Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice/Okolje

Izolska Komunala je na deponiji odprla center uporabnih predmetov

12.3.2015|Okolje

Na smetišču nad Izolo bodo občanom ponudili predmete, ki se kljub dobremu stanju znajdejo v zbirnem centru za odpadke, s tem pa želijo zmanjšati število smeti in spodbuditi trajnostni razvoj.

Napihovalke so med najbolj strupenimi bitji na Zemlji

12.3.2015|Okolje

Skupina napihovalk je zanimiva skupina eksotičnih rib, ki pa so v akvarijih zelo agresivne, za nameček vsebujejo tudi smrtno nevaren strup tetradotoksin. Po svetu poznamo različne vrste te ribe.

Foto: Delfinji ples v Piranskem zalivu

10.3.2015|Okolje

Piranski zaliv je dopoldne ponujal pravo predstavo, saj je tam skupina približno 20 delfinov razposajeno skakala iz vode in se pustila loviti v fotografske objektive.

Zahtevajo učinkovito protipoplavno zaščito

10.3.2015|Okolje

Posavci zahtevajo, da se gradnja verige HE na spodnji Savi konča in da se zgradi vseh pet elektrarn.

Velikonočnici je sledila še navadna jarica

10.3.2015|Okolje

Na Ponikvi je pred dnevi sprehajalce že razveselila vijoličasta kosmatinka velikonočnica, zdaj pa je na Bohorju v vsej svoji lepoti zažarela tudi navadna jarica.

Sibirska mačka - mačka s pasjim značajem

10.3.2015|Okolje

Naravna pasma mačk, ki je zelo zdrava in pri nas vse bolj priljubljena.

Država hoče oživiti lesno industrijo, prvi korak ustanovitev direktorata za les

9.3.2015|Okolje

Da je slovenska lesna industrija panoga z velikim potencialom, se očitno zaveda tudi vlada, saj je gospodarski minister Zdravko Počivalšek potrdil ustanovitev direktorata za les.

Akupunktura blagodejno učinkuje tudi na živali

8.3.2015|Okolje

Ljubiteljem živali je zdravje njihovih ljubljenčkov zelo pomembno, zato se ob morebitnih bolezenskih stanjih velikokrat odločijo za alternativne metode zdravljenja. Tudi za akupunkturo.

Elektro Primorska vse poškodovane dele omrežja že usposobil

6.3.2015|Okolje

Okrepljen veter je še danes dopoldne predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem podrl nekaj dreves in odkril nekaj streh. Elektro Primorska je že popravil poškodovane dele omrežja.

Bi lahko energetske potrebe pokrili tudi s terminalom v Žavljah?

6.3.2015|Okolje

Slovenija se mora odločiti, kako bo pokrila energetske potrebe, sploh po odpovedi projekta Južni tok. Po drugi strani pa mora iz terminala v Žavljah skušati iztržiti čim več, pravijo poznavalci.

Bodo šli Hrvati na referendum o črpanju nafte?

6.3.2015|Okolje

Na Hrvaškem so družbe Marathon Oil, OMV, Eni, Medioilgas in Ina januarja letos dobile dovoljenja za raziskave in izkoriščanje nafte in plina na desetih lokacijah v hrvaškem delu Jadranskega morja.

Tanja Cegnar: Ozračje v Sloveniji se segreva hitreje kot v Evropi

6.3.2015|Okolje

" Podatki nedvomno kažejo, da se povprečna temperatura v Sloveniji dviga hitreje, kot se drugje po svetu ," podnebne spremembe ocenjuje Tanja Cegnar. Z marcem se je začela meteorološka pomlad.

Videti volka v naravi je privilegij, ki se ga moramo veseliti

6.3.2015|Okolje

"Volkovi pri nas se človeka neizmerno bojijo in se mu na široko izogibajo. Že videti volka v naravi je redek privilegij, ki se ga moramo veseliti, ko se nam zgodi, razloga za strah pa ni prav . . .

ARSO prejemnik priznanja Civilne zaščite

5.3.2015|Okolje

Murska Sobota, 4.3.2015. Ob Dnevu Civilne zaščite je v Murski Soboti potekala osrednja regijska slovesnost s podelitvijo priznjan. Na slovesnosti so bila vročena priznanja in nagrade Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in …

Foto: Na Hrvaškem najmočnejša burja letos, neurja tudi drugod po Balkanu in Italiji

5.3.2015|Okolje

Na Hrvaškem so na območju pod Velebitom zaznali sunke vetra s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro, obilne padavine in močan veter so pustošili tudi po Črni gori in v BiH-u, v Italiji pa sta v . . .

Latimerijo ogrožajo

5.3.2015|Okolje

Obstajajo živali in rastline, ki so še danes nespremenjene in se skoraj povsem ujemajo s svojimi fosilnimi predniki, starimi milijone in milijone let; bili so znani kot fosili, še preden so . . .

Evropsko poročilo o okolju-stanje in napovedi

5.3.2015|Okolje

Spodbudno z jasnimi opozorili Poročilo Evropsko okolje – stanje in napovedi 2015 (SOER 2015), ki ga je pripravila Evropska agencija za okolje (EEA), predstavlja celostno oceno okolja v Evropi, ki vključuje podatke na svetovni, regionalni in nacionalni ravni ter primerjave med državami. Daje vpogled v naslednjih pet let in naprej ter jasna opozorila o tveganjih preobremenjenosti okolja, ki vpliva tudi na zdravje in blaginjo ljudi. Poročilo ugotavlja, da se je s politikami EU zmanjšala onesnaženost in bistveno izboljšala …

Močan veter povzročal preglavice na Primorskem in Gorenjskem

5.3.2015|Okolje

Močan veter, ki je zajel večino države, je povzročil številne preglavice tudi v prometu. Največ na Gorenjskem in Primorskem, kjer je burja ponekod presegla hitrost 100 kilometrov na uro.

Leto 2014 najtoplejše leto, odkar obstajajo meritve

5.3.2015|Okolje

Leto 2014 je bilo najtoplejše leto v Sloveniji od začetka stalnih meteoroloških meritev v Sloveniji, to je od leta 1850.

Inšpektorat prižgal rdečo luč za Lafarge Cement

4.3.2015|Okolje

Inšpektorat je prepovedal nadaljnjo proizvodnjo v cementarni Lafarge, ker ta nima okoljevarstvenega dovoljenja. V cementarni bodo spoštovali odločbo in peč ugasnili v četrtek.

173

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani