Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Zelena mamba - ena najbolj strupenih kač na svetu

23.3.2015|Okolje

Izredno strupena, hitra, za nameček pa ne ugrizne le, ko je ogrožena, temveč se odzove na vsak človeški gib. To je zelena mamba.

Kitajski znanstvenik: Tveganje podnebnih sprememb na Kitajskem vse večje

22.3.2015|Okolje

V redkem uradnem priznanju je direktor kitajske meteorološke uprave Dženg Gvogvang posvaril pred posledicami podnebnih sprememb, ki naj bi imele velik vpliv tudi na Kitajsko.

Bodo s trgovinskim sporazumom v Evropo uvažali tudi gensko spremenjena jabolka in klorirane piščance?

22.3.2015|Okolje

Gensko spremenjena hrana, umivanje mesa s klorovimi pripravki, uporaba rastnih hormonov - pogoste prakse pri pridelavi hrane v ZDA, ki bi lahko s sporazumom TTIP prišle tudi v Evropo.

Posvojite žival: Ben in Fortunček čakata na skupen dom

22.3.2015|Okolje

Ben in Fortunček sta mačja prijatelja, ki si želita v skupen dom. Oba sta zdrava in prijazna muca, ki pa do zdaj nista imela sreče.

Prostovoljci pomagali obnavljati poškodovane gozdove

21.3.2015|Okolje

Na mednarodni dan gozdov je okoli 700 prostovoljcev pomagalo pri obnavljanju gozdov, ki jih je poškodoval žled.

Foto: Posebej redka bengalska tigrčka zvezdi na Madžarskem

21.3.2015|Okolje

Bela bengalska tigrčka, ki sta v živalskem vrtu v madžarskem mestu Gyor na svet pokukala pred dvema mesecema, sta javnosti pokazala, da lepo napredujeta.

Zakaj pes ugrizne in kako to preprečiti?

21.3.2015|Okolje

"Težava je, da ljudje kupijo psa kot štruco kruha, z danes na jutri, v največji meri pa kupujejo iz ljubezni in ne z zdravo pametjo," je dejala kinološka inštruktorica Tina Ciglar.

Video in foto: Delni Sončev mrk skozi kamero MMC-ja

20.3.2015|Okolje

Po Sloveniji smo lahko opazovali delni Sončev mrk, ki se je končal ob 11. 52. Popolni Sončev mrk je bil viden le s Ferskih otokov in z otočja Svalbard.

To ni igračka iz pliša, to je britanska kratkodlaka mačka

20.3.2015|Okolje

Tokrat vam predstavljamo britansko kratkodlako mačko - zelo veliko mačko z omišičenim telesom, ki jo poznamo v več kot 50 različnih barvnih vzorcih.

23.marec-svetovni dan meteorologije

17.3.2015|Okolje

Poznati podnebje za učinkovito ukrepanje Vsako leto 23. marca obeležujemo Svetovni dan meteorologije. Pred 65 leti, leta 1950, je na ta dan stopila v veljavo Konvencija, s katero je bila ustanovljena Svetovna meteorološka organizacija. V počastitev obletnice tega dogodka Svetovna meteorološka organizacija vsako leto izbere aktualno temo, ki se ji na ta dan še posebej posvetimo. Letošnja tema je: Poznati podnebje za učinkovito ukrepanje S to temo nas Svetovna meteorološka organizacija želi opozoriti, da nam dobro poznavanje …

40 letnica spremljanja stanja jezer v Sloveniji

17.3.2015|Okolje

Stanje Blejskega jezera je na meji med zmernim in dobrim Bled, 20. marca. Letos obeležujemo 40 letnico organiziranega spremljanja stanja jezer v Sloveniji. Agencija RS za okolje je v ta namen izvedla dogodek na Bledu, kjer so se začele izvajati prve organizirane meritve na jezerih. Razvoj limnološke dejavnosti v Sloveniji je neločljivo povezan z Blejskim jezerom in prizadevanji za izboljšanje njegovega trofičnega stanja, ki je bilo že v 50. letih prejšnjega stoletja kritično. Stanje Blejskega jezera se je od začetka organiziranega spremljanja …

Slovenija prejela osnutek programa glede črpanja nafte in plina v Jadranu

16.3.2015|Okolje

Slovensko ministrstvo za okolje in prostor je od hrvaškega prejelo dokumentacijo za čezmejno presojo vplivov na okolje za program raziskovanja in izkoriščanja ogljikovodikov na Jadranu.

Na Tratah ob Muri v tropskem morju plavali delfini

16.3.2015|Okolje

Na Tratah ob Muri je Boris Bezjak z Zavoda Muzej norosti Trate pred kratkim odkril skoraj celotno lopatico delfina iz obdobja miocena.

Lepotno tekmovanje v znamenju mačjih velikank

16.3.2015|Okolje

Podobno kot vsako desetletje zaznamuje "moda" določenih pasjih pasem – v devetdesetih vseprisotni kokeršpanjeli in pudlji so se denimo umaknili malim bostonskim terierjem, mopsom in beaglom – je . . .

Video: Kako je videti polet z najvišje zgradbe na svetu?

15.3.2015|Okolje

Vas zanima, kako bi bilo, če bi lahko kot ptica poleteli z nebotičnika Burdž Kalifa? Za vizualno predstavitev je poskrbel kraljevi orel Darshan.

Idrijski akvarij spregledan sameva

15.3.2015|Okolje

Ko je leta 2011 Občina Idrija v upravljanje prevzela Akvarij M iz Idrije, ki se je znašel v finančnih težavah, so menili, da bo pritegnil v kraj še kakšnega dodatnega obiskovalca.

Sobne rastline so lep okras, a tudi velika nevarnost za hišne ljubljenčke

15.3.2015|Okolje

Ljudje si domove pogosto okrasimo z različnimi rastlinami, a veliko nas ne pomisli na nevarnosti, ki s tem prežijo na domače živali, predvsem na pse in mačke pa tudi pritlikave kunce.

Foto: Ciklon opustošil tihomorski otok. Več deset smrtnih žrtev.

14.3.2015|Okolje

Ciklon Pam je opustošil tihomorsko državo Vanuatu. Umrlo naj bi več deset ljudi, gmotna škoda pa je ogromna. Evakuirali so več deset tisoč ljudi.

Za psice zelo pomembna zgodnja sterilizacija

14.3.2015|Okolje

Psičke je najbolje sterilizirati pred prvo gonitvijo, saj tako lahko v poznejši dobi življenja skoraj zagotovo preprečimo nastanek tumorjev na mlečnih žlezah.

Postavitev opozorilnih oznak o visokih vodah

12.3.2015|Okolje

Občina Miren-Kostanjevica Agencija RS za okolje nadaljuje z ozaveščevalno akcijo postavitve opozorilnih oznak visoke vode. Izvaja jo v sodelovanju z Zvezo geografov Slovenije, Ministrstvom za okolje in prostor in lokalno skupnostjo. Letošnja je potekala 13.3. 2015 v Občini Miren Kostanjevica. Pri postavitvi oznak so sodelovali predstavniki Občine, krajani in osnovnošolci OŠ Miren. Oznake smo postavili ob reki Vipavi na hiši g. Kuzmina, Pri Šelu, Vrtoče 5 v Mirnu. Osnovnošolci so za to priložnost izvedli kratek …

172

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani