Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Nismo leni in razvajeni mulci. Smo sposobni mladi, ki želimo spreminjati svet.

6.2.2015|Okolje

"Vesela sem, da so Primorci prepoznali taborništvo, naše delo, naš odnos do narave. Željo po solidarnosti. Tabornik je pripravljen pomagati, se glasi eden izmed naših zakonov. Smo to, kar smo, in . . .

Lovec ustrelil svojega psa in ga vrgel v smetnjak

5.2.2015|Okolje

Sedeminštiridesetletni vinjeni lovec z območja Ptuja je v sredo ustrelil svojega psa in ga odvrgel v smetnjak. Prijeli so ga policisti, čaka ga kazenski pregon.

Velik del Evrope v primežu zimskih nevšečnosti; sneg celo na Majorki

5.2.2015|Okolje

Zima z obilnimi snežnimi padavinami in ponekod tudi močnim vetrom povzroča težave v prometu, in sicer tudi na Hrvaškem, v Španiji, Italiji, na Švedskem in drugih evropskih državah.

Zaradi močne burje zaprt del primorske avtoceste

5.2.2015|Okolje

Zaradi močne burje je med priključkoma Kastelec in Kozina v smeri proti Ljubljani zaprt del primorske avtoceste, promet pa je preusmerjen na izvoz Kastelec. Voznikom vožnjo na to območje odsvetujejo.

Ob lanskem žledu polovica vse škode v gozdovih

5.2.2015|Okolje

Mineva leto dni od žledoloma, ki je lani prizadel večji del Slovenije in povzročil za 429 milijonov evrov škode.

Mikroplastika v morju vse večja težava

4.2.2015|Okolje

Tudi v našem morju konča veliko komunalnih odpadkov in druge navlake. Še posebej velika težava pa je mikroplastika, ki je s prostim očesom niti ne vidimo.

Želvovinaste mačke – kako barva dlake kaže inaktivacijo kromosoma X pri mačkah

4.2.2015|Okolje

Želvovinasta barva mačk je zanimiv naraven pojav, ki prikazuje pomemben genetski koncept inaktivacije kromosoma X pri sesalcih ženskega spola.

Bioplinarne – zgodba o (ne)uspehu?

4.2.2015|Okolje

Potem ko so v pokrajini ob Muri pospešeno gradili bioplinarne, so vlagatelji - pretežno kmetje zanje najemali milijonska posojila. Zdaj jih nekateri ne zmorejo vračati.

Prihaja obilno sneženje: za tovornjake zapirajo meje, morda bodo zaprte tudi šole

4.2.2015|Okolje

Zaradi močnega sneženja, ki bo vztrajalo do petka, bo Dars že zjutraj za tovornjake zaprl meje in počivališča, ravnatelji pa se bodo lahko odločili, ali bodo njihove šole v petek sploh odprte.

Državno gozdarsko podjetje znova na mizi vladnih predlogov

3.2.2015|Okolje

Na ministrstvu za kmetijstvo si prizadevajo ustanoviti državno gozdarsko podjetje. Predlog zakona so predstavili koaliciji, posebna družba v lasti države pa bi gospodarila z državnimi gozdovi.

Umanotera proti drugemu tiru železnice Divača-Koper

3.2.2015|Okolje

Evropski denar za naložbe bi pri velikih infrastrukturnih projektih lahko precej bolje, strateško porabili, pravijo v organizaciji Umanotera.

Arso vrača županu: Gradnje spornega mostu nismo pogojevali

3.2.2015|Okolje

Agencija za okolje gradnje mostu na Vranskem, kjer se je zgodilo že več tragedij, nikoli ni pogojevala s prestavitvijo struge in zato zavrača odgovornost.

Ris Rožnik ne bo več sam - prihajata samca iz Nemčije

3.2.2015|Okolje

V sredo bo ljubljanski živalski vrt dobil dva nova prebivalca - risja samca iz Nemčije, pričakujemo pa lahko tudi nove živali iz severne Evrope in eno največjih letalnic za jastrebe v Evropi.

Današnje sneženje le uvertura v snežni metež v noči na petek

3.2.2015|Okolje

Močno sneženje je povzročilo nemalo težav v prometu. Dars je bil na terenu s 60 plužnimi enotami, 15 vozili za posipanje in okoli 100 vzdrževalci. Porabili so približno 500 ton soli.

Pričakovana visoka gladina morja

2.2.2015|Okolje

V prihodnjih dneh se bo nad Slovenijo še ohranjal nizek zračni tlak. V torek in sredo, 3. in 4. februarja, se bo vzdolž jadranske obale krepil veter južne smeri, zato pričakujemo visoko gladino morja tudi v tem tednu. Od konca januarja dalje je gladina morja ob slovenski obali v času jutranje plime povišana. Globoko ciklonsko območje se je iznad severne Evrope pomikalo proti Sredozemlju. Izrazito globok ciklon, ki je nastal nad Genovskim zalivom vpliva na vreme pri nas. V petek, 30. …

Spremljanje slovenskih volkov naredilo vtis tudi na Evropo

1.2.2015|Okolje

Projekt varstva in spremljanja varstvenega statusa populacije volka v Slovenije (SloWolf) je bil izbran v skupino najboljših projektov programa EU LIFE.

Morja so onesnažena s kar 5.250 milijardami kosov plastike

1.2.2015|Okolje

Po svetovnih oceanih naj bi plavalo 5. 250 milijard plastičnih delov, ki skupaj tehtajo 268. 940 ton. Ti odpadki letno ustvarijo za 13 milijard dolarjev škode pomorskim ekosistemom, ribičem in turizmu.

Sneg in možnost poledice. Na ceste še vedno prepogosto brez opreme.

1.2.2015|Okolje

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg pa se oprijema ceste. Na posameznih odsekih cest je promet zaradi intenzivnega sneženja upočasnjen. Nastane lahko poledica.

Po sončni soboti prihaja nova pošiljka snega

31.1.2015|Okolje

Zaradi nočne razjasnitve je po tleh marsikje ledeno, sploh tam, kjer tla niso "oskrbovana", soljena ali očiščena, opozarja dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.

Svetovni dan mokrišč, 2. februar

30.1.2015|Okolje

"Mokrišča za našo prihodnost" 2. februar je svetovni dan mokrišč. Na ta dan je bila leta 1971 v iranskem mestu Ramsar sprejeta Konvencija o mokriščih, prva mednarodna pogodba, namenjena ohranjanju biotske raznovrstnosti mokrišč kot ogroženih ekosistemov. Države pogodbenice, med katerimi je od leta 1992 tudi Slovenija, so se s pristopom zavezale, da bodo ohranjale, varovale in trajnostno upravljale mokrišča. Ključna mokrišča v vseh državah podpisnicah so zbrana pod okrilje te konvencije kot mokrišča mednarodnega pomena. …

177

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani