Vremenska napovedTrenutne razmerePadavine in opozorilaVodne razmereVreme SlovenijaHribi in smučiščaPrometne informacijePotresi

Novice

Onesnaženo ozračje postaja kitajski sovražnik številka ena

26.10.2013|Okolje

Kitajski predsednik Ši Džinping si je ob prevzemu oblasti za glavno nalogo zadal boj proti korupciji, a "umazana" ni samo partijska elita, ampak tudi zrak nad Kitajsko.

Japonsko stresel potres. Fukušimo dosegel manjši cunami.

25.10.2013|Potresi

Japonsko je stresel potres magnitude 7,3 z epicentrom 370 kilometrov od otoka Honšu. Meteorologi so izdali rumeno opozorilo, saj je obalo Fukušime zadel manjši cunami.

Monsanto naj bi zastrupljal Argentince

25.10.2013|Okolje

Uporaba Monsantovih pesticidov v Argentini je vzrok akutnih zdravstvenih težav prebivalcev, ki segajo vse od prirojenih nepravilnosti ploda do povečanih rakavih obolenj.

Remont NEK-a bo daljši, Greenpeace bi elektrarno zaustavil

25.10.2013|Okolje

Poškodbe na gorivnih palicah, ki so jih odkrili pri remontu krške jedrske elektrarne, bodo remont zavlekle za teden ali več. V Greenpeaceu zahtevajo začasno ustavitev elektrarne.

Slovesni podpis pogodbe

25.10.2013|Okolje

Investicija za spremljanje in analiziranje vodnega okolja v Sloveniji V petek, 25.10.2013, je bila v prostorih Agencije RS za okolje slovesno podpisana pogodba med Agencijo RS za okolje in izbranim izvajalcem gradbenim podjetjem Begrad d.d. za izgradnjo novega objekta, ki bo namenjen delovanju kemijsko-analitskega, biološkega in umerjevalnega laboratorija,hidrometrični službi,hidrološki in meteorološki prognozi ter službi za razvoj in vzdrževanje merilnih mrež. Pogodbo sta podpisala generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez in generalni direktor …

Na Atlasu okolja nove poplavne evidence

25.10.2013|Voda

Na Atlasu okolja (podsklop VODE/POPLAVE) so objavljene nove poplavne evidence, in sicer: - Karta Območij pomembnega vpliva poplav, ki prikazuje lokacije 61 območij v Sloveniji, ki so bila v skladu z evropsko poplavno direktivo identificirana kot območja, za katera lahko z dovolj visoko verjetnostjo pričakujemo, da bodo na njih v primeru poplav nastajale največje škode iz naslova zdravja ljudi, gospodarskih dejavnosti, kulturnbe dediščine in okolja; - Integralna karta poplavne …

Grenlandija si želi napolniti denarnico, zato naravna bogastva daje na voljo tujcem

25.10.2013|Okolje

Grenlandija bo po več desetletij dolgi prepovedi tujim investitorjem prvič dovolila, da bodo izkoriščali njena naravna bogastva, kot so uranova ruda in druge redke rudnine.

Reka poje mi: Kakšna je prihodnost slovenskega ribištva?

25.10.2013|Okolje

Pred nekaj desetletji je bila Slovenija pravi ribiški raj, ki je s svojimi salmonidi vabila tako domače kot tuje ribiče. In danes? "Izvaja se genocid nad naravo. To smo pri nas delali pred 50 leti," . . .

Zapore avtoceste Ljubljana - Maribor med 25. in 28. oktobrom 2013

24.10.2013|Promet

Ta konec tedna (med 25. in 28. oktobrom) bo zaradi del zaprta avtoceste med priključkoma Blagovica in Vransko proti Mariboru.

Ljubljanski maraton 2013

24.10.2013|Promet

Zaradi 18. ljubljanskega maratona bo od četrtka 24. oktobra do ponedeljka 28. oktobra zaprte številne ceste v centru Ljubljane. Zapore bodo popolne in bodo veljale za ves promet, tudi za LPP in Taxi.

Bomo jedli meduze, ribolov pa bo nadomestil meduzolov?

24.10.2013|Okolje

Rib bo v prihodnosti v ekosistemih le še za vzorec, prevladovale bodo meduze, za spremembe pa je (so)odgovoren človek, ocenjuje slovenska strokovnjakinja za meduze Alenka Malej.

Vrtičkarstvo v vsak dom: Je eko res eko? In slovenski česen res slovenski?

24.10.2013|Okolje

Janez Bratovž je letos na svoji njivi pri Kamniku pridelal prvo letino. Bučke, repa, pesa, fižol, rumeno korenje … Vsega je bilo po malem – in vse je pristalo na vrhunskih, svežih krožnikih . . .

Aktivisti Greenpeacea niso več pirati, temveč huligani

23.10.2013|Okolje

Greenpeaceovi aktivisti, ki so bili aretirani med protestom proti izkoriščanju nafte na Arktiki, so po novem obtoženi huliganstva. Namesto 15 let jim zdaj grozi 7 let zaporne kazni.

Novi direktorat bo imel nadzor nad vodami

23.10.2013|Okolje

"Upravljanje voda je tudi zaradi podnebnih sprememb ena izmed strateško najpomembnejših dejavnosti vseh držav," ugotavlja minister Židan, zato bodo uvedli samostojen direktorat za vode.

Foto: Avstralija v boju s požari pripravljena na najhujše

23.10.2013|Okolje

V Avstraliji se še vedno borijo z obsežnimi požari v Novem Južnem Walesu. Pri gašenju sodeluje več kot 3. 000 avstralskih gasilcev, razmere pa so se v zadnjih urah še poslabšale.

Na obzorju preklic dovoljenja za gradnjo terminala v Žavljah

22.10.2013|Okolje

Italijansko okoljsko ministrstvo naj bi po neuradnih podatkih v kratkem preklicalo okoljevarstveno dovoljenje za graditev plinskega terminala v Žavljah. Ko bo ukrep veljaven, investitor terminala na . . .

Pokljuka deležna akcije Očistimo gore in planine

21.10.2013|Okolje

Pokljuka je bila tudi letos zadnja postojanka že četrte sezone akcije Očistimo gore in planine. Sklepnega dejanja se je udeležilo več kot 300 l

Pri katastrofalnih poplavah na Dravi imeli prste vmes tudi Avstrijci

21.10.2013|Voda

Hidrološka analiza lanskih katastrofalnih poplav na Dravi je končana. Glavna ugotovitev: po obilnih padavinah v zaledju je na povečan pretok Drave na mejnem profilu vplivalo delovanje verige . . .

Šibek potres v okolici Kobarida

21.10.2013|Potresi

Ob 14. 42 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zaznali šibek potresni sunek, ki je imel žarišče v okolici Kobarida.

»Kakovost zraka in zdravje ljudi – skupen interes nas vseh«

21.10.2013|Okolje

Strokovno srečanje v Kopru Agencija RS za okolje (ARSO) je 18. 10. 2013 v Kopru organizirala strokovno srečanje . Srečanje je potekalo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje, Inštitutom za varovanje zraka, Zavodom za zdravstveno varstvo Koper in Mestno občino Koper. Srečanje v Kopru sodi v niz dogodkov, ki potekajo v slovenskih občinah pod okriljem leta zraka. Namen tovrstnih dogodkov je podati informacije o stanju kakovosti zraka ter vplivih na …

268

Napoved vremena O teh straneh Zasebnost in piškotki Povezave Na vrh strani