telemetrično spremljanje.

216

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani