Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Foto: V Srbiji so razglasili izredne razmere, trije mrtvi

15.5.2014|Okolje

Zaradi obilnih padavin je srbska vlada razglasila izredne razmere na območju celotne države. Številne ceste so neprevozne, šole so zaprte.

Raven sevanja krške nuklearke je bistveno pod dovoljeno mejo

15.5.2014|Okolje

V Krškem vse od začetka obratovanja tamkajšnje jedrske elektrarne od leta 1981 merijo vplive te na okolico.

Veter lomil drevesa in razkrival strehe. Ponehal bo dopoldne.

15.5.2014|Okolje

Močan veter je po večjem delu države podiral drevesa in razkril nekaj streh. Arso opozarja, da se bo ponoči še krepil, pojenjal pa bo v petek dopoldne.

Safari po Šrilanki med sloni, opicami, govedom in pisanimi pticami

15.5.2014|Okolje

Ogromno umetno ustvarjeno jezero, staro 1700 let, je središče parka Minneriya. Ob sušni dobi privabi na desetine slonov, ki si vodno kopel delijo z govedom, opicami in jatami ptic.

Večji del Slovenije bo v prihodnjih dneh pošteno prepihalo

14.5.2014|Okolje

Do petka bo po vsej Sloveniji pihal okrepljen severni veter, ki bo predvsem na vzhodu in pod Karavankami ter v višjih legah v sunkih presegel hitrost 70 km/h, lahko pa doseže tudi 100 km/h.

Slovesna otvoritev radarja na Pasji ravni

13.5.2014|Okolje

Dosežen je eden izmed glavnih ciljev projekta BOBER: postavitev vremenskega radarja na Pasji ravni v Polhograjskem hribovju. Gre za izjemno pomembno pridobitev, saj bo omogočeno sprotno in celostno spremljanje padavinskega dogajanja nad Slovenijo. Radar na Pasji ravni je drugi vremenski radar v Sloveniji, ki bo dopolnil radarsko sliko padavin z obstoječega radarja na severozahodnem hribovitem predelu Lisce. Pridobljeni podatki so ključnega pomena pri zelo kratkoročnem in natančnem napovedovanju …

Reducing pollution in the southern Mediterranean

13.5.2014|Okolje

Countries bordering the south and east of the Mediterranean need to continually improve many aspects of environmental management to reduce pollution in the sea, according to a new assessment.

Slovenijo zajela neurja z močnim vetrom in nalivi

12.5.2014|Okolje

Severni, osrednji in jugovzhodni del Slovenije so sinoči zajela neurja z močnim vetrom in nalivi, zaradi česar so ponekod ostali brez električne energije.

Po deževni in vetrovni noči se bo do jutra delno zjasnilo.

11.5.2014|Okolje

Državo so zvečer zajela neurja z močnim vetrom in nalivi, ponekod na Koroškem je padala tudi manjša toča.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

11.5.2014|Okolje

V zavetiščih in začasnih domovih društev se pogosto znajdejo tudi starejši psi.

Za pospravilo gozdov mogoče podaljšati rok

9.5.2014|Okolje

Če lastnikom gozdov do 15. maja ne bo uspelo sanirati iglavcev po žledolomu, morajo do tega datuma vložiti zahtevo za podaljšanje roka.

Norveški s premogom bogati Svalbard na razprodaji

8.5.2014|Okolje

Del neokrnjenega divjega norveškega skrajnega severa je na prodaj.

WHO: Vse slabši zrak v mestih po vsem svetu

7.5.2014|Okolje

Zrak v mestih po svetu je tako onesnažen, da je nevaren za zdravje prebivalcev, razmere pa se še poslabšujejo, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

Ugotovitve ob zaključku leta zraka

7.5.2014|Okolje

Na Agenciji RS za okolje (ARSO) je 7.5.2014 potekalo zaključno srečanje o kakovosti zraka, ki je povzemalo ugotovitve srečanj iz obdobja 2013/2014. Srečanja so bila organizirana v slovenskih občinah pod okriljem ARSO in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Ker je bilo leto 2013 s strani Evropske Komisije razglašeno kot leto zraka, je bil namen srečanj seznaniti splošno javnost in odločevalce o kakovosti zraka v Sloveniji. Obiskali smo Slovenj Gradec, Mursko Soboto, Koper, Novo …

Let's clean up Europe!

6.5.2014|Okolje

Volunteers across Europe will pick up litter on Saturday 10 May, as part of a coordinated EU Clean Up Day. The event is particularly timely, as there are growing concerns that rubbish polluting Europe's land and sea harms wildlife and may ultimately affect human health.

Improving transparency in water services

6.5.2014|Okolje

The average European directly uses approximately 130 litres of water per day. Better access to data on water supply and treatment may help Europe use this precious resource more efficiently, according to a new report on water utilities.

Predstavitev aktivnosti ob zaključku leta zraka

6.5.2014|Okolje

Ukrepi za izboljšanje zraka v Sloveniji V letu 2013/2014 smo v različnih občinah po Sloveniji izvajali strokovna srečanja o kakovosti zraka, organizirana pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo in okolje - Agencije RS za okolje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Namen je bil seznanitev splošne in strokovne javnosti o stanju in vplivih onesnaženega zraka na zdravje ljudi po slovenskih občinah, povezati odločevalce, snovalce politik, znanstvenike in državljane ter izmenjati izkušnje, ideje in poiskati ustrezne rešitve. Leto …

V čakanju na eksplozijo poginulega kita

3.5.2014|Okolje

Prebivalci novofundlandskega mesteca Trout River na severovzhodu Kanade živčno čakajo, kaj se bo zgodilo s 60 ton težkim truplom modrega kita, ki trohni na obali, tik ob stanovanjskem naselju.

Soil contamination widespread in Europe

2.5.2014|Okolje

There are an estimated 340 000 contaminated pieces of land in Europe, most of which are yet to be identified, according to a new Europe-wide assessment.

Veliki koralni greben žrtev ambicij po največjem pristanišču za premog

1.5.2014|Okolje

Avstralija zagotavlja, da bo poskrbela za zaščito Velikega koralnega grebena, potem ko je Unesco zagrozil z njegovo uvrstitvijo na seznam ogrožene naravne dediščine zaradi načrtov o odlagališču . . .

196

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani