Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Bruselj potrdil program razvoja podeželja, strah pred novimi davki nepotreben

13.2.2015|Okolje

Program razvoja podeželja 2014-2020 je dobil zeleno luč Bruslja, je sporočil minister za kmetijstvo Dejan Židan in kmete hkrati pomiril, da novih davkov ne bo.

192 obalnih držav v oceane spustilo 12,7 milijona ton plastike

13.2.2015|Okolje

Leta 2010 so ljudje, ki živijo do 50 kilometrov stran od obale, v svetovne oceane spustili od 4,8 do 12,7 milijona ton odpadne plastike, kažejo najnovejši neuradni podatki. Že leta se pojavljajo . . .

Nitkarji - elegantne, a zelo plašne ribe v vašem akvariju

13.2.2015|Okolje

Nitkarji ali gouramiji so zanimiva skupina rib, ki izhaja iz jugovzhodne Azije. Pri nas so priljubljeni predvsem pritlikavi nitkarji Colisa lalia.

Najdražji slovenski hlod bo odpeljan na Portugalsko

12.2.2015|Okolje

V Slovenj Gradcu se končuje letošnja licitacija vrednejših sortimentov lesa. Najvišjo ceno je dosegel hlod gorskega javorja rebraša, 9. 017 evrov za kubični meter, ki so ga prodali na Portugalsko.

Kanadska veverica - neobičajna domača žival

12.2.2015|Okolje

Ljudje lahko v mestnih parkih opazijo, da so veverice zaupljiva in prijazna bitja, zato ne preseneča, da imajo to vrsto glodavcev nekateri doma tudi za hišne ljubljenčke.

Objavljamo povzetek vremenskih dogodkov v preteklih dneh

11.2.2015|Okolje

Osnovna naloga državnih meteoroloških služb je opozarjanje na pričakovane nevarne vremenske razmere. Pri tem na ARSO kot osnovno orodje uporabljamo izračune meteoroloških modelov za simulacijo dogajanj v ozračju - podobno kot vse evropske službe – predvsem modelov ECMWF in ALADIN Modelske napovedi so več zaporednih dni nakazovale veliko verjetnost močnega sneženja nad Slovenijo in tudi našo bližnjo okolico, ob hkratnem razmeroma močnem vetru v časovnem obdobju med četrtkom 5.2. popoldne in …

Vsak prebivalec proizvede več kot 400 kg odpadkov

11.2.2015|Okolje

V letu 2013 je v Sloveniji nastalo več kot 4,6 milijona ton vseh vrst odpadkov, kar je skoraj za 4 odstotke več kot v letu 2012. V 6. delu podcasta Številke

Mali angleški hrt - družaben pes z neverjetno hitrostjo

11.2.2015|Okolje

Mali angleški hrti ali whippeti so pozornost prvič pritegnili v 19. stoletju prejšnjega stoletja, pozneje so postali zelo priljubljeni, danes pa je v Sloveniji registriranih več kot 700 rodovniških . . .

Namesto zakola ga je čakala Pravljica

10.2.2015|Okolje

Tudi bikom, ki jih prodajajo za zakol, se včasih nasmehne sreča. Eden izmed njih - Srečko Ferdinand - se je rešil bridkega konca in zaživel novo življenje v Pravljici.

Potočnik očitke, da ga plačuje proizvajalec pesticidov, zavrača kot laž

9.2.2015|Okolje

Nekdanji komisar za okolje Janez Potočnik predseduje Forumu za prihodnost kmetijstva. Med ustanovitelji in financerji je biotehnološki velikan Syngenta. Potočnik zanika, da ga plačujejo Švicarji.

Nova družba risa Rožnika se že privaja na ljubljansko okolje

9.2.2015|Okolje

V ljubljanskem živalskem vrtu sta se dobro znanemu risu Rožniku prejšnji teden pridružila še risa iz Nemčije, ki se počasi že navajata na bivanje v novem okolju.

Tudi Mariborčani bodo morali bolj paziti, kako ločujejo odpadke

8.2.2015|Okolje

Mariborska Snaga je začela nameščati obvestila, s katerimi opozarja na nepravilno ločevanje in prepolne posode, hkrati pa take posode pustijo tudi neizpraznjene.

Foto in video: Burja na Ajdovskem poškodovala več kot 50 hiš

7.2.2015|Okolje

Na Ajdovskem in Vipavskem se burja umirja, ljudje pa hitijo s popravili streh. K sreči imajo na Ajdovskem skorajda vsi hiše zavarovane pred burjo.

Veter ponekod na Primorskem še povzroča težave v prometu

7.2.2015|Okolje

Ponekod na območju Primorske burja še povzroča snežne zamete - v okolici Postojne, Nanosa, Senožeč in Pivke je zato oviran promet in vidljivost je slaba.

Zimske službe so sneg splužile že z oblakov. Kapo dol.

7.2.2015|Okolje

"Je sneg samo krinka, da vlada v ozadju sprejema nove zakone in pravilnike brez vednosti javnosti?" je bil le eden od mnogo zapisov na Twitterju glede (ne)uresničenih napovedi o stoletnem metežu.

Visoko valovanje morja v Tržaškem zalivu

6.2.2015|Okolje

Bližina sredozemskega ciklona je ponoči in še danes dopoldan povzročala močno burjo v Tržaškem zalivu. Tako močna burja, ki je v sunkih nad morjem presegla hitrosti 30 m/s, je povzročila visoko valovanje morja tudi ob slovenski obali. Srednja polurna višina valov je večinoma presegala višino 2 metra. Najvišje valovanje z višino 4,3 metra je bilo izmerjeno okoli polnoči na oceanografski boji Zarja, ki je zasidrana 3,8 navtične milje severozahodno od Pirana. Časovna perioda valov je bila 4,5 …

Sneženje, veter in ponekod poplave hromijo tudi večji del Evrope

6.2.2015|Okolje

Snežni meteži povzročajo velike težave tudi na Balkanu, v Italiji, Nemčiji in Španiji, kjer so zaprte številne ceste, ponekod pa so kraji odrezani od preostalega sveta.

Predstavitev organizacije EUMETSAT za podjetja in raziskovalne inštitucije

6.2.2015|Okolje

Agencija RS za okolje in Gospodarska zbornica Slovenije sta skupaj z Evropsko organizacijo za uporabo meteoroloških satelitov (EUMETSAT) dne 5. februarja 2015 organizirali predstavitveni dan te medvladne organizacije. Po uvodnem nagovoru predsednika in generalnega direktor GZS mag. Sama Hribar Miliča, ter generalnega direktorja Agencije RS za okolje Joška Kneza, sta imela predavanje dr. Clemens Kaiser, direktor programov in razvoja EUMETSAT, ter vodja pravne službe EUMETSAT ga. Eleni …

Spomin na žled: Brez zaznave žalosti so tekle solze

6.2.2015|Okolje

" Žled nas je povezal na osnovni ravni. Ne bi rada delala primerjave z letom 1990, ko smo pokazali solidarnost, a drobček tega smo pokazali v žledu ," se pozitivnega vidika naravne katastrofe . . .

Izdatna snežna pošiljka za JV Slovenije - v Vinici 70 cm novega snega

6.2.2015|Okolje

Napovedi o obilnem sneženju so se uresničile za južni in jugovzhodni del države. Vremenske razmere se zdaj umirjajo.

176

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani