Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Izredno slaba letina čebelarje prisilila v prošnjo za pomoč države

6.7.2014|Okolje

Čebelarska zveza Slovenije je zaradi zelo slabe letine na ministrstvo za kmetijstvo naslovila pobudo, naj čebelarjem priskoči na pomoč.

Amazonskemu plemenu tri leta po prvem stiku s civilizacijo grozi izumrtje

4.7.2014|Okolje

Izjemno ranljiva skupina amazonskih Indijancev je bila pregnana iz perujskega deževnega gozda, kjer so jih prvič opazili leta 2010 ob preletu območja.

Ogroženi črni bori na Krasu: napadla jih je še borova penarica

3.7.2014|Okolje

Črne bore na Krasu je napadla žuželka, zaradi katere se sušijo stare iglice. Ta drevesa imajo tudi druge težave, zato jih morajo gozdarji pospešeno sekati, težave pa nastajajo pri odkupu lesa.

Hrana za prihodnost – naprej h koreninam

1.7.2014|Okolje

V zgodovini človeštva so številne civilizacije propadle, ker jim ni uspelo pridelati dovolj hrane. Sumerci so že 4. 000 let pred našim štetjem s preveč intenzivnim namakanjem uničili rodovitno zemljo.

Politiki prihajajo in odhajajo, voda pa ostaja

30.6.2014|Okolje

Ustava je na področju varovanja vode ranljiva, je bilo slišati na javni predstavitvi mnenj ustavne komisije. Voda postaja strateška dobrina, zato jo je treba zaščititi.

Air pollution still harming Europe's ecosystems, despite reduced emissions

30.6.2014|Okolje

Emissions of nitrogen-containing pollutants continue to harm sensitive ecosystems, according to two new reports published today by the European Environment Agency (EEA). Nonetheless, both reports show a marked improvement over the last two decades.

Strele zanetile več požarov, veter odkrival strehe

30.6.2014|Okolje

Državo je v nedeljo zvečer zajelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in udari strel, ki so zanetile več požarov na gospodarskih poslopjih in hišah.

Foto: 29. junij - dan Donave, evropske vodne žile

29.6.2014|Okolje

29. junij je mednarodni dan druge najdaljše evropske reke Donave, ki s svojimi pritoki povezuje 19 držav in 83 milijonov prebivalcev.

Foto: 29. junij - dan Donave, evropske vodne žile

29.6.2014|Okolje

29. junij je mednarodni dan druge najdaljše evropske reke Donave, ki s svojimi pritoki povezuje 19 držav in 83 milijonov prebivalcev.

Foto: Živali iščejo topel in prijazen dom

29.6.2014|Okolje

Tony je navihan, igriv in zelo družaben kuža, star tri leta. S svojo črno dlako in belo liso na prsih je tipični predstavnik pasme greyhound.

Foto: Japonci začeli sezono kitolova s kitovo pojedino za najmlajše

27.6.2014|Okolje

V japonskem pristaniškem mestu Minamiboso so sezono kitolova odprli s tradicionalnim razkosavanjem devetmetrskega kita pred množico domačinov in osnovnošolcev, med katere so pozneje tudi delili . . .

Ves dan bo deževno, narastejo lahko hudourniki

25.6.2014|Okolje

Pred nami je deževen praznični dan. Vremenoslovci opozarjajo, da lahko hudourniki in manjši vodotoki hitro narastejo.

Ljubljana: Zelena prestolnica Evrope za leto 2016

24.6.2014|Okolje

Ljubljana je osvojila naziv zelena prestolnica Evrope za leto 2016. Nagrado podeljuje Evropska komisija.

Ljubljana wins European Green Capital Award for 2016

24.6.2014|Okolje

Slovenian capital Ljubljana has been named European Green Capital 2016 at a ceremony in Copenhagen, the current holder of the Green Capital title.

Video: Na Obali opažen mladiček delfina

23.6.2014|Okolje

V našem morju se zadržuje tudi do 100 delfinov, med njimi pa izstopa mladiček, ki so ga opazili prav te dni.

Čebelarji se ozirajo za sršeni, opazili pa so le domače, ne azijskih

23.6.2014|Okolje

Čebelarji so zaradi novice, da je čebelar z območja Pivke opazil nevarnega azijskega sršena, pozorni na dogajanje v naravi.

Greenpeace: Slovenija je na okoljskem področju preveč zadržana

23.6.2014|Okolje

Greenpeace poziva predsednico vlade, da se na srečanju voditeljev EU-ja zavzame za povečanje energetske neodvisnosti s spodbujanjem obnovljivih virov energije in ukrepi za povečanje energetske . . .

Težave z vodo niso le v Bangladešu ali Indiji, so tudi v Evropi

20.6.2014|Okolje

Zaradi uporabe vode, enega najbolj dragocenih virov na svetu, se zelo hitro približujemo resnim težavam, zato je ukrepanje potrebno tukaj in zdaj, je bilo slišati na okrogli mizi ekološko . . .

Sodelovanje ARSO v projektu Kazalniki blaginje v Sloveniji

20.6.2014|Okolje

Okolje bistvena dimenzija blaginje Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je sodelovala v projektu vzpostavitve sistema »Kazalniki blaginje v Sloveniji«. Poleg ARSO v konzorciju sodelujejo še Urad za makroekonomske analize in razvoj, Statistični urad Republike Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Projekt je bil predstavljen na okrogli mizi, ki se je je udeležilo preko 60 predstavnikov državnih, znanstveno-raziskovalnih, nevladnih institucij in medijev. Blaginjo prebivalk in prebivalcev Slovenije merimo s …

Lastniki gozdov se jezijo na nabiralce - iz gozdov jim odnašajo zaslužek

18.6.2014|Okolje

Problematika izkoriščanja gozdnih dobrin in lova v komercialne namene razdvaja lastnike in nabiralce, obenem pa ni enotno urejena niti v zakonodaji, so ugotavljali udeleženci posveta.

193

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani